Άρχισαν στο Αρρένων οι προκαταρκτικές εργασίες

0
3623

Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δράμας στα «X»: «Μέχρι τέλος Ιανουαρίου αναμένεται η οικοδομική άδεια για τη αντικατάσταση των κουφωμάτων»

Άρχισαν εδώ και δυο ημέρες οι προκαταρκτικές εργασίες στο σχολικό συγκρότημα του Αρρένων προκειμένου να προχωρήσει το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης μέσω της αλλαγής των κουφωμάτων του ιστορικού κτηρίου.
Ήδη από την Τρίτη τεχνικά στελέχη που εμπλέκονται στη διαδικασία της ενεργειακής αναβάθμισης αποτύπωναν σε φωτογραφίες σημεία του κτηρίου όπου θα γίνουν οι παρεμβάσεις προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσουν οι εργασίες μόλις εξασφαλιστούν οι άδειες. Ο Δήμος Δράμας έχει αναλάβει την ευθύνη επίβλεψης των παρεμβάσεων που θα γίνουν μέσω της δωρεάς που έγινε από την εταιρεία Raycap και την Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ΚΥΚΛΩΨ. Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Κιοσσές, είπε ότι υπάρχει εντολή να βγει η οικοδομική άδεια αντικατάστασης των κουφωμάτων. «Το έργο θα ξεκινήσει αμέσως μόλις ληφθεί η άδεια από την διεύθυνση δόμησης και μέχρι το τέλος Ιανουαρίου μπορεί να έχουμε στα χέρια μας την οικοδομική άδεια προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες. Εμείς, ως τεχνική υπηρεσία έχουμε αναλάβει την επίβλεψη προκειμένου οι εργασίες να γίνουν με σωστό τρόπο και με γνώμονα πάντα την ασφάλεια των μαθητών» εξήγησε ο κ. Κιοσσές.
Η αποδοχή της δωρεάς έγινε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δράμας τον Νοέμβριο. Οι εταιρείες RAYCAP και «ΚΥΚΛΩΨ – Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία» εξέφρασαν στον Δήμο την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε δωρεά της προμήθειας και τοποθέτησης υλικών που αφορά την αντικατάσταση των εξωτερικών κουφωμάτων του κτηρίου, με στόχο την ενεργειακή του αναβάθμιση και την προστασία των δομικών του στοιχείων, διαφυλάσσοντας με σεβασμό την αισθητική και ιστορική του αξία.Το έργο της αντικατάστασης των εξωτερικών κουφωμάτων του σχολικού συγκροτήματος Αρρένων δεν θα γίνει με κάποια διαγωνιστική διαδικασία, όπως είναι γνωστό και ο ορισμός των τεχνικών συνεργείων γίνεται από τους δωρητές οι οποίοι και θα καταβάλλουν τα έξοδα για την υλοποίηση του έργου. Ο Δήμος Δράμας θα κάνει την επίβλεψη των εργασιών καθώς το κτήριο αποτελεί μνημείο.

Προηγήθηκε η έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού
Το «πράσινο φως» για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου και την αντικατάσταση των εξωτερικών κουφωμάτων δόθηκε από το από το Υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού τον Οκτώβριο, όπως είχαν γράψει τα «Χ» .Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ενέκρινε ουσιαστικά την έναρξη των εργασιών για την ενεργειακή αναβάθμιση του πρώην Γυμνασίου Αρρένων της Δράμας μέσω της υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων ΑΜΘ. Η απόφαση αφορούσε σχετικό αίτημα του Δήμου, ο οποίος υπέβαλε και σχετική μελέτη για το θέμα αυτό. Οι υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού ενέκριναν το εν λόγω αίτημα με το σκεπτικό ότι το σύνολο των προτεινόμενων εργασιών είναι συμβατό με τον χαρακτήρα και τον τύπο του μνημείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ