Αρχίζουν το 2019 οι δημοπρατήσεις του Φυσικού Αερίου

0
2890

Παρουσία του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης στη Δράμα η 4η συνεδρίαση του Επιχειρησιακού Προγράμματος της ΠΑΜΘ

H 4η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη» 2014-2020 πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου στη Δράμα παρουσία και του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη.                                                                                                                          Στην συνεδρίαση υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου συμμετείχαν τοπικοί, κοινωνικοί, παραγωγικοί και αυτοδιοικητικοί και πολιτειακοί φορείς. Το περιφερειακό πρόγραμμα τείνει προς την ωρίμανσή του αφού η επιλέξιμη περίοδος λήγει το 2023 και αυτή την στιγμή η εξειδίκευσή του ξεπερνά το 100%, οι προσκλήσεις βρίσκονται στο 90%, οι εντάξεις ξεπερνούν το 50% και οι πληρωμές βρίσκονται στο 14% με προοπτική μέσα στο 2019 να φθάσουν το 40%.

Όπως είπε ο κ. Βασίλειος Πιτσινίγκος Προϊστάμενος της Ειδικής υπηρεσίας διαχείρισης του ΕΠ της Περιφέρειας ΑΜΘ, στην περιφέρεια ενεργοποιούνται νέες δράσεις που αφορούν και την Δράμα, όπως η νέα ολοκληρωμένη χωρική επένδυση που αφορά τον ορεινό όγκο της Ροδόπης, για την οποία έχουν ήδη γίνει διερευνητικές επαφές με φορείς του Νομού Δράμας. Η εκτίμηση είναι ότι μέσα στο Α’ τρίμηνο του 2019 αυτή η επένδυση θα ξεκινήσει και θα έχει σημαντικό αναπτυξιακό αποτέλεσμα στην περιοχή. Όπως είπε ο κ. Πιτσινίγκος επίσης “Είμαστε πολύ κοντά στην ένταξη των έργων του Φυσικού Αερίου. Η φάση αυτή γίνεται συντονισμένα και παράλληλα σε τρείς περιφέρειες. Εάν ο σχεδιασμός αυτό πετύχει θα υπάρξουν εντάξεις εντός του έτους και σε κάθε περίπτωση εντός του 2019 θα ξεκινήσουν οι δημοπρατήσεις των έργων, άρα από το τέλος του 2019 με αρχές του 2020 θα αρχίσουμε να βλέπουμε συνδέσεις.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι το πιλοτικό πρόγραμμα των συνδέσεων στην περιοχή θα ξεκινήσει πολύ νωρίτερα περιλαμβάνοντας και την Δράμα όπως είχαν δηλώσει εκπρόσωποι της ΔΕΔΑ στα ΧΡΟΝΙΚΑ.

Διαβάστε περισσότερα στο σημερινό φύλλο των “Χρονικών”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!