Άρχισε η αποκατάσταση του Δημοτικού Κήπου

1
3250

Από χθες φορτωτικά μηχανήματα και φορτηγά απομακρύνουν τις υποδομές της Ονειρούπολης

Άρχισε από χθες Τρίτη να εξελίσσεται εντατικά η αποξήλωση των οικίσκων και των εγκαταστάσεων της Ονειρούπολης από τον Δημοτικό Κήπο της Δράμας. Η αρχή έγινε από την νότια – νοτιοδυτική πλευρά του Δημοτικού Κήπου από όπου εξέδρες και κατασκευές άρχισαν να αποσυναρμολογούνται και οικίσκοι που φιλοξένησαν τόσο την εμπορική δραστηριότητα της φετινής διοργάνωσης όσο και τις δράσεις συλλόγων και φορέων να μεταφέρονται.

Τα συνεργεία μετέφεραν με φορτωτικά μηχανήματα τα αποσυναρμολογημένα μέρη των εγκαταστάσεων της διοργάνωσης σε φορτηγά προκειμένου να απομακρυνθούν από τον Δημοτικό Κήπο και να αρχίσει η αποκατάσταση και ο ευπρεπισμός του το συντομότερο δυνατόν.
Η απομάκρυνση των εγκαταστάσεων της φετινής διοργάνωσης άργησε να εξελιχθεί αν και το Χριστουγεννιάτικο χωριό έχει πάψει να λειτουργεί εδώ και ένα μήνα. Πιθανόν οι εργασίες αποσυναρμολόγησης και απομάκρυνσης των εγκαταστάσεων άργησαν να δρομολογηθούν λόγω του καιρού παρόλα αυτά κάλιο αργά παρά ποτέ.
Υπενθυμίζεται ότι και κατά την περσινή περίοδο η απομάκρυνση των εγκαταστάσεων της Ονειρούπολης άργησε να αρχίσει παρότι είχε περάσει σημαντικό διάστημα από την λήξη της λειτουργίας της.
Η μεταφορά των υλικών της γιορτινής εκδήλωσης από τον Δημοτικό Κήπο στους χώρους φύλαξης, είναι ουσιαστικά και η τελευταία πράξη της φετινής γιορτινής εκδήλωση που μάγεψε το κοινό που την επισκέφθηκε όχι μόνο από την Δράμα και την Βόρεια Ελλάδα αλλά και από την υπόλοιπη χώρα και το εξωτερικό.
H Oνειρούπολη βέβαια μπορεί να αποτελεί την προμετωπίδα της προσέλκυσης τουριστών στη Δράμα ωστόσο από την άλλη θα πρέπει να υπάρχει μέριμνα αποκατάστασης και του χώρου όπου φιλοξενείται. Δυστυχώς δεν γίνονται όλα όσα θα έπρεπε για την αποκατάσταση των ζημιών που προκαλούνται από την χρήση του χώρου ούτε τώρα ούτε και παλαιότερα. Πολύ περισσότερο, δεν γίνονται βήματα όχι μόνο συντήρησης, αλλά περαιτέρω ανάδειξης του πανέμορφου αυτού πνεύμονα πρασίνου στο κέντρο της πόλης, παρά τα όσα έχουν ειπωθεί κατά καιρούς. Γι’ αυτό το θέμα ειδικά θα επανέλθουμε σε επόμενο ρεπορτάζ…

Η φετινή Ονειρούπολη
Η φετινή διοργάνωση πάντως έδειξε κάτι που ήδη διαφαινόταν από τις προηγούμενες, ότι ο θεσμός όχι μόνο θα πρέπει να συνεχίσει να στηρίζεται από τον Δήμο και τους τοπικούς φορείς αλλά και ότι ίσως θα πρέπει να προχωρήσει ακόμη πιο πέρα δημιουργώντας έναν αυτοτελή φορέα που θα ασχολείται με την ανάπτυξη και την προβολή της καθ όλη την διάρκεια του χρόνου.
Η έκταση που έλαβε μάλιστα όλα αυτά τα χρόνια το γιορτινό θεματικό πάρκο έχει καλλιεργήσει την σκέψη στους διοργανωτές να εξετάσουν κάποια στιγμή και την δημιουργία άλλων ανάλογων εκδηλώσεων με διαφορετικό περιεχόμενο αφού πλέον η τεχνογνωσία υπάρχει και ανάλογα εγχειρήματα σε άλλες πόλεις αλλά και το εξωτερικό είχαν αρκετή επιτυχία.
Αυτό που είναι σημαντικό να μείνει ωστόσο είναι ότι η Ονειρούπολη είναι ένας θεσμός που άνοιξε τον δρόμο για την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού στην Δράμα ίσως περισσότερο από κάθε άλλη προσπάθεια. Η λειτουργία της είναι όλα αυτά τα χρόνια καθοριστική για την κερδοφορία των ξενοδοχειακών καταλυμάτων συνδυαζόμενη με την λειτουργιά του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού παρά τα φετινά προβλήματα που παρουσιάστηκαν λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.
Ο θεματικός τουρισμός μπορεί να αναπτυχθεί πολύ περισσότερο στην Δράμα φέρνοντας επισκέπτες και άρα επιπλέον οικονομική δραστηριότητα στις τουριστικές επιχειρήσεις γιατί όχι σε όλη την διάρκεια του χρόνου. Ίσως αυτό να είναι και το επόμενο “στοίχημα” για όσους ασχολούνται συστηματικά με την προβολή και την ανάπτυξη του τουρισμού στον Νομό Δράμας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!