Άρχισε η προανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων

0
982

– Μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου θα διαρκέσει η διαδικασία στη Δράμα
– Οι αλλαγές μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικά ή στο γραφείο κτηματογράφησης στην οδό Κοζάνης 3

Ξεκίνησε από τις 21 Ιουλίου στη Δράμα η διαδικασία της προανάρτησης των κτηματολογικών στοιχείων των ακινήτων. Η διαδικασία θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου 2021, όπως είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» η κ. Μύριαμ Γάνεμ, υπεύθυνη του γραφείου κτηματογράφησης στη Δράμα. Οι κάτοχοι ακινήτων θα πρέπει κατά το διάστημα της προανάρτησης να εισέρχονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ktimatologio.gr και με τη χρήση των κωδικών του Taxisnet θα μπορούν να διαπιστώσουν ότι τους έχει καταχωρισθεί και ότι τους ανήκει.
«Ενδεχομένως να υπάρχουν και κάποια απορριφθέντα δικαιώματα ή να υπάρχουν δικαιώματα που είναι δηλωμένα με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που θα περίμεναν οι ιδιοκτήτες. Θα πρέπει, λοιπόν, με όποια στοιχεία δεν συμφωνούν, να κάνουν αιτήσεις επανεξέτασης ηλεκτρονικά, ή να προσέρχονται στο γραφείο κτηματογράφησης στη Δράμα, στην οδό Κοζάνης 3, να τους εξυπηρετούμε εμείς. Η προσέλευση των πολιτών γίνεται με ραντεβού στα τηλέφωνα 2316005400 και 8014000100» δηλώνει η κ. Γάνεμ. Εξηγεί, μάλιστα, ότι η διαδικασία των ραντεβού εφαρμόζεται για να αποφευχθεί συνωστισμός στα γραφεία κτηματογράφησης, που ενέχει κινδύνους λόγω της υγειονομικής κρίσης.
Αξίζει να επισημανθεί ότι η διαδικασία της προανάρτησης γίνεται για πρώτη φορά, για λόγους διευκόλυνσης της διαδικασίας ανάρτησης των κτηματολογικών στοιχείων, που θα γίνει μέσω χρονοδιαγράμματος. Η επεξεργασία των στοιχείων που κατέθεσαν οι ιδιοκτήτες ακινήτων της Δράμας είναι μία διαδικασία η οποία ολοκληρώθηκε σε ποσοστό 90% περίπου, όπως είπε η κ. Γάνεμ.
Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα έχουν τη δυνατότητα να παρέμβουν για διορθώσεις των στοιχείων τους ακόμα και στο στάδιο της ανάρτησης των κτηματολογικών στοιχείων, όπως έχει επισημάνει κ. Γάνεμ. Ο μεγαλύτερος φόρτος των γραφείων κτηματογράφησης, στη Δράμα και τις υπόλοιπες περιοχές, θα παρουσιαστεί κατά το στάδιο των αναρτήσεων, διότι τότε θα εμφανιστούν και τα αποτελέσματα της κτηματογράφησης. Για παράδειγμα, μπορεί να φανεί ότι ένας ιδιοκτήτης προκρίνεται σε ένα δικαίωμα και κάποιος άλλος που έχει δηλώσει το ίδιο δικαίωμα να απορρίπτει το δικαίωμά του. Στη φάση της ανάρτησης των στοιχείων, ο ιδιοκτήτης, γνωρίζοντας τι έγγραφα υπάρχουν για το τεμάχιό του, θα μπορεί να προβεί στη διαδικασία διόρθωσης του λάθους του.
Οι προαναρτήσεις γίνονται για να αποσυμφορήσουν το στάδιο των αναρτήσεων. Όταν η διαδικασία του κτηματολογίου κλείσει, οι ιδιοκτήτες θα έχουν ως μοναδική οδό διόρθωσης των στοιχείων τη νομική οδό. Για τον λόγο αυτό, θα είναι καλό ο κόσμος να ελέγξει την ορθότητα των στοιχείων που θα λάβει, για να μην φθάσει στο σημείο να χρησιμοποιήσει τη νομική οδό μετά την ολοκλήρωση του κτηματολογίου. Το κλείσιμο της διαδικασίας για την περιοχή θα αποφασιστεί από την υπηρεσία «Κτηματολόγιο» σε ένα εύλογο και μεγάλο διάστημα μετά το πέρας της διαδικασίας των αναρτήσεων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με όσα είπε στα «Χ» η κ. Μύριαμ Γάνεμ, εάν κάποιοι δεν έχουν δηλώσει το ακίνητό τους στο κτηματολόγιο, μπορούν να προχωρήσουν στη διαδικασία αυτή και τώρα. Αν τελικά δεν δηλώσουν το ακίνητό τους στο κτηματολόγιο, είτε λόγω άγνοιας είτε σκόπιμα, τότε το ακίνητο κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ως αγνώστου ιδιοκτήτη, όταν τελικά κλείσει η διαδικασία της κτηματογράφησης. Κατά συνέπεια, θα πρέπει όσοι δεν έχουν προχωρήσει σε αυτή τη διαδικασία να το πράξουν πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία της κτηματογράφησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ