Αυτοδύναμη η Ν.Δ. με 158 έδρες

0
4883

Στη Δράμα επισφράγησαν την εκλογή τους οι κ.κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, Αναστάσιος Νικολαΐδης και Θεόφιλος Ξανθόπουλος


 

Αυτοδύναμη αναδείχθηκε η Νέα Δημοκρατία από τις χθεσινές εκλογές κατακτώντας ποσοστό 40,56% σε επίπεδο επικράτειας (98,48% ενσωμάτωση). Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε να κατακτήσει τον στόχο που εξ αρχής έθεσε σε αυτή τη δεύτερη εκλογική διαδικασία, για ποσοστό άνω του 40% και έτσι εξασφαλίζοντας 158 έδρες θα οδηγήσει τη χώρα ως πρωθυπουργός για μια ακόμη τετραετία με μια οκτακομματική βουλή αυτή τη φορά. Σε επίπεδο επικράτειας (ενσωμάτωση 98,48%) η ΝΔ έλαβε 40,56%, ο ΣΥΡΙΖΑ 17,83%, το ΠΑΣΟΚ 11,86%, το ΚΚΕ 7,68%, οι Σπαρτιάτες 4,66%, η Ελληνική Λύση 4,45%, η Νίκη 3,69% και η Πλεύση Ελευθερίας 3,17%.
Στη Δράμα οι τρεις Βουλευτές που αναδείχθηκαν στις εκλογές του Μαΐου, κατάφεραν μετά τα χθεσινά αποτελέσματα να επισφραγίσουν την εκλογή τους. Ο Νομός Δράμας θα εκπροσωπηθεί στη Νέα Βουλή από τους κ.κ. Δημήτρη Κυριαζίδη (ΝΔ), Αναστάσιο Νικολαΐδη (ΠΑΣΟΚ) και Θεόφιλο Ξανθόπουλο (ΣΥΡΙΖΑ). Η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να διατηρήσει τα ποσοστά της στο Νομό αλλά όχι να κατακτήσει τελικά τη δεύτερη έδρα, πράγμα που ήταν έτσι κι αλλιώς εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί, παρότι τα στελέχη της όργωσαν το νομό. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μεγαλύτερες απώλειες στο Νομό σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου ωστόσο κατάφερε να κρατήσει την έδρα του, ενώ το ΠΑΣΟΚ παρέμεινε στη δεύτερη θέση διατηρώντας περίπου τα ίδια ποσοστά.
Λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Κυριακής, όταν πλέον έγινε γνωστό πάνω από το 80% των αποτελεσμάτων των εκλογικών τμημάτων στο Νομό, οι τρείς βουλευτές της Δράμας προέβησαν σε δηλώσεις.

Δημήτρης Κυριαζίδης
Ο Δραμινός Βουλευτής της ΝΔ κ. Δημήτρης Κυριαζίδης ευχαρίστησε αρχικά τους Δραμινούς και τις Δραμινές για την εκλογή του αλλά κυρίως για την εκλογή της Νέας Δημοκρατίας. Είπε ότι η ΝΔ αναλαμβάνει την ευθύνη για την προοπτική της χώρας. Ο ίδιος ζήτησε τη συνεργασία και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας καθώς οι στόχοι του τόπου είναι κοινοί για όλους. Είπε ότι υπάρχει αναγκαιότητα για συνεργασία με τους εκλεγμένους Δραμινούς βουλευτές των δυο άλλων κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ). Είπε ότι προηγήθηκε ήδη μια συζήτηση μαζί τους ώστε με αλληλεγγύη να γίνει δουλειά για τον τόπο πέρα από το κόμμα που εκπροσωπεί ο καθένας. «Τα προβλήματα του τόπου δεν έχουν χρώμα και οφείλουμε να παλέψουμε μαζί για αυτά» τόνισε ο κ. Κυριαζίδης, διευκρινίζοντας ότι αυτό ισχύει ανεξάρτητα από τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των τριών βουλευτών σε πολιτικό επίπεδο. Είπε ότι θα υπάρξει έκκληση και προς τους θεσμικούς φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και όχι μόνο, με στόχο να υπάρχει ένα κοινό πλαίσιο διεκδίκησης για τα ζητήματα αυτά.
«Εκείνο που επιδιώκω είναι να βγάλουμε τη Δράμα από την αφάνεια, την απαξίωση και να της δώσουμε τη διάσταση που της πρέπει, ώστε να προχωρήσουμε επιτέλους. Τα παιδιά μας πρέπει να ξαναγυρίσουν πίσω. Οι συμπολίτες μας πρέπει να ξαναγυρίσουν πίσω. Να δώσουμε στον τόπο μια νέα δυναμική που την οφείλουμε σε αυτό τον τόπο που πέρασε πολλά δεινά. Έχουμε και εμείς ευθύνες ως πολιτικοί και οφείλουμε να τις αναλάβουμε σε αυτή την τετραετία. Αυτό είναι το χρέος μας και θα παρακαλούσα και την βοήθεια των υπολοίπων για την επίτευξη αυτού του σκοπού» τόνισε ο κ. Κυριαζίδης.

Αναστάσιος Νικολαΐδης
Σε δήλωσή του ο Δραμινός Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κ. Αναστάσιος Νικολαΐδης ανέφερε μετά το τέλος της χθεσινής ψηφοφορίας:
«Η εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε και οι πολίτες με τη ψήφο τους έστειλαν ξεκάθαρα μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες, τα οποία οφείλουμε και να σεβαστούμε, αλλά και να τα λάβουμε σοβαρά υπόψη στην πορεία μας από εδώ και πέρα.
Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής κατάφερε να εδραιώσει το αίσθημα αισιοδοξίας και προοπτικής σε ένα σημαντικό διψήφιο ποσοστό του Ελληνικού λαού. Ένα ακόμη βήμα έγινε και είναι πλέον στο χέρι μας να οικοδομήσουμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με όλους τους πολίτες, μέσα από τον λόγο μας και τις πράξεις μας. Σε τοπικό επίπεδο, οι πολίτες επιβεβαίωσαν τη βούληση για αλλαγή σε κάθε επίπεδο και εξέφρασαν με δυναμικό τρόπο την επιθυμία τους να αποτελεί το ΠΑΣΟΚ την ισχυρή, αξιόπιστη και προοδευτική φωνή.
Ολόψυχα ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου όλους τους συμπολίτες μου, οι οποίοι επέλεξαν να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ. Η εμπιστοσύνη, η αγάπη και η στήριξη στο πρόσωπό μου είναι πολύτιμα εφόδια στην προσπάθεια να φανώ αντάξιος των προσδοκιών. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλω και σε όσα στελέχη του κόμματος επέλεξαν να είναι παρόντα με ενεργό και ουσιαστικό τρόπο σε αυτή την κρίσιμη εκλογική μάχη.
Θερμά συγχαρητήρια στους άλλους δύο εκλεγέντες Βουλευτές στον Νομό μας. Όπως έχω αποδείξει από τη μέχρι τώρα παρουσία μου, η διάθεση συνεργασίας αποτελεί το κυρίαρχο στοιχείο της ενασχόλησής μου με τα κοινά. Στο πλαίσιο αυτό, είμαι έτοιμος να αναλάβω και τις σχετικές πρωτοβουλίες για κοινές δράσεις, θεωρώντας πως με τον τρόπο αυτό θα υπάρχουν σαφώς καλύτερα αποτελέσματα για τη Δράμα.
Κλείνοντας, θεωρώ πως δεν χρειάζονται άλλα λόγια, παρά μόνο σκληρή δουλειά. Η εντολή που έλαβα από τους συμπολίτες μου είναι ένα συμβόλαιο τιμής για μένα. Στόχος μου είναι να αποτελέσω έναν αποτελεσματικό εκπρόσωπο κάθε Δραμινής και κάθε Δραμινού, ανεξάρτητα κομματικής επιλογής. Μας ενώνει όλους η αγάπη για αυτόν τον τόπο. Με ενότητα και σταθερά βήματα καταφέραμε όλοι μαζί να έρθει η Δράμα στο προσκήνιο. Με αισιοδοξία και πίστη συνεχίζουμε όλοι μαζί την προσπάθεια για να κάνουμε κάθε αλλαγή δυνατή».

Θεόφιλος Ξανθόπουλος
Ο κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε για τα χθεσινά αποτελέσματα: «Οι εκλογές τελείωσαν. Ο λαός ψήφισε και εξέφρασε την άποψή του. Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι κυβέρνηση της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ κρατήθηκε οριακά στα ποσοστά του Μαΐου του 2023. Το σημαντικό για εμάς εδώ στη Δράμα είναι ότι είχαμε μια σχετικά καλή επίδοση, ανάλογη με αυτή της προηγούμενης φοράς και κρατήσαμε την έδρα. Είμαι εκ νέου βουλευτής Δράμας από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω να ευχαριστήσω με τον πιο εμφατικό τρόπο, καταρχάς τους συνυποψηφίους μου και τα μέλη του ψηφοδελτίου, για τον αγώνα που δώσαμε από κοινού γιατί αυτή τη φορά δώσαμε έναν πολύ δυνατό αγώνα. Εξαντλήσαμε κάθε δυνατότητα για να έρθουμε σε επαφή και επικοινωνία με τους πολίτες και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε. Είναι προφανές ότι ως ΣΥΡΙΖΑ από αύριο οφείλουμε να συζητήσουμε και να δούμε τα αίτια της αποτυχίας μας. Η ελληνική κοινωνία ζητά απαντήσεις από εμάς. Θα κάνουμε ψύχραιμα και συντεταγμένα ότι απαιτείται για να απαντήσουμε στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας. Δεν πρέπει όμως να αφήσουμε έξω από τον προβληματισμό μας το γεγονός ότι βαθειά συντηρητικά, ακροδεξιά κόμματα μπήκαν στη βουλή. Ο άξονας της πολιτικής μεταφέρεται προς τα ακροδεξιά με ευθύνη της ΝΔ. Με τον διχαστικό τρόπο που πολιτεύτηκε και διασπώντας αυτό που είχαμε ονομάσει συμβόλαιο της μεταπολιτευτικής περιόδου, έδωσε ούριο άνεμο στα ακροδεξιά αυτά σχήματα. Θέλω τέλος να ευχαριστήσω τους Δραμινούς και τις Δραμινές. Μέσα σε αντίξοες συνθήκες για τον ΣΥΡΙΖΑ, στήριξαν το ψηφοδέλτιο και ενίσχυσαν την προσπάθειά μας. Θέλω να πω σε όλους τους συμπολίτες μου ότι θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στη βαριά ευθύνη και ότι θα προσπαθήσω να είμαι ένας βουλευτής του Νομού, με τρόπο που να αισθάνονται υπερήφανοι για την κοινοβουλευτική τους εκπροσώπηση. Η πόρτα μου είναι πάντα ανοικτή για όλους τους πολίτες και θέλω να πιστεύω ότι από αύριο κιόλας θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε τα ουσιαστικά προβλήματα του νομού που τέσσερα χρόνια με την κυβέρνηση της ΝΔ παρέμειναν περίπου εκεί όπου τα αφήσαμε εμείς. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια νέα ώθηση στην αντιμετώπιση και στην επίλυση αυτών των προβλημάτων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες Κυριακή υπήρξε επίσκεψη του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Νικολαΐδη στο γραφείο του κ. Ξανθόπουλου για ευχές και συγχαρητήρια για την εκλογή του. Ανάλογη επίσκεψη έκανε αργότερα ο κ. Νικολαΐδης και στο γραφείο του Βουλευτή κ. Δημήτρη Κυριαζίδη. Στις δυο συναντήσεις υπήρξε κοινή η διάθεση να υπάρξει στενή συνεργασία πέρα από τις όποιες πολιτικές διαφορές, για την επίλυση των προβλημάτων του νομού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!