Χειρόφρενο πάλι στις εξετάσεις

Σηκώνουν τα χέρια οι εκπαιδευτές - Περίπου 500 δραμινοί υποψήφιοι οδηγοί και πάλι στην αναμονή

0
1689

Χειρόφρενο και πάλι στις εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών στη Δράμα καθώς προκύπτει πρόβλημα στην διεξαγωγή τους αφού με το νέο Νομοσχέδιο οι υποψήφιοι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν ειδικό μηνιαίο ασφαλιστικό συμβόλαιο με το οποίο θα καλύπτονται για ζημίες που ενδεχομένως μπορεί να προκύψουν κατά την διάρκεια της εξέτασής τους.

 

Με δεδομένο όμως ότι ο εκπαιδευτής της σχολής οδηγών απαγορεύεται να βρίσκεται εντός του οχήματος κατά τις πρακτικές εξετάσεις, δεν υπάρχει ασφαλιστικό πακέτο το οποίο να ασφαλίζει τον υποψήφιο. Οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν διαθέτουν τέτοιο πακέτο και σημειώνουν ότι με το νέο Νομοσχέδιο μετατίθεται η ευθύνη από τον εκπαιδευτή στον μαθητή.
Ο τελευταίος όμως δεν διαθέτει δίπλωμα και οι ασφαλιστικές θεωρούν ότι νομικά δεν είναι καλυμμένες, όπως εξήγησε μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Σχολών Οδηγών Δράμας Δημήτρης Μακρόπουλος.
Όπως αναφέρει επίσης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης, από τις 12-03-2019 έως και σήμερα, δεν υπάρχει το απαιτούμενο από το νέο Νομοσχέδιο ειδικό ασφαλιστικό προϊόν που θα καλύψει τον εκπαιδευόμενο κατά την ώρα της εξέτασης και δεν έχει δημοσιευθεί καμία ανακοίνωση- ενημέρωση από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, προκειμένου να δοθούν κατευθύνσεις για την διεξαγωγή των πρακτικών εξετάσεων. Συγκεκριμένα βάσει του Ν. 4599/2019 οι υποψήφιοι οδηγοί οφείλουν να προσκομίζουν ειδικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο με ειδικές ασφαλιστικές καλύψεις πριν από την έναρξη της πρακτικής τους εξέτασης στον εκπαιδευτή, το οποίο εν συνεχεία ο εκπαιδευτής υποχρεούται να το προσκομίσει στον εξεταστή πριν την εξέταση του υποψηφίου, πλην όμως έως και σήμερα τέτοιο ειδικό ασφαλιστήριο δεν υπάρχει, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η εφαρμογή του νέου νόμου.
Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία των Εκπαιδευτών “…έχει δημιουργηθεί ένα χάος το οποίο ζημιώνει υπέρμετρα τόσο εμάς, ως επαγγελματίες εκπαιδευτές οδήγησης, που εντελώς αναπάντεχα σταμάτησαν οι πρακτικές εξετάσεις, όσο και τους πολίτες που εντελώς ξαφνικά αδυνατούν να συμμετάσχουν στις πρακτικές εξετάσεις απόκτησης άδειας οδήγησης”.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Σχολών Οδηγών Δράμας Δημήτρης Μακρόπουλος, απαντώντας στο ερώτημα τι μέλλει γενέσθαι στην συνέχεια με το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε σημειώνει: “Εμείς περιμένουμε είτε να δοθεί παράταση στον προϋπάρχοντα Νόμο είτε να υπάρξει το ασφαλιστικό προϊόν που απαιτεί το νέο Νομοσχέδιο για να ξεμπλοκάρει η διαδικασία”. Υπήρξαν πάντως όπως εξηγεί ο κ. Μακρόπουλος και άλλα προβλήματα με τις απαιτήσεις του Νομοσχεδίου το οποίο προέβλεπε ότι θα πρέπει να τοποθετηθούν κλωβοί απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων κατά την θεωρητική εξέταση των υποψηφίων. Μια διαδικασία δηλαδή που για να υλοποιηθεί απαιτεί αρκετό χρόνο. Τελικώς αυτό δεν θα ισχύσει προσωρινά και δόθηκε παράταση 6 μηνών ώστε να γίνει η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού. Πάντως αυτή την στιγμή δεν γίνονται οι πρακτικές εξετάσεις…
Ο κ. Μακρόπουλος είπε ότι εξαιτίας του νέου κωλύματος έχει αρχίσει και πάλι συσσώρευση των υποψηφίων οδηγών στην αναμονή. Έτσι παρότι ορίστηκαν ημερομηνίες για εξετάσεις τις προηγούμενες εβδομάδες τώρα αυτές οι ημερομηνίες μετατίθενται μεγαλώνοντας την ταλαιπωρία των υποψηφίων.
Περισσότεροι από 500 υποψήφιοι οδηγοί εκτιμάται ότι βρίσκονται αυτή την στιγμή σε αναμονή για να δώσουν πρακτικές εξετάσεις ενώ τα συνεχή προβλήματα με τις εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση και τις ίδιες τις Σχολές Οδηγών που λειτουργούν σήμερα στην Δράμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!