Άρχισαν οι προβολές στον θερινό «Αλέξανδρο»

0
3860

Εμπόδιο την πρώτη ημέρα λειτουργίας ο καιρός – Μεγαλύτερη η προσέλευση των νέων.

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο η επανέναρξη του θερινού δημοτικού κινηματογράφου “Αλέξανδρος” δίπλα στον δημοτικό κήπο της Δράμας. Η επανέναρξη έγινε με την προβολή κάποιων βραβευμένων ταινιών στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της πόλης μας του 2019.
Η προσέλευση των θεατών δεν ήταν αυτή που αναμενόταν, ωστόσο, εκτιμήθηκε ότι στην όχι και τόσο μεγάλη προσέλευση της πρώτης ημέρας, έπαιξε ρόλο και ο καιρός που δεν έδειχνε φιλικές διαθέσεις το βράδυ του Σαββάτου. Την πρεμιέρα της επαναλειτουργίας του θερινού δημοτικού κινηματογράφου παρακολούθησαν περισσότεροι από τριάντα θεατές, κυρίως νεαρής ηλικίας που αψήφησαν τις διαθέσεις του καιρού και ανταμείφθηκαν με την προβολή ποιοτικών ταινιών, από τον χώρο της έβδομης τέχνης.
«Ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος την πρώτη ημέρα και έτσι εκτιμούμε ότι πολλοί φίλοι του σινεμά αποφάσισαν τελικά να μην βρίσκονται στις προβολές της πρώτης ημέρας επαναλειτουργίας του θερινού κινηματογράφου. Ελπίζουμε ότι την επόμενη εβδομάδα που θα προβληθεί και η ταινία μεγάλου μήκους του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ, Γιάννη Σακαρίδη να έχουμε μεγαλύτερη προσέλευση» σημείωσε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας κ. Γιώργος Δεμερτζής μιλώντας στα “Χ”. Στη συνέχεια, δήλωσε ότι επιδίωξη του Πολιτιστικού Οργανισμού είναι ο κόσμος που στήριξε με τόσο ενθουσιασμό την επαναλειτουργία του θερινού δημοτικού κινηματογράφου να προσέλθει στις προβολές, όχι μόνο αυτές του ΦΤΜΜΔ που γίνονται κάθε Σάββατο αλλά και τις καθημερινές.
«Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι ο θερινός δημοτικός κινηματογράφος λειτούργησε μετά από αρκετά χρόνια. Καταγράφουμε στα θετικά και την ποιότητα της προβολής των ταινιών. Ο χώρος βρίσκεται σε ένα καταπληκτικό περιβάλλον και είναι βέβαιο ότι οι θεατές θα το αγαπήσουν πραγματικά. Είναι ένας καινούργιος πόλος του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας που θα καθιερωθεί από φέτος. Εκτιμώ ότι πέρα από τις προφεστιβαλικές δράσεις που θα διεξαχθούν, κατά την διάρκεια του φεστιβάλ, θα χρησιμοποιηθεί και ως χώρος προβολής ταινιών του διαγωνιστικού μέρους” εξήγησε ο κ. Δεμερτζής.

Οι ταινίες που προβλήθηκαν την πρώτη ημέρα ήταν:
H ταινία “Index” του Νικόλα Κολοβού – διάρκειας 12 λεπτών που βραβεύτηκε με τον Χρυσό Διόνυσο, Βραβείο καλύτερης ταινίας του Φεστιβάλ Δράμας.
Η ταινία “Μίλα” του Ανδρέα Βακαλιού διάρκειας 15 λεπτών που βραβεύτηκε με το Κίνητρο Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Επίσης με έπαινο της Ένωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών –GSC στη Φίλη Ολσέφκι.Με βραβείο Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (ΟΚΛΕ) και με βραβείο Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ).
Η ταινία “Στο δωμάτιο” της Γεωργίας Μ. Σωτήρχου διάρκειας 14 λεπτών που βραβεύτηκε με το Κίνητρο Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου
Η ταινία “Βίαιη εξίσωση” του Αντώνη Ντούσια διάρκειας 5 λεπτών που βραβεύτηκε με βραβείο Animation.
Η ταινία “Ο καραγκιόζης” του Μιχάλη Γιγιντή διάρκειας 26 λεπτών που βραβεύτηκε με Κίνητρο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.
Η ταινία “Sad girl weekend” του Δημήτρη Τσακαλέα και της Λήδας Βαρτζιώτη διάρκειας 15 λεπτών που βραβεύτηκε με Βραβείο Καλύτερης Σπουδαστικής Ταινίας και Τιμητική Διάκριση Κοστουμιών στο Βαγγέλη Καμπέρη,
και η ταινία “Υπνοβατώντας” της Μελίσσας Αναστάση διάρκειας 19 λεπτών που βραβεύτηκε με το βραβείο Έλληνες του Κόσμου –“Σωκράτη Δημητριάδη”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!