Άρχισε η εκπαίδευση των εθελοντών στην πολιτεία του Άη Βασίλη

Περισσότεροι από 350 εθελοντές για την Ονειρούπολη γράφτηκαν μόνο το Σάββατο

0
323

Περισσότεροι από 350 εθελοντές της Ονειρούπολης πραγματοποίησαν εγγραφή και έκαναν την πρώτη τους συνάντηση με εκπαιδευτές το πρωί του Σαββάτου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Δράμας.

Οι εκπαιδευτικοί Μαρία Θεοδοσίου και Χριστίνα Γκουδώνα που ειδικευμένες σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο αντικείμενο της εμψύχωσης ομάδας και στις καινοτόμες εφαρμογές της εκπαίδευσης είχαν την πρώτη τους συνάντηση με τους εθελοντές στο πλαίσιο ενός προγράμματος εκπαίδευσης που θα διαρκέσει όλο τον Νοέμβριο και θα γίνεται κάθε Σαββατοκύριακο.
Όπως είπε ο κ. Μαρία Θεοδοσίου, αντικείμενο αυτής των συναντήσεων είναι η εμψύχωση και η εκπαίδευση των εθελοντών της Ονειρούπολης. Στην πρώτη συνάντηση έγινε και η πρώτη φάση αυτής της εκπαίδευσης, δηλαδή η γνωριμία των εθελοντών προκειμένου να αναπτυχθεί η συνεργασία και η καλή επικοινωνία μεταξύ τους ώστε να βοηθήσουν στο κομμάτι που τους αφορά στην επιτυχία της φετινής διοργάνωσης. Στην ίδια συνάντηση δόθηκε στους εθελοντές μια ιδέα της συνέχειας της εκπαίδευσής τους μέσα από διαδικασίες δράσεων και βιωματικών πρακτικών.
Στο πλαίσιο αυτό, τους τέθηκαν ερωτήματα όπως, τι σημαίνει για αυτούς η Ονειρούπολη. Οι απαντήσεις που δόθηκαν στην συγκεκριμένη ερώτηση ήταν ότι “είναι το διαμάντι της πόλης”, “θα ενεργοποιήσει την κοινωνία και θα φέρει κίνηση για τους επαγγελματίες και επισκέπτες” κλπ.
Επίσης τέθηκαν και ερωτήματα όπως “Τι περιμένετε από την Ονειρούπολη”. Η απάντηση που έδωσαν πολλοί εθελοντές ήταν “περιμένουμε να περάσουμε πολύ ωραία και να περάσει πολύ ωραία και ο κόσμος”, “Περιμένουμε να γίνει η καλύτερη Ονειρούπολη που έχει πραγματοποιηθεί” κλπ.
Η εκπαίδευση των εθελοντών συνεχίστηκε και την Κυριακή ενώ στην συνέχεια όπως είπαν οι εκπαιδεύτριες στα ΧΡΟΝΙΚΑ, η εκπαίδευση θα γίνει στην συνέχεια σε μικρότερες ομάδες, για το τμήμα που αναλαμβάνει σε κάθε δράση και σε κάθε σπιτάκι, ώστε να γνωρίζει τι ακριβώς πρέπει να κάνει και πως πρέπει να συμπεριφερθεί (ευγένεια, τρόποι) ώστε να γίνουν όλα όσο γίνεται με περίπου επαγγελματικό τρόπο.
“Θέλουμε να δέσουμε την ομάδα των εθελοντών που είναι η εικόνα της Ονειρούπολης. Στην συνέχεια του προγράμματος εκπαίδευσης στόχος είναι να αναπτύξουμε την δημιουργικότητα και την παραγωγικότητα των εθελοντών. Ακολούθως ο κάθε εθελοντής θα εκπαιδευτεί στο κομμάτι που θα αναλάβει” είπε η κα Μαρία Θεοδοσίου.
Μιλώντας επίσης και για τον ρόλο των εθελοντών στην διοργάνωση σημείωσε ότι οι εθελοντές είναι η πνοή της Ονειρούπολης διότι χωρίς αυτούς δεν μπορεί να λειτουργήσει. Απαντώντας δε σε σχετική ερώτηση των ΧΡΟΝΙΚΩΝ είπε ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτή η εκπαίδευση φέτος και αποτελεί καινοτομία για την εκδήλωση. Εξήγησε τέλος ότι το πρόγραμμα εκπαίδευσης των εθελοντών ήταν μια πρωτοβουλία του προέδρου της ΔΕΚΠΟΤΑ κου Λευτέρη Καλλινικίδη ο οποίος εκτίμησε ότι η Ονειρούπολη θα πρέπει να επενδύσει στο κομμάτι των εθελοντών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here