Αύριο το Super Cup της Ε.Π.Σ.Δ.

0
885

Από «σαράντα κύματα» η απόφαση


Οι άσχημες καιρικές συνθήκες του προηγούμενου Σαββατοκύριακου σε συνδυασμό με τις έντονες βροχοπτώσεις είχαν σαν αποτέλεσμα την αναβολή του Super Cup ανάμεσα στην ΑΕ Καλαμπακίου και τον Γ.Σ. Προσοτσάνης. Βέβαια, την Κυριακή το απόγευμα οι καιρικές συνθήκες θα επέτρεπαν τη διεξαγωγή του ματς όμως ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου της Δόξας Δράμας θα κινδύνευε να καταστραφεί αφού η επιβάρυνση που θα δέχονταν θα ήταν μεγάλη. Λαμβάνοντας και αυτόν τον παράγοντα υπόψη εκτός της «εισπρακτικής αποτυχίας» (χρειάζεται αυτά τα έσοδα και είναι λογικό) η διοίκηση της ΕΠΣΔ προχώρησε στην αναβολή του παιχνιδιού.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις διοικήσεις των δύο αντιπάλων, η πρόταση της διοργανώτριας ήταν να αποφασίσουν από κοινού για την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα με προτεινόμενη ημέρα το Σάββατο 18 Ιουνίου. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δεν υπήρξε κοινό σημείο επαφής καθώς η ΑΕ Καλαμπακίου δήλωσε ότι θέλει να γίνει το ματς μέσα στον Ιούνιο, ενώ ο Γ.Σ. Προσοτσάνης επιθυμεί να γίνει το ματς τον Σεπτέμβριο.

Πάμε να δούμε τους λόγους για τους οποίους οι δύο ομάδες, πιθανόν να αντέδρασαν κατά αυτόν τον τρόπο.

Η ΑΕ Καλαμπακίου ήθελε να γίνει το ματς τώρα διότι:
Α) Έχει ψυχολογία στα ύψη μετά την κατάκτηση του κυπέλλου κόντρα στη Δόξα Βώλακα.
Β) Έχει αγωνιστική ετοιμότητα, απουσία τραυματισμών και
Γ) Θέλει να μην έχει εκκρεμότητες με την έναρξη της νέας περιόδου καθώς μην ξεχνάμε ότι θα συμμετάσχει στο κύπελλο ερασιτεχνών μαζί με τους κυπελλούχους των υπολοίπων Ενώσεων (αν διεξαχθεί αυτή η διοργάνωση από την ΕΠΟ)

 

Ο Γ.Σ. Προσοτσάνης ήθελε να γίνει το ματς τον Σεπτέμβριο διότι:
Α) Σε αντίθεση με το Καλαμπάκι, προέρχεται από τη διαδικασία των μπαράζ ανόδου όπου δεν εξελίχθηκε θετικά για το σύλλογο και ως εκ τούτου η ψυχολογία των παικτών δεν είναι η καλύτερη δυνατή και
Β) Στην παρούσα χρονική στιγμή η Προσοτσάνη αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα τραυματισμών.

 

Ενώ αρχικά υπήρξε ηπληροφορία ότι το διοικητικό συμβούλιο της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΣΔ, θα αποφάσιζε αύριο, για την η τύχη του Super Cup και το πότε αυτό θα διεξαχθεί, ήρθε το βράδυ της Κυριακής η αιφνιδιαστική ανακοίνωση για τον ορισμό του αγώνα ο οποίος τελικά θα διεξαχθεί αύριο Τετάρτη 15 Ιουνίου στις 18:00 στο γήπεδο της Δόξας Δράμας.
Αν και δεν γνωρίζουμε τι οδήγησε την ΕΠΣΔ σε αυτή την αλλαγή σχεδίων, σίγουρα όμως η διεξαγωγή του ματς τώρα και όχι στην αρχή της επόμενης αγωνιστικής περιόδου αποτελεί την πιο σωστή απόφαση καθώς αποτυπώνει στην παρούσα χρονική στιγμή τη δυναμικότητα των δύο ομάδων(ασχέτως των αγωνιστικών προβλημάτων) και δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους συντελεστές και των δύο ομάδων να συμμετέχουν σε μία διαδικασία για την οποία κόπιασαν φέτος. Δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο τα ρόστερ και τα προπονητικά τιμ των δύο ομάδων ίσως να μην είναι τα ίδια, με αποτέλεσμα κάποιοι να μην μπορούν να πάρουν το μετάλλιο ή το κύπελλο για το οποίο μόχθησαν τη σεζόν 2021-2022.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ