Αποτίμηση από τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Δράμας με αφορμή τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου 2021

0
1430

Με την ευκαιρία της λήξης της αντιπυρικής περιόδου 2021, στις 31 Οκτωβρίου, o Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας, Αντιπύραρχος Στούπας Δ. Δανιήλ, έκανε την παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με τα στοιχεία πυρκαγιών και συμβάντων που αντιμετώπισε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Δράμας και τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια Παρανεστίου και Κάτω Νευροκοπίου.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς:
– 11 δασικές πυρκαγιές με συνολική έκταση 212 στρέμματα, με σημαντικότερες στην δασική περιοχή πλησίον του Βαθυλάκκου και στους Ποταμούς Κάτω Νευροκοπίου,
– 27 πυρκαγιές σε χορτολιβαδικές εκτάσεις με συνολική έκταση 255 στρέμματα,
– 35 πυρκαγιές σε γεωργικές εκτάσεις και υπολείμματα καλλιεργειών με συνολική έκταση 245 στρέμματα και
– 5 πυρκαγιές σε σκουπιδότοπους με συνολική έκταση 2,7 στρέμματα.

Επίσης, σε 25 περιπτώσεις επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα (από 200 έως 350 ευρώ) σύμφωνα με την 9η και την 19η Πυροσβεστικές διατάξεις, τα οποία αφορούσαν κυρίως καύσεις ξηρών χόρτων και κλαδιών εντός οικοπεδικών χώρων.

Ακόμη, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Δράμας και τα Πυρ/κά Κλιμάκια Παρανεστίου & Κ. Νευροκοπίου συμμετείχαν με οχήματα και προσωπικό σε όλες τις μεγάλες πυρκαγιές της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (στον Έβρο, στην Κομοτηνή, στην Ξάνθη, στην Ελευθερούπολη Καβάλας) καθώς και εκτός Περιφέρειας στην Χαλκιδική (Σιθωνία) και στην Αθήνα στην μεγάλη πυρκαγιά της Βαρυμπόμπης. Ακόμη, ενίσχυσε με οχήματα και προσωπικό άλλες υπηρεσίες όπως Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Νάουσα Αρναία και Έδεσσα.

Στο επίλογο του απολογισμού, ο Διοικητής θέλησε να ευχαριστήσει θερμά όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του Νομού Δράμας, την Αντιπεριφέρεια Δράμας, το τμήμα Πολιτικής
Προστασίας Π.Ε. Δράμας, την Διεύθυνση Δασών Δράμας, τα Δασαρχεία Δράμας και Νευροκοπίου, την ΕΛ.ΑΣ., τους Δήμους Δράμας, Παρανεστίου, Προσοτσάνης, Δοξάτου, Κάτω Νευροκοπίου οι οποίοι βοήθησαν στα συμβάντα με υδροφόρες και μηχανήματα έργου (JCB) καθώς και τους Εθελοντές των Εθελοντικών Οργανώσεων της Γ.Γ.Π.Π. οι οποίοι βοήθησαν κυρίως στην φύλαξη του περιαστικού δάσους Κορυλόβου, καθ’όλη την διάρκεια του καλοκαιριού. Τέλος, ευχαρίστησε τα τοπικά Μ.Μ.Ε. για την αναμετάδοση ενημερωτικών μηνυμάτων για την πρόληψη και τους απλούς πολίτες οι οποίοι ακολούθησαν πιστά τις συμβουλές μας και απέφυγαν το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!