Χαρά Κεφαλίδου: Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία

0
2183

Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας ΚΙΝ.ΑΛ.

Ανοιχτή Επιστολή για άμεση λήψη μέτρων για την προστασία όσων διαβιούν και εργάζονται σε κλειστές δομές.

Τον κώδωνα του άμεσου κινδύνου κρούει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) σε Ανοιχτή Επιστολή της σχετικά με την άμεση ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία περιθαλπόμενων και εργαζομένων στις δομές παροχής υπηρεσιών κλειστής φροντίδας και περίθαλψης (π.χ. γηροκομεία, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, οικοτροφεία, ιδρύματα ασυλιακού τύπου, ξενώνες ψυχικής υγείας κλπ) ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις, ηλικιωμένους και παιδιά.
“Τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που ζουν στις κλειστές αυτές δομές είναι πλέον πιο ευάλωτα από ποτέ, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης από τον COVID19, καθώς και από σωματική και ψυχική κακοποίηση λόγω απομόνωσης, παραμέλησης ακόμη και εγκατάλειψης”, επισημαίνει η Ε.Σ.Α.μεΑ. στην Επιστολή της.
Σε περίπτωση που ο κορονοϊός εισβάλλει σε ιδρύματα κλειστής περίθαλψης στη χώρα μας, θα εκτυλιχθεί μια τραγωδία άνευ προηγουμένου, δεδομένου ότι τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, καθώς και οι ηλικιωμένοι, ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και είναι πρώτοι στη λίστα των θυμάτων της πανδημίας. Δυστυχώς, την τραγική αυτή εικόνα την έχουμε ήδη δει να συμβαίνει στη Γαλλία και την Ιταλία όπου έχουν πεθάνει χιλιάδες ηλικιωμένοι από την πανδημία.
Επειδή στην πόλη μου τη Δράμα λειτουργούν τέτοιες δομές, παρακαλώ όπως επιληφθείτε του ζητήματος και μας ενημερώσετε άμεσα για τις ενέργειές σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ