Άρχισαν εκ νέου τα έργα ύδρευσης στην 19ης Μαΐου

Στο τελευταίο στάδιο οι παρεμβάσεις της ΔΕΥΑΔ στο πλαίσιο του ΒΑΑ

0
1562

Σε εξέλιξη είναι από χθες η συνέχεια του έργου που αφορά την αλλαγή του δικτύου ύδρευσης στην οδό 19ης Μαΐου και σε κάθετες οδούς όπως η Γεωργίου Σταύρου.

Τα έργα υλοποιούνται στο πλαίσιο του σχεδιασμού Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της περιοχής. Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΔ άρχισαν να προχωρούν στην τελευταία φάση της τοποθέτησης των σωλήνων ύδρευσης που όπως εκτιμούν στελέχη της Δημοτικής Επιχείρησης αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο. Βάση του σχεδιασμού είχαν τοποθετηθεί αρχικά σωλήνες μεγαλύτερης διατομής ενώ αυτή την στιγμή γίνεται η τοποθέτηση σωλήνων μικρότερων διαστάσεων για τις συνδέσεις ύδρευσης των οικιών και των καταστημάτων που βρίσκονται στην περιοχή. Με την ολοκλήρωση των εργασιών ύδρευσης τον επόμενο μήνα, θα ακολουθήσει η υπογειοποίηση των δικτύων ηλεκτρισμού από την ΔΕΗ και αμέσως μετά θα αρχίσει η ανάπλαση της περιοχής από τον Δήμο Δράμας στο πλαίσιο του ΒΑΑ.
Οι παρεμβάσεις γίνονται με στόχο το σχέδιο του ΒΑΑ που υλοποιείται να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό την αισθητική και την λειτουργικότητα του κέντρου της πόλης, αρχής γενομένης από την οδό 19ης Μαΐου και την περιοχή μεταξύ Αγίας Βαρβάρας και Δημοτικού Κήπου.
Σύμφωνα με προηγούμενες δηλώσεις στα ΧΡΟΝΙΚΑ της κα Βασιλικής Καζάνα, καθηγήτριας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (στο πρώην ΤΕΙ ΑΜΘ) και της κας Έφης Χρυσανθίδου από το Δίκτυο Διακυβέρνησης (ΔΙ-ΔΙΑΚ) που αποτελεί τμήμα της κοινοπραξίας του ΒΑΑ Δράμας, το πρώτο έργο του σχεδίου ΒΑΑ της Δράμας, είναι αυτό που υλοποιείται από τη Δ.Ε.Υ.Α. Δράμας και αφορά την αποχέτευση και την ύδρευση στην οδό 19ης Μαΐου το οποίο έχει ξεκινήσει από τις 28 Φεβρουαρίου.
Οι εργασίες ξεκίνησαν αρχικά από τη θέση του κτιρίου της Δ.Ε.Υ.Α.Δ. με κατεύθυνση προς τον Άγιο Νικόλαο. Αρχικά, εκτελέστηκαν τα έργα αποχέτευσης και στη συνέχεια (στην παρούσα φάση) τα έργα ύδρευσης.
Η πορεία των εργασιών εξελίσσεται τμηματικά, ενώ η ολοκλήρωση των έργων ύδρευσης και αποχέτευσης που αρχικά αναμενόταν στο τέλος Νοεμβρίου 2019 ίσως ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο.
Το σύνολο του έργου έχει προϋπολογισμό περίπου 1.070.000 ευρώ όπως είχε σημειώσει στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών της ΔΕΥΑΔ κ. Χρ. Βογιατζής. Πρόκειται για έργο που αποτελεί υποέργο του ΒΑΑ είχε εξηγήσει και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ κ. Τάσος Χατζηγιάννης εξηγώντας ότι στο πλαίσιο των εργασιών που θα γίνουν προβλέπεται τοποθέτηση καινούργιων αγωγών ύδρευσης και αποχέτευσης περίπου 5 χιλιομέτρων αριστερά και δεξιά της οδού 19ης Μαΐου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ