Χωρίς Σίτιση παραμένει το Μουσικό

0
2132

Νέα γραφειοκρατικά εμπόδια ενώ η μισή σχολική χρονιά εξανεμίστηκε

Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας σκάλωσε, η επίλυση του προβλήματος με την παροχή γευμάτων στους μαθητές του Μουσικού Σχολείου της Δράμας.

Η προσπάθεια του Δήμου να δώσει λύση στο πρόβλημα συνεχίζεται αφού δημιουργήθηκε ακόμη ένα πρόβλημα απο πλευράς Επιτρόπου αυτή την φορά, ο οποίος όπως είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας Άγγελος Σολάκης “Κρίνει, λανθασμένα κατά την άποψή μου, ότι δεν έπρεπε να δοθεί το έργο της Σίτισης των μαθητών στην εταιρεία στην οποία κατέληξε ο Δήμος Δράμας μετά τον διαγωνισμό αλλά σε άλλη εταιρεία. Εμείς το διαβάσαμε διαφορετικά και σε αυτήν μας την απόφαση λήφθηκε υπόψη και η γνωμοδότηση της Οικονομικής και της Νομικής υπηρεσίας του Δήμου. Ωστόσο είναι άλλη η άποψη του Επιτρόπου. Ο Δήμος Δράμας στην συνέχεια θα καλέσει έκτακτη Οικονομική Επιτροπή και θα συζητήσει το θέμα προκειμένου να στείλει την απόφαση του Δήμου σε ανώτερο όργανο και συγκεκριμένα στο συμβούλιο διαφορών. Εμείς επιμένουμε ότι έχουμε δίκαιο όπως και η αντιπολίτευση. Θα πιέσουμε και εμείς αλλά πιστεύω και ο επίτροπος για να λυθεί το θέμα που είναι εντελώς διαδικαστικό. Είμαι σίγουρος ότι ο Δήμος Δράμας έχει δίκιο. Νομίζω σε περίπου 15 ημέρες το θέμα θα έχει επιλυθεί…”.
Το θέμα της εκκρεμότητας με την σίτιση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Δράμας που σήμερα λαμβάνουν ακόμη πρόχειρα γεύματα (σάντουιτς και χυμό) έφερε εκ νέου στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Πόλη+Ζωή” κ. Μιχάλης Μλεκάνης κατά την τελευταία συνεδρίαση του οργάνου την περασμένη Παρασκευή.
Για το ίδιο θέμα πάντως η παράταξη “Πόλη+ Ζωή” εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση
“Όχι άλλα πειράματα στις πλάτες των Δραμινών!! – Δεν πρέπει να αφήνουμε τίποτα στην τύχη του!!! – Μαζί θα χτίσουμε τη Δράμα του αύριο!!!!
Η λογική ας δοκιμάσουμε και κάτι διαφορετικό για να δούμε πως θα είναι, αποδείχτηκε πολυτέλεια και απέτυχε παταγωδώς.
Γιατί δυστυχώς αυτό το διαφορετικό ήταν τελικά μια τρύπα στο νερό.
Μια τρύπα στο νερό που αφήνει νηστικούς ακόμη και σήμερα τέλη Ιανουαρίου του 2019 τους μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Δράμας, οι οποίοι θα έπρεπε να τρώνε μεσημεριανό γεύμα -όπως δικαιούνται- από τις αρχές του Σεπτέμβρη του προηγούμενου έτους. Και από ότι φαίνεται, θα αργήσουν πολύ ακόμη μετά την εκ νέου ακύρωση της σύμβασης για την σίτιση των μαθητών.
ΤΟ ΓΙΑΤΙ ;;;
Πάντως όχι τυχαία, γιατί δυστυχώς η κατάλληλη προετοιμασία και η άρτια οργάνωση δεν είναι θέμα τύχης. Δεν αφήνεις στην τύχη τους 350 μαθητές, παιδιά Δραμινών πολιτών.
Το ελάχιστο που πρέπει να κάνεις είναι να ζητήσεις μια δημόσια συγγνώμη.
Αντί για συγνώμη όμως ο κύριος Μαμσάκος προσπαθεί απεγνωσμένα να αποποιηθεί των ευθυνών του σηκώνοντας τα χέρια ψηλά και διαλαλώντας «μα δε φταίω εγώ και τι μπορώ να κάνω;»
Εμείς παρόλα αυτά από τις αρχές του σχολικού έτους επισήμως στο δημοτικό συμβούλιο, όπως και με ανοιχτή επιστολή προς τους γονείς, υποδείξαμε στον δήμαρχο τι πρέπει να κάνει για να λυθεί το πρόβλημα άμεσα. Διότι ο δήμαρχος, ως προϊστάμενος όλων ανεξαιρέτως των υπηρεσιών του Δήμου, διαθέτει τα νόμιμα εργαλεία για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ανάλογη ιδιαίτερη κατάσταση που βλάπτει τους δημότες του. Πόσο μάλλον για κάτι νόμιμο που αφορά άμεσα παιδιά της πόλης του.
Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά και μόνο την Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο Δράμας.Αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ότι… ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ!!!Ανικανότητα, άγνοια, εγωισμός και αδιαφορία για τα προβλήματα της Δράμας και των Δραμινών!
Αυτά άλλωστε καταγγέλλουν όσοι παραιτούνται και αποχωρούν από την παράταξη του Κου Δημάρχου.Αυτά τους χαρακτηρίζουν!
Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, είναι ανάγκη για μια δημοτική αρχή και έναν δήμαρχο με εμπειρία, ικανότητα και όρεξη για δουλειά.
Όχι άλλα πειράματα στις πλάτες των Δραμινών!!!Η παράταξή μας απέδειξε ότι ξέρει, θέλει και μπορεί!
Μπορούμε μαζί να χτίσουμε τη Δράμα του αύριο…”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ