Αρχίζουν πάλι τα έργα του σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης

Επανέναρξη των εργασιών στην 19ης Μαΐου

0
2354

Από σήμερα αναμένεται η επανέναρξη των εργασιών της ΔΕΥΑΔ επί της οδού 19ης Μαϊου στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου ΒΑΑ. Tα έργα θα συνεχιστούν από την ΔΕΥΑΔ σε συνεργασία με τους εργολάβους αλλά και με την μικρότερη δυνατή όχληση για τους καταστηματάρχες σημείωσε χθες στα “Χ” ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ κ. Τάσος Χατζηγιάννης. Πρόκειται για την υλοποίηση του μεγάλου σχεδίου αναβάθμισης του ιστορικού κέντρου στο πλαίσιο του οποίου προχώρησαν ήδη οι απαραίτητες εργασίες που αφορούν τον εκσυγχρονισμό και την υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης.

Οι εργασίες της ΔΕΥΑΔ σταμάτησαν την περίοδο των γιορτών του ΠΑΣΧΑ κατόπιν αιτημάτων που εκφράστηκαν και από τους καταστηματάρχες και προκειμένου να διευκολυνθεί η κίνηση στα καταστήματα τους. Η πρώτη φάση των έργων που περιελάμβανε την περιοχή απο τα γραφεία της ΔΕΥΑΔ ολοκληρώθηκε με τις αρχικές σκαπτικές εργασίες και την αντικατάσταση των αγωγών αποχέτευσης. Τα έργα σκεπάστηκαν προσωρινά και πολύ πιθανόν από σήμερα τα συνεργεία επανέρχονται στην συνέχεια των έργων που αφορούν την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στο αποχετευτικό δίκτυο και στην συνέχεια τα έργα ύδρευσης στην ίδια περιοχή.
Τα πρώτα έργα του Σχεδίου Βιοκλιματικής Περιβαλλοντικής Ανάπτυξης Δράμας στο κέντρο της Δράμας, που αφορούν την ύδρευση και την αποχέτευση αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Νοέμβριο ενώ το συνολικό έργο έχει ορίζοντα τετραετίας εαν δεν μεσολαβήσουν απρόοπτες καθυστερήσεις. Η υλοποίηση των έργων στο πλαίσιο του ΒΑΑ που επιτέλους εφαρμόζεται είναι κοινώς αποδεκτό ότι θα αλλάξει σε μεγάλο βαθμό την αισθητική και την λειτουργικότητα του κέντρου της πόλης τουλάχιστον στην περιοχή παρέμβασής του. Ωστόσο όπως έχουμε επισημάνει και άλλη φορά, πέρα από τα οφέλη υπάρχουν και οι προβληματισμοί απο πλευράς τοπικών επαγγελματιών οι οποίοι αφορούν κυρίως στην προσβασιμότητα των καταστημάτων λόγω των έργων που πρόκειται να υλοποιηθούν…
Σε ότι αφορά το πρώτο έργο του ΒΑΑ (όπως έχει επισημάνει σε προηγούμενες δηλώσεις της στα “Χ” η κα Βασιλική Καζάνα, καθηγήτρια του ΤΕΙ ΑΜΘ και η κα Έφη Χρυσανθίδου από το Δίκτυο Διακυβέρνησης (ΔΙ-ΔΙΑΚ) που αποτελεί τμήμα της κοινοπραξίας του ΒΑΑ Δράμας), αυτό οποίο υλοποιείται από τη Δ.Ε.Υ.Α. Δράμας και αφορά την αποχέτευση και ύδρευση στην οδό 19ης Μαΐου ξεκίνησε ήδη από τις 28 Φεβρουαρίου.
Οι πρώτες εργασίες είχαν ξεκινήσει από τη θέση του κτιρίου της Δ.Ε.Υ.Α.Δ. με κατεύθυνση προς τον Άγιο Νικόλαο. Αρχικά σύμφωνα με τον σχεδιασμό λοιπόν, θα εκτελεστούν τα έργα αποχέτευσης και στη συνέχεια τα έργα ύδρευσης. Στα αναχώματα, τοποθετούνται αποχετευτικοί σωλήνες πολυεθελαινίου δομημένου τοιχώματος διαμέτρου 50 εκατοστών και μήκους έξι μέτρων.
Η Δ.Ε.Υ.Α.Δ. διαβεβαίωσε το ΔΙ.ΔΙΑΚ.-ΔΡΑΜΑΣ, (κάτι που έχει τηρηθεί ήδη) ότι δεν θα αφήνονται σκάμματα ανοιχτά ούτε για μία ημέρα καθώς θα γίνεται προσωρινή επίχωση με σκυρόδεμα για να μην υπάρχει σκόνη και δημιουργεί πρόβλημα στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις της περιοχής παρέμβασης. Ακόμη, ανώτερα στελέχη της Δ.Ε.Υ.Α.Δ. ενημέρωσαν το ΔΙ.ΔΙΑΚ.ΔΡΑΜΑΣ ότι δε θα υπάρξουν πολύωρες διακοπές στην ύδρευση παρά μόνο προγραμματισμένες στιγμιαίες διακοπές, για να αποφευχθεί οιαδήποτε όχληση τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στους κατοίκους της περιοχής παρέμβασης..
Η πορεία των εργασιών προγραμματίζεται τμηματικά, και η ολοκλήρωση των έργων (ύδρευσης και αποχέτευσης) αναμένεται στο τέλος Νοεμβρίου 2019…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ