Αρχίζουν τη Δευτέρα οι χειμερινές εκπτώσεις

0
1879

Πληθώρα προϊόντων σε ανταγωνιστικές τιμές στην αγορά της Δράμας

Με ελπίδες για αύξηση των αγορών στα εμπορικά καταστήματα της Δράμας αρχίζουν την ερχόμενη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθούν στις 29 Φεβρουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις.

Όπως ενημέρωσε χθες μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Δράμας κ. Αντώνης Σκουλίδης σύμφωνα με την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας “Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης…
Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό. Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους συναδέλφους, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται λόγω λάθους”.
Πρέπει πάντως να τονισθεί ότι η εμπορική αγορά της Δράμας, πέραν των άλλων διαθέτει ανταγωνιστικές τιμές για την ποιότητα των προϊόντων που διαθέτει. Έτσι η περίοδος των εκπτώσεων είναι μια πολύ καλή ευκαιρία προκειμένου οι καταναλωτές να βρουν τα προϊόντα που τους ενδιαφέρουν σε ακόμη χαμηλότερες τιμές. Σε αυτό βοηθά και η εξυπηρέτηση του εμπορικού κόσμου της Δράμας που στην συντριπτική του πλειοψηφία χαρακτηρίζεται από ευγένεια, σεβασμό και κατανόηση των αναγκών του καταναλωτή.
Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και σε περιόδους παρατεταμένης οικονομικής κρίσης όπως αυτή που διανύει η χώρα μας την τελευταία δεκαετία, ένας αξιοπρόσεκτος αριθμός καταναλωτών στην αγορά της Δράμας, κυρίως κατά την περίοδο των εκπτώσεων και όχι μόνο προέρχεται από τους γειτονικούς Νομούς.
Αξίζει επίσης να υπενθυμιστεί ότι παρά τα γενικότερα οικονομικά προβλήματα οι εμπορικές επιχειρήσεις της Δράμας συγκρατούν ένα σημαντικό μερίδιο των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα διατηρώντας με όποιο κόστος τις θέσεις εργασίας στον κλάδο τους σε δύσκολες εποχές. Κατά συνέπεια αξίζουν της εμπιστοσύνης των καταναλωτών, την οποία έτσι και αλλιώς ανταποδίδουν με πολλαπλό τρόπο στην τοπική κοινωνία της πόλης μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ