Αθανάσιος Τσώνης στα «Χ»: «Επενδύει η περιοχή μας στον οδικό τουρισμό»

0
11348

– 150% αυξήθηκε η ροή τουριστών στην περιφέρειά μας πριν από την πανδημία, εξηγεί ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού
– Ψηφιακά συμμετείχε η Δράμα στη διεθνή έκθεση τουρισμού Βουκουρεστίου TTR Virtual 2021

Καίριο θέμα για την ανάπτυξη του τουρισμού σε Δράμα, Καβάλα και Θράκη είναι το άνοιγμα των τελωνείων, μεταξύ των οποίων και αυτού της Νυμφαίας, μόλις οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς τον κλάδο της εστίασης, που αποτελεί βασικό παράγοντα στον τομέα του τουρισμού, εξήγησε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας ΑΜΘ κ. Αθανάσιος Τσώνης.
«Θεωρώ ότι τα τελωνεία, όπως και αυτό της Εξοχής, θα πρέπει να ανοίξουν, εφόσον το επιτρέψουν τα υγειονομικά δεδομένα και πέσει το ιικό φορτίο. Ας μην ξεχνούμε ότι ο τουρισμός στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρουσίασε αύξηση στη ροή τουριστών κατά 150% πριν από την περίοδο της πανδημίας και κατά τη διάρκεια του 2019. Αυτό είναι ένα πολύ ενθαρρυντικό στοιχείο και μας κατατάσσει από τις τελευταίες θέσεις, όπου βρισκόμασταν, στην έκτη θέση σε πανελλαδικό επίπεδο».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της ΑΜΘ σημειώνει ότι γίνεται μία σημαντική προσπάθεια για την αύξηση του τουρισμού στην περιοχή μας και ότι επιτέλους μετά από πολλά χρόνια η περιφέρειά μας, κατά το διάστημα πριν από την εμφάνιση της πανδημίας, φάνηκε να βγαίνει από την αφάνεια.
Σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο να διακοπεί αυτή η προοπτική αύξησης του τουρισμού στην περιφέρειά μας λόγω της πανδημίας που ανέκυψε, ο κ. Τσώνης εκφράζει την άποψη ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα και εκτιμά ότι, αντίθετα, η ροή τουριστών στην περιοχή μας θα αυξηθεί, καθώς η πανδημία ενισχύει τον τουρισμό εμπειρίας και τον οδικό τουρισμό, όπου βασίζεται η περιφέρειά μας. «Πιστεύω ότι στη μετά covid εποχή, ο τουρίστας θα νοιώθει πιο ασφαλής να μετακινηθεί με το αυτοκίνητο και την οικογένειά του από το να μπλέξει με μεγάλους tour operators και να χρησιμοποιήσει άλλα μέσα μετακίνησης όπως το αεροπλάνο, κάνοντας μαζικό τουρισμό. Αυτό ευνοεί την περιοχή μας που γειτνιάζει με τα Βαλκάνια, από τα οποία προέρχεται και το μεγαλύτερο ποσοστό τουριστών που επισκέπτεται την περιοχή μας οδικώς».
Ο κ. Τσώνης εκτιμά ότι στη μετά covid εποχή οι προβλέψεις για το τουριστικό μέλλον της περιφέρειάς μας είναι πολύ ευοίωνες. Βέβαια, σημειώνει ότι για την ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή δεν αρκεί μόνο η προβολή. Σε αυτή τη λογική, όπως αναφέρει, η Περιφέρεια ΑΜΘ επενδύει σε υποδομές και έχει έρθει σε επαφή με πολλούς ιδιώτες οι οποίοι επενδύουν στην περιοχή και ετοιμάζονται να προχωρήσουν και σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και σε υποδομές, που είναι πολύ κρίσιμες για την αύξηση της ροής των τουριστών στην περιοχή μας.
Σε ό,τι αφορά το κομμάτι της προβολής, πάντως, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης το διάστημα από 18 έως 21 Φεβρουαρίου συμμετείχε στην τουριστική έκθεση του Βουκουρεστίου TTR 2021, που έγινε για πρώτη φορά ψηφιακά. Ο ΕΟΤ είχε δημιουργήσει ένα εικονικό περίπτερο, μέσα στο οποίο υπήρχαν ψηφιακά δωμάτια που φιλοξενούσαν κάθε Περιφέρεια της χώρας μας που δήλωσε συμμετοχή στην έκθεση, όπως βέβαια και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στο πλαίσιο αυτό, προβλήθηκε ψηφιακά στους ενδιαφερόμενους και η Δράμα μέσα από τα μονοπάτια, το σπήλαιο του Αγγίτη, το Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού κλπ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!