Χαμηλότερη από πέρσι η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Δράμας

Άγγελος Καλλίας: "Η κίνηση αυτή την περίοδο είναι γύρω στο 20% χαμηλότερη από πέρσι"

0
2211

Μικρότερο από πέρσι είναι το ενδιαφέρον που έχει εκφραστεί για κρατήσεις σε ξενοδοχεία της Δράμας κατά την περίοδο των γιορτών παρότι είναι ακόμη σχετικά νωρίς για να προδιαγράψει κανείς την κίνηση της γιορτινής περιόδου στον Νομό Δράμας σύμφωνα με τους ξενοδόχους.
Όπως σημείωσε στα “Χ” ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας κ. Άγγελος Καλλίας η κίνηση αυτή την περίοδο είναι γύρω στο 20% χαμηλότερη από πέρσι. Την ίδια περίοδο πέρσι στα ξενοδοχεία της Δράμας οι κρατήσεις αντανακλούσαν πληρότητα γύρω στο 25% ενώ φέτος βρισκόμαστε στο 15%, όπως εξήγησε ο κ. Καλλίας διευκρινίζοντας ότι πληρέστερη εικόνα θα υπάρχει την επόμενη εβδομάδα.
Η Ένωση Ξενοδόχων Δράμας πάντως έχει προβεί στην διάχυση προωθητικού υλικού για την Δράμα εδώ και ένα μήνα προβάλλοντας τόσο την Ονειρούπολη όσο και το Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού που την περίοδο του Χειμώνα και πιο συγκεκριμένα από τον Δεκέμβριο και μετά αποτελούν ίσως τους σημαντικότερους πόλους έλξης επισκεπτών στην Δράμα.
Η Ονειρούπολη που αρχίζει ουσιαστικά από 1η Δεκεμβρίου και γνωρίζει προβολή σε ένα μεγάλο τμήμα της χώρας λειτουργεί καταλυτικά στην αύξηση της πληρότητας των ξενοδοχειακών μονάδων της Δράμας κάθε χρόνο. Σημαντική επίσης και κυρίως μετά τις 20 Δεκεμβρίου είναι και η συμβολή του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού στην ίδια κατεύθυνση.
Πέρσι πάντως κατα την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων ήταν αυξημένη η κίνηση των επισκεπτών η οποία και τελικώς μεταφράστηκε σε αυξημένο αριθμό κρατήσεων και διανυκτερεύσεων λόγω του εορταστικού κλίματος της πόλης και κυρίως λόγω της Ονειρούπολης.
Υπενθυμίζεται ότι οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία της πόλης την ίδια περίοδο αφορούσαν αποκλειστικά Έλληνες επισκέπτες από την Κεντρική Μακεδονία, την Ήπειρο, την Νησιωτική Ελλάδα και αλλού. Επρόκειτο κυρίως για διήμερες διανυκτερεύσεις στην πόλη. Η πληρότητα των ξενοδοχειακών μονάδων στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκέμβρη αυτή την στιγμή και λίγο πριν την περίοδο των διακοπών κυμάνθηκε στο ύψος 40-52% και οι διανυκτερεύσεις αφορούν κυρίως τα Σαββατοκύριακα.
Ωστόσο σύμφωνα με τους ξενοδόχους της Δράμας εκτός από την Ονειρούπολη, εξίσου σημαντικό ρόλο διαδραματίζει στην αύξηση της επισκεψιμότητας και το Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού. Επίσης αξίζει να υπογραμμιστεί ότι η περίοδος λειτουργίας του ΧΚ Φαλακρού δεν αφορά μόνο την περίοδο των γιορτών αλλά ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που αρχίζει από τις 22 Δεκεμβρίου και διαρκεί ίσως και μέχρι τον Μάρτιο.
Κατα την περίοδο αυτή υπάρχουν τριήμερα και τετραήμερα μεγάλης επισκεψιμότητας που οφείλονται στην λειτουργία του του Χ.Κ.Φ.
Το πώς θα διαμορφωθεί η φετινή κίνηση πάντως τουλάχιστον από πλευράς διανυκτερεύσεων στα ξενοδοχεία της πόλης και του υπόλοιπου Νομού είναι που θα διαπιστωθεί με περισσότερη σαφήνεια μέχρι τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ