Χαρά Κεφαλίδου: Ερώτηση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με τα αιτήματα των Κτηνοτροφικών Συλλόγων ΑΜΘ

0
1736

Ερώτηση κατέθεσε η Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Δράμας κα Χαρά Κεφαλίδου σχετικά με τα αιτήματα Κτηνοτροφικών Συλλόγων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης,των προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μ. Βορίδη.

Με την ερώτηση αυτή επισημαίνει ότι οι οι κτηνοτρόφοι της Περιφέρειάς μας ζητούν την παρέμβασή του Υπουργού για την επίλυση του σοβαρού προβλήματος που έχει προκύψει με ποινές, οι οποίες έχουν βεβαιωθεί – από το 2017 και μετά – σε βοοτρόφους για τις δηλώσεις γέννησης των βοοειδών τους.
Όπως τονίζουν, πάρα πολλοί βοοτρόφοι δεν δήλωσαν στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) των Περιφερειών, εντός 27 ημερών το ανώτερο από τη
γέννηση των βοοειδών, τα βοοειδή τους. Σε άλλες περιπτώσεις οι γεννήσεις δηλώθηκαν
εντός της προθεσμίας αλλά οι ΔΑΟΚ δεν καταχώρησαν άμεσα τα στοιχεία στο σύστημα,  λόγω  φόρτου εργασίας αλλά και υποστελέχωσης των υπηρεσιών. Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τους λόγους που δεν δηλώθηκαν τα βοοειδή, οι Κτηνοτρόφοι επισημαίνουν  ότι αν οι βοοτρόφοι ήταν ενήμεροι και σωστά πληροφορημένοι θα εφάρμοζαν τη συγκεκριμένη υποχρέωση και θα τηρούσαν πιστά την προθεσμία. Επίσης, τονίζουν ότι με την κακή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Έλληνες Κτηνοτρόφοι, ο τρόπος εφαρμογής αλλά και οι αναδρομικές ποινές που βεβαίωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, αποτελούν τη χαριστική βολή. Τέλος, ζητούν να μηδενιστούν οι ποινές και ο ΟΠΕΚΕΠ να ενημερώσει  σωστά τους Κτηνοτρόφους όλης της χώρας και από 01.01.2020 να εφαρμοστεί αυστηρά ο συγκεκριμένος Κανονισμός. Με την αναφορά αυτή η κ.Κεφαλίδου ζήτησε απο τον αρμόδιο Υπουργό να επιληφθεί του ζητήματος και να μας ενημερώσει για τις σχετικές ενέργειές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ