Άρχισαν τη Δευτέρα οι εγγραφές για το Μουσικό Σχολείο

Η περίοδος κατάθεσης αιτήσεων εγγραφής θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαΐου

0
1038

Άρχισε από προχθές Δευτέρα 6 Μαΐου η κατάθεση αιτήσεων για την εγγραφή των μαθητών στην Α’ Τάξη του Μουσικού σχολείου της Δράμας. Η περίοδος κατάθεσης των αιτήσεων θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαΐου από τις 8:30 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Κατά την περίοδο αυτή μπορούν να εγγραφούν απόφοιτοι Δημοτικών Σχολείων, εφόσον επιτύχουν στις εξετάσεις επιλογής όπως είπε χθες μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου της Δράμας κα Μεταξένη Συμεωνίδου.

Οι γονείς μπορούν να καταθέσουν την αίτηση εισαγωγής στο Μουσικό Σχολείο, στις ημερομηνίες που προαναφέρθηκαν έχοντας μαζί τους α) Δελτίο Ταυτότητας και των δύο γονέων β) Έντυπο από ΔΕΚΟ όπου αναγράφεται η διεύθυνση κατοικίας και το όνομα του γονέα ή αλλιώς το έντυπο Ε1. Ενώ για αλλοδαπούς μαθητές, οι κηδεμόνες πρέπει να προσκομίσουν μεταφρασμένα τα δελτία ταυτότητάς τους.
Όπως επίσης η κα Συμεωνίδου, στο Μουσικό Σχολείο της Δράμας υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν παροχής μιας πλήρους μουσικοκαλλιτεχνικής παιδείας. Πρόσθεσε επίσης ότι στο Μουσικό Σχολείο οι μαθητές διδάσκονται όλα τα μαθήματα που διδάσκονται οι μαθητές στα υπόλοιπα σχολεία συν τα μαθήματα μουσικής παιδείας.
Οι μαθητές διδάσκονται το όργανο επιλογής τους (ευρωπαϊκής ή ελληνικής παραδοσιακής μουσικής) και παράλληλα υποχρεωτικά διδάσκεται πιάνο και ταμπουράς που είναι υποχρεωτικά μαθήματα στις τάξεις του Γυμνασίου, διότι όπως είπε, βοηθούν στην βιωματική εμπειρία και την ευρύτερη αντίληψη των μαθημάτων…
Στο Μουσικό σχολείο της Δράμας υπάρχει διευρυμένο ωράριο διδασκαλίας με δεκάωρο πρόγραμμα την Δευτέρα και 8ωρο πρόγραμμα τις υπόλοιπες ημέρες. Τα παιδιά σιτίζονται στο σχολείο δωρεάν και μεταφέρονται σε αυτό δωρεάν με λεωφορεία ακόμη και με ταξί όπου παραστεί ανάγκη. Οι απόφοιτοι του σχολείου έχουν την δυνατότητα να συνεχίσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων όπως συμβαίνει και με τα υπόλοιπα σχολεία και παράλληλα να αποκτήσουν δεξιότητες που θα διευκολύνουν την συνέχιση των μουσικών σπουδών τους λόγω της φύσης του προγράμματος του σχολείου.
Η διαδικασία επιλογής των μαθητών θα γίνει από επιτροπές καθηγητών μουσικής που θα συσταθούν ανάλογα με το μέγεθος του ενδιαφέροντος των μαθητών και περιλαμβάνει αξιολόγηση των ενδιαφερομένων που πραγματοποιηθεί από 19 έως 24 Ιουνίου του 2019. Το ενδιαφέρον που παρουσιάζεται πάντως για φοίτηση στο Μουσικό Σχολείο της Δράμας κάθε χρόνο είναι μεγάλο. Για παράδειγμα πέρσι κατατέθηκαν 160 αιτήσεις για την πρώτη τάξη του Γυμνασίου και από αυτές επελέγησαν περίπου 96 παιδιά που δεν ήταν υποχρεωμένα να γνωρίζουν μουσική αλλά αξιολογήθηκε η μουσική τους αντίληψη…
Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να λάβουν οι ενδιαφερόμενοι από το Μουσικό Σχολείο της Δράμας και στο τηλέφωνο 25210-28191.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ