Άρχισε η αποκατάσταση των διαβάσεων στην πόλη

0
2160

Εύη Αθανασιάδου στα «Χ»: «Πιέζαμε συνεχώς να αρχίσει το έργο. Υπήρξε πολύ μεγάλη καθυστέρηση. Κάλιο αργά παρά ποτέ»

Άρχισαν από την Παρασκευή οι εργασίες αποκατάστασης των διαβάσεων πεζών αλλά και των διαγραμμίσεων με στόχο τα έργα να προχωρήσουν σε όλο το οδικό δίκτυο εντός της πόλης. Η αρχή έγινε από τα σημεία που βρίσκονται εμπρός από τις σχολικές μονάδες λόγω τής έναρξης της νέας σχολικής περιόδου.
Αξίζει να σημειωθεί το χρονοδιάγραμμα του έργου που φτάνει μέχρι την έναρξη της αποκατάστασης των διαβάσεων, μόλις την Παρασκευή. Το έργο της αποκατάστασης των διαβάσεων, εμπεριέχεται στο πρόγραμμα οδοποιίας της Κοινότητας Δράμας, για το 2019 και 2020, εντάχθηκε στο τεχνικό πρόγραμμα του 2020 και πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 130.000 ευρώ, που τέθηκε πρώτο σε ιεράρχηση από την Κοινότητα Δράμας, σύμφωνα και με τη γνώμη της Τεχνικής Υπηρεσίας. Παρότι η γνωμοδότηση της Κοινότητας Δράμας για την υλοποίηση του έργου λήφθηκε τον Νοέμβριο του 2019, τον Μάρτιο του 2020 η Κοινότητα Δράμας κατέθεσε την ιεράρχηση των έργων που την αφορούν με πρώτο στη σειρά το συγκεκριμένο. Η αποκατάσταση των διαβάσεων άρχισε την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021.
Όπως εξήγησε η Πρόεδρος της Κοινότητας Δράμας κ. Εύη Αθανασιάδου στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας»: «Το έργο αφορά την πόλη της Δράμας και τα πέντε προάστια. Αφορά τόσο τις διαβάσεις όσο και τις διαγραμμίσεις του οδικού δικτύου εντός των ορίων της Κοινότητας Δράμας. Η καθυστέρηση από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021 που άρχισε το έργο είναι πολύ μεγάλη. Το έργο θα μπορούσε να έχει γίνει μέσα στην περίοδο της πανδημίας από την έναρξή της μέχρι και σήμερα, αν οι διαδικασίες για το έργο κινούνταν πιο γρήγορα. Αν δηλαδή, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας ξεκινούσε την μελέτη της οδοποιίας πιο γρήγορα. Η μελέτη μπορούσε να έχει γίνει μέχρι το καλοκαίρι του 2020 και το έργο θα μπορούσε να έχει προχωρήσει σε οκτώ μήνες περίπου από την ολοκλήρωσή της, μετά τις διαγωνιστικές διαδικασίες. Εμείς από την Κοινότητα Δράμας, πιέζαμε συνεχώς να αρχίσει το έργο, διότι αφορούσε την ασφάλεια των συμπολιτών μας. Τα έργα οδοποιίας ξεκίνησαν εδώ και δυο μήνες. Είπαμε ότι πρέπει να αρχίσουν από τα σχολεία για να προλάβουμε την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Τα έργα αποκατάστασης των διαβάσεων άρχισαν τώρα, ταυτόχρονα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς… κάλλιο αργά παρά ποτέ. Πάντως, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής περιόδου, θα ήθελα να ευχηθώ καλή και κυρίως ασφαλή σχολική χρονιά, στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς».
Σχετικά με την κατάσταση των διαβάσεων πεζών θα πρέπει να επισημανθεί ότι, τουλάχιστον στο διάστημα της τελευταίας διετίας, η διάβρωση των διαγραμμίσεων στις διαβάσεις πεζών είχε προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό, που πλέον αυτές δεν ήταν πια ορατές, σε πολλά σημεία της πόλης. Δεκάδες σημεία διάβασης πεζών μέσα στην πόλη της Δράμας, ήταν και συνεχίζουν να είναι ακόμη, στη χειρότερη δυνατή κατάσταση κάτι που δημιουργεί βάσιμους προβληματισμούς για την ασφάλεια των μετακινήσεων τόσο στο κέντρο όσο και στις γειτονιές της Δράμας. Η φθορά των διαβάσεων ακόμα και γύρω από την πλατεία Ελευθερίας αλλά και πέριξ του Δημοτικού Κήπου είναι εμφανής, με τις διαγραμμίσεις να έχουν πλέον εξαφανιστεί. Η κατάσταση αυτή, σε συνδυασμό με την έλλειψη ή τις βλάβες στους φωτεινούς σηματοδότες στα σημεία των διαβάσεων σε διάφορα σημεία της πόλης, δημιουργεί μία πολύ επικίνδυνη κατάσταση για την ασφάλεια των πεζών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!