Χαρά Κεφαλίδου: «Να δοθεί η δυνατότητα εισαγωγής στη σχολή επιλογής τους σε όλους τους ισοψηφίσαντες στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2020»

0
1519

Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής μαζί με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και βουλευτή Ηρακλείου, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, ζητώντας να δοθεί σε όλους τους ισοψηφίσαντες στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2020, η δυνατότητα εισαγωγής στη σχολή επιλογής τους.
Μία από τις επιπτώσεις του συστήματος εισαγωγής στα ΑΕΙ που εφαρμόστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και αφορά εκατοντάδες υποψήφιους που βρέθηκαν να έχουν τα ίδια μόρια της βάσης εισαγωγής αλλά οι περισσότεροι εξ’ αυτών να μην εισάγονται στη σχολή επιλογή τους και να νιώθουν αδικημένοι, επισημαίνουν με την ερώτησή τους οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής.
Ρωτούν λοιπόν την Υπουργό εάν προτίθεται να δώσει λύση στο πρόβλημα δίνοντας το δικαίωμα εισαγωγής στη σχολή επιλογής τους σε όλους όσους ισοψήφισαν.

Αναλυτικά η ερώτηση:
«Κυρία Υπουργέ,
Οι επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα του τέως Υπουργού Παιδείας, κ. Γαβρόγλου (κατάργηση συντελεστών βαρύτητας, επιλογή από ένα πεδίο κ.λπ.) του συστήματος εισαγωγής στα ΑΕΙ, που εφαρμόστηκε από την Κυβέρνηση για το εκπαιδευτικό έτος 2019-2020, παρά το γεγονός ότι είχαν καταγγελθεί από το κόμμα της Ν.Δ όταν ήταν αντιπολίτευση, οδήγησαν σε παράδοξα διαφορετικών τύπων και «βαθμών».
Μια επίπτωση των επιλογών αυτών, αφορά εκατοντάδες υποψήφιους που βρέθηκαν να έχουν τα ίδια μόρια της βάσης εισαγωγής αλλά οι περισσότεροι εξ’ αυτών να μην εισάγονται στη σχολή επιλογή τους και να νιώθουν αδικημένοι. Αυτό είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι οι βάσεις 2020 όλων των Σχολών ήταν –σε αντίθεση με όλα τα προηγούμενα χρόνια- πολλαπλάσιες του 25, δηλαδή τελειώνουν ή σε 00 ή σε 25 ή σε 50 ή σε 75 μόρια!!!
Επειδή είναι άδικο, οξύμωρο και αντιεπιστημονικό να αναγκάζεται σε επανεξέταση όποιος έχει πετύχει την βάση εισαγωγής αλλά λόγω στρέβλωσης του συστήματος βρίσκεται εκτός των εισαχθέντων.
Ερωτάσθε κα Υπουργέ:
-Προτίθεστε να δώσετε λύση στο πρόβλημα δίνοντας το δικαίωμα εισαγωγής στη σχολή επιλογής τους σε όλους όσους ισοψήφισαν;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ