Αρχίζει η τοποθέτηση των πρώτων οδοδεικτών στο Πανόραμα

0
1584

Μετά από δεκαετίες λύνεται ένα πάγιο πρόβλημα του οικισμού


Ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπιζε για χρόνια ο οικισμός του Πανοράματος, στην πόλη της Δράμας, θα βρει λύση και στην πράξη, μετά τις διεργασίες που προηγήθηκαν τα προηγούμενα δυο χρόνια, από τον Δήμο Δράμας. Πρόκειται για την την ονοματοδοσία των δρόμων της περιοχής και ειδικότερα για την τοποθέτηση των πρώτων οδοδεικτών που θα αρχίσει να πραγματοποιείται αν όχι εντός του Ιουλίου, το πολύ μέχρι τις αρχές του Αυγούστου.
Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας, κ. Ανδρέας Χαραλαμπίδης, ο οποίος και ως κάτοικος του Πανοράματος, έχει ασχοληθεί εκτενώς με την επίλυση αυτού του προβλήματος, τόνισε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας»: “Είμαστε στην διαδικασία τοποθέτησης των πινακίδων. Από την ενημέρωση που είχα με τις υπηρεσίες του δήμου, εντός του μήνα θα αρχίσουν να μπαίνουν οι οδοδείκτες. Αν όχι μέσα στον Ιούλιο αυτό θα γίνει τον Αύγουστο. Η ονοματοδοσία των οδών έχει ήδη γίνει. Υπήρξαν κάποιες διπλοεγγραφές. Έγινε στην συνέχεια ένα ξεκαθάρισμα και η απόφαση για την ονοματοδοσία πέρασε από το συμβούλιο της Κοινότητας Καλλιφύτου, αλλά και από το Δημοτικό Συμβούλιο, δυο φορές, όπως και την αρμόδια πενταμελή επιτροπή.
Η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί ενώ προχώρησε και η σχετική δαπάνη για την εγκατάσταση των πινακίδων. Βέβαια υπάρχει και το ζήτημα των κοινόχρηστων χώρων του Πανοράματος για τους οποίους προηγήθηκε σχετική δήλωση στο κτηματολόγιο, σε συνεργασία με το Δήμο Δράμας. Οι χώροι αυτοί και τα αδιάθετα οικόπεδα, δηλώθηκαν από κοινού με τον Δήμο Δράμας και ακολούθησε η ανάρτησή τους. Ουσιαστικά περιέρχονται στην αρμοδιότητα του Δήμου Δράμας. Αυτή τη στιγμή είμαστε στο δεύτερο στάδιο αυτής της διαδικασίας. Εφόσον ολοκληρωθεί, τότε ο Δήμος Δράμας θα μπορέσει να προχωρήσει και σε παρεμβάσεις στην περιοχή. Ήδη έχει πάψει να λειτουργεί από φέτος, με απόφαση του Πρωτοδικείου και ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός του Πανοράματος που πλέον ολοκλήρωσε τον σκοπό του, όπως προέβλεπε το καταστατικό του».

Το γνωστό πρόβλημα με την έλλειψη ονοματοδοσίας στις οδούς του Πανοράματος είχε θέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Ιανουάριο του 2021, ο επικεφαλής της παράταξης «Πόλη+ Ζωή» κ. Κυριάκος Χαρακίδης αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Project» Δημήτρης Ιωαννίδης και Κυριάκος Αποστολίδης που κατέθεσαν σχετικό αίτημα εγγράφως, ζητώντας να εξεταστεί η δυνατότητα δήλωσης κοινόχρηστων, κοινωφελών και ειδικών χρήσεων χώρων του συνοικισμού και να προχωρήσει η διαδικασία ονοματοδοσίας των κοινόχρηστων χώρων και των οδών του συνοικισμού.
Η ονοματοδοσία των δρόμων του Πανοράματος, που προήλθε από τα μέλη του πρώην Οικοδομικού Συνεταιρισμού του συνοικισμού, περιλαμβάνει τις εξής ονομασίες οδών: Ραφαήλ Νικόλαου και Ειρήνης, Δήλου, Λίνδου, Μυκηνών, Ιωλκού, Δωδώνης, Ωρωπού, Μαραθώνα, Αφροδίτης, Δία, Ευρυνόμης, Θάλειας, Ευφροσύνης, Αγλαΐας, Φαένας, Πασιθέας, Αυξούς, Ηγεμόνης, Χαρίτωνος, Ευάγγελου Μεξικού, Στέργιου Μπινόπουλου, Απολλωνίας, Μελίνας Μερκούρη, Μανώλη Καλομοίρη, Αλκυόνης, Κέλαινος, Στερόπης, Κατίνας Παξινού, Δάρδανου, Ηλέκτρας, Πλειάδων, Υάδων, Ερμή, Μαίας, Ταϋγέτου, Μάνου Λοΐζου, Ξυλούρη, Άτλαντα, Νηρηίδων, Τζένης Καρέζη, Γιάννη Τσαρούχη, Καρόλου Κουν, Αλέξη Μινωτή, Θεογονίας, Γεωργίου Παπανικολάου, Ηλέκτρας, Ρέας, Κώστα Καρυωτάκη, Ιοκάστης, Γιάννη Ρίτσου, Ιωάννη Ξενάκη, Νίκου Σκαλκώτα, Γιάννη Μόραλη, Ονείρων, Καλλιόπης, Μουσών, Νηρέα, Πατριάρχου Ιωσήφ, Μητροπολίτου Κορωνείας, Πατριάρχου Ιωαννίκιου, Πύδνας, Αχαρνών, Δημογερόντων, Αμφιτρίτης, Μητροπολίτου Παρθένιου A, Επιδαύρου, Ολυμπίας, Πηνελόπης Δέλτα, Διδώς Σωτηρίου, Μάνου Κατράκη, Δημήτρη Χορν, Ωκεανού, Κωνσταντίνου Καβάφη, Μαρίας Κάλλας, Αντιγόνης, Τρίτωνος, Αετού, Ικάρου, Αίγλης, Μάριου Πλωρίτη, Νικηταρά, Χατζημιχάλη, Κορύλοβου.
Στην περιοχή, αντί για ονόματα οδών υπήρχαν και υπάρχουν μέχρι και σήμερα “τομείς”, οι οποίοι δεν διευκολύνουν την εξυπηρέτηση των κατοίκων. Οι κάτοικοι του οικισμού αντιμετώπιζαν σοβαρό πρόβλημα με τις παραδόσεις προμηθειών και φαρμάκων, κάτι που στην αρχή της πανδημίας και λόγω των περιορισμών που υπήρχαν στις μετακινήσεις, ήταν ιδιαίτερα αισθητό. Παράλληλα η έλλειψη οδών μέχρι σήμερα εγκυμονούσε και άλλους κινδύνους, αφού ήταν αδύνατον σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού να φθάσει ασθενοφόρο σε συγκεκριμένη διεύθυνση. Σήμερα, με την επίλυση των προβλημάτων ονοματοδοσίας θα μπορέσει επιτέλους ο συνοικισμός να λειτουργήσει ομαλότερα, χωρίς αυτά τα προβλήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ