Αρχίζουν και στη Δράμα οι ενδιαφέρουσες διαλέξεις

Ακαδημία - Δομή δια βίου μάθησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

0
2181

Πρόγραμμα ενημερωτικών διαλέξεων θα πραγματοποιηθεί και στην Δράμα (πιθανόν στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΕ Δράμας όπως πέρσι) στο πλαίσιο της λειτουργίας της “Ακαδημίας” (Δομή δια βίου μάθησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης).

Πρόκειται για τις διαλέξεις του 5ου κύκλου της Ακαδημίας και όπως έγινε ήδη γνωστό προγραμματίζονται διαλέξεις σε εφτά διαφορετικές θεματικές ενότητες, σε έξι πόλεις της Περιφέρειας.
Τα θέματα που θα αναπτυχθούν στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας:
• «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ»
To ακριβές πρόγραμμα των ενημερωτικών συναντήσεων καθώς και οι εισηγητές θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα και παράλληλα θα ξεκινήσουν οι εγγραφές όσων επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις συναντήσεις.
Όπως έκανε γνωστό την Τρίτη, η Ακαδημία – Δομή Δια βίου Μάθησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, “δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών με μόνο κριτήριο επιλογής τη σειρά προτεραιότητας εγγραφής καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες. Σημειώνεται πως όσοι από τους συμμετέχοντες πολίτες συμπληρώσουν το απαιτούμενο όριο των παρουσιών, έχουν δηλαδή παρακολουθήσει το 60% των διαλέξεων, θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης στο τέλος του προγράμματος.
Η Ακαδημία – Δομή Διά Βίου Μάθησης της Περιφέρειας ΑΜΘ είναι μια καινοτόμος και πρωτοποριακή δράση της Περιφέρειας κατά την οποία καθηγητές και ειδικοί επιστήμονες του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας (πρώην Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) παραδίδουν με τρόπο απλό και κατανοητό, σε εθελοντική βάση, διαλέξεις σε πολίτες σε επιμέρους γνωστικά αντικείμενα και θεματικά πεδία όπως η Υγεία, η Αγωγή των Πολιτών, ο Πολιτισμός, η Επιχειρηματικότητα, η Τεχνολογία, η Ενέργεια, το Περιβάλλον κ.ά.
Η πρωτοβουλία, που ξεκίνησε το 2015 στον Έβρο και από το 2016 υλοποιείται ταυτόχρονα σε έξι πόλεις σε όλη την Περιφέρεια – Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα και Δράμα – έχει στόχο τη διά βίου μάθηση και εκπαίδευση των πολιτών και τη διασύνδεση της πανεπιστημιακής κοινότητας με την τοπική κοινωνία”.
Στην πρώτη περίοδο υλοποίησης της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ (2015-2016), που αναπτύχθηκε στην Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα, 300 πολίτες παρακολούθησαν τις διαλέξεις 60 καθηγητών σε 3 θεματικές ενότητες.Την περίοδο 2016-2017, η ΑΚΑΔΗΜΙΑ αναπτύχθηκε στις 6 πόλεις της περιφέρειάς μας και είχε 450 πολίτες που παρακολούθησαν τις διαλέξεις 100 καθηγητών, σε 7 θεματικές ενότητες.Την περίοδο 2017-2018, η ΑΚΑΔΗΜΙΑ αναπτύχθηκε στις 6 προαναφερθείσες πόλεις της περιφέρειάς μας και είχε 500 πολίτες που παρακολούθησαν τις διαλέξεις 130 καθηγητών, σε 9 θεματικές ενότητες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ