Άρχισαν οι εργασίες για το νέο κολυμβητήριο

0
821

Μεταφέρονται από χθες Τρίτη, οχήματα και μηχανήματα βαρέος τύπου, τόνισε στα «Χ» ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας


Άρχισε από χθες Τρίτη 14 Ιουνίου, η εγκατάσταση του εργοταξίου από τον κατασκευαστή που θα αναλάβει την υλοποίηση του νέου κλειστού κολυμβητηρίου της Δράμας. Το πρώτο βήμα που είναι σε εξέλιξη αφορά την μεταφορά των μηχανημάτων που είναι οχήματα βαρέος τύπου (γερανοί τσάπες, εκσκαφείς κλπ.), όπως είπε στα “ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας” ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας, κ. Γιάννης Καψημάλης.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι πρόκειται για την κατασκευή νέου κλειστού κολυμβητηρίου, το οποίο ξεκινά με την καθαίρεση της παλιάς κατασκευής για να ακολουθήσει στη συνέχεια η δημιουργία του νέου κολυμβητηρίου. Το μόνο που θα μείνει και αυτό σε χωροτακτικό επίπεδο, είναι η πισίνα, όπως είπε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας, διευκρινίζοντας ότι εργασίες θα γίνουν και στην πισίνα στο πλαίσιο της δημιουργίας του νέου κολυμβητηρίου.
Για το νέο κολυμβητήριο που έρχεται να απαλλάξει τη Δράμα, από την παλιά και πλέον επικίνδυνη κατασκευή, προηγήθηκε σύμβαση δωρεάς ποσού 455.000 ευρώ από την εταιρεία Raycap προς τον Δήμο Δράμας που αφορούσε την εκτέλεση των υπηρεσιών και μελετών για την καθαίρεση υφιστάμενης παλαιάς στέγης, των κερκίδων και των αποδυτηρίων και τη μελέτη κατασκευής νέας στέγης και κτηρίου αποδυτηρίων για το Δημοτικό Κολυμβητήριο Δράμας.
Με την έναρξη των έργων ξεκινά η καθαίρεση της στέγης, των υποστυλωμάτων και των κερκίδων για να μείνουν μόνο οι πισίνες. Η κατασκευή του νέου κολυμβητηρίου, στο κόστος του οποίου θα συμβάλλει και ο Δήμος Δράμας, γίνεται προκειμένου να δοθεί λύση στα κτηριακά προβλήματα που υπάρχουν στο παλιό και ανενεργό εδώ και δυο χρόνια περίπου κολυμβητήριο που έκρυβε πιθανούς κινδύνους για τους χρήστες του. Όλο το πρόγραμμα του κολυμβητηρίου έχει σχεδιαστεί με τους μηχανικούς της δραμινής εταιρίας Raycap και του Δήμου Δράμας σύμφωνα με προηγούμενες δηλώσεις του Δημάρχου Δράμας κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου.
Πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι η Raycap με επιστολή της τον Φεβρουάριο του 2022, εξέφρασε γραπτώς τη βούλησή της να δωρίσει προς τον Δήμο Δράμας και μέρος των δαπανών που χρειάζονται για να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο αντικείμενο από αξιόπιστους προμηθευτές, παρόχους υπηρεσιών και κατασκευαστές. Στην κατεύθυνση αυτή λοιπόν θέλησε να προχωρήσει στην κάλυψη των εν λόγω δαπανών με ποσό έως τρία εκατομμύρια ευρώ.
Ο Δήμος Δράμας έπειτα από επαφές που έχουν γίνει με τους τεχνικούς της εταιρείας θα αναλάβει καταρχήν το κόστος της προμήθειας και εγκατάστασης μηχανολογικού εξοπλισμού το οποίο θα αναληφθεί από τον προϋπολογισμό του Δήμου και ειδικότερα από πιστώσεις προϋπολογισμού ύψους 724.470 ευρώ. Ενδεικτικά ο μηχανολογικός εξοπλισμός περιλαμβάνει: σύστημα φίλτρανσης, εναλλάκτες, σύστημα απολύμανσης κεντρικών δεξαμενών, αντλίες θερμότητας, κεντρικές κλιματιστικές μονάδες, πίνακας μέσης τάσης, ηλεκτρικούς πίνακες, μετασχηματιστή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ