Χαρά Κεφαλίδου: «Θέσπιση νέου ΚΑΔ για τους Μικροπωλητές Κυριακάτικων Αγορών Δοξάτου Δράμας – Ανάγκη στήριξης του κλάδου λόγω πανδημίας Covid 19»

0
1528

Με αναφορά της στη Βουλή, η Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας του Κινήματος Αλλαγής, κατέθεσε την επιστολή με την οποία το Σωματείο Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Δράμας «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», διαμαρτύρεται διότι οι μικροπωλητές Κυριακάτικων Αγορών (Ν. 4497/2017, αρθ. 38) δεν διαθέτουν Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ), όπως αυτοί των Λαϊκών Αγορών (Ν.4497/2017, αρθ.37) και ως εκ τούτου ενώ επλήγησαν και αυτοί, όπως οι συνάδελφοί τους των Λαϊκών, από την πανδημία του Covid 19 και αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, να μην μπορούν τελικά να ενταχθούν στους πληττόμενους από την πανδημία επαγγελματικούς κλάδους και να μην δικαιούνται κάποια αποζημίωση.
Το κείμενο της Αναφοράς αναφέρει: «Επισημαίνουν δε ότι από την αρχή της πανδημίας οι Κυριακάτικες Αγορές έκλεισαν πριν ακόμη κλείσουν οι υπόλοιπες λαϊκές. Είναι αυτονόητο ότι η αναστολή λειτουργίας των Κυριακάτικων Αγορών έπληξε σε υπέρμετρο βαθμό τον κλάδο και δημιούργησε τεράστια οικονομικά προβλήματα, αφού για όλα τα παραπάνω χρονικά διαστήματα δεν εισέπραξαν κανένα απολύτως οικονομικό βοήθημα.
Για τον λόγο αυτό ζητούν για λόγους ισότητας και ισονομίας τη θέσπιση νέου ΚΑΔ και για τους πωλητές των Κυριακάτικων Αγορών, προκειμένου να λαμβάνουν την αντίστοιχη αποζημίωση για τα χρονικά διαστήματα στα οποία δεν μπορέσαν να εργασθούν.
Παράλληλα, ζητούν να επανεξεταστούν τα περιοριστικά μέτρα εξάπλωσης του κορωνοϊού, έτσι ώστε η εφαρμογή τους να μην είναι οριζόντια αλλά να καθορίζεται με βάση το εκάστοτε ισχύον επιδημιολογικό φορτίο της περιοχής. Για τον λόγο αυτό ζητούν την άμεση επαναλειτουργία της Κυριακάτικης Αγοράς του Δοξάτου, αφού στον Δήμο Δοξάτου τα κρούσματα είναι μηδενικά και ελάχιστα σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.
Ενόψει δε του γεγονότος ότι σε ολόκληρη την Ελλάδα λειτουργούν τρεις Κυριακάτικες Αγορές, η επαναλειτουργία αυτής του Δοξάτου κρίνεται καθ’ όλα επιτρεπτή, βάσει και της εικόνας των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού στην περιοχή. Η επαναλειτουργία της Κυριακάτικης Αγοράς θα δώσει τη δυνατότητα να εργάζονται για 4 επιπλέον Κυριακές ανά μήνα, γεγονός όμως που δεν μπορεί να άρει τον χαρακτήρα της εκ περιτροπής αναγκαστικής εργασίας τους και δεν συμβάλει στη λύση του οξύτατου βιοποριστικού προβλήματος που αντιμετωπίζουν.
Κατόπιν των ανωτέρω επισυνάπτεται η επιστολή του Σωματείου Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Δράμας «Η ΟΜΟΝΟΙΑ». Παρακαλώ όπως επιμεληθείτε του ζητήματος και μας ενημερώσετε για τις άμεσες ενέργειές σας.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ