Χωρίς τραυματιοφορείς το Νοσοκομείο την Πέμπτη

Στάση εργασίας κήρυξε από τις 10 πμ έως τις 3 μμ ο κλάδος τους

0
1196

Xωρίς τραυματιοφορείς θα μείνει αύριο Πέμπτη το Νοσοκομείο της Δράμας λόγω της στάσης εργασίας που έχει προαναγγείλει η Πανελλήνια Ένωση τραυματιοφορέων για την ίδια ημέρα. Παρόλα αυτά θα εργαστεί ένας αριθμός εργαζομένων του κλάδου ως προσωπικό ασφαλείας για να εξυπηρετηθούν τα έκτακτα περιστατικά.

Όπως είπε χθες μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου της Δράμας κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, τα προβλήματα που προτάσσουν οι τραυματιοφορείς αφορούν τον αριθμό του προσωπικού που σήμερα καλύπτει οριακά τις ανάγκες όπως επίσης και τον εξοπλισμό που πρέπει να αναβαθμιστεί.
Ειδικότερα, το Σωματείο Εργαζόμενων ΓΝ Δράμας σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι καλύπτει και στηρίζει την 5ωρη Πανελλαδική Στάση Εργασίας της Πανελλήνιας Ένωσης Τραυματιοφορέων την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019 και ώρες 10πμ έως 15μμ, και καλεί τους Τραυματιοφορείς στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας 10:30 στο προαύλιο του Νοσοκομείου με θέματα: στελέχωση, βελτίωση των υποδομών και του εξοπλισμού.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας, διευκρίνισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση των ΧΡΟΝΙΚΩΝ ότι η κινητοποίηση αφορά τους τραυματιοφορείς που εργάζονται εντός του Νοσοκομείου και όχι τους τραυματιοφορείς των ασθενοφόρων που ανήκουν σε άλλο φορέα, δηλαδή στο ΕΚΑΒ. Σημείωσε ότι την στάση εργασίας στηρίζει και καλύπτει με σχετική της απόφαση και η ΠΟΕΔΗΝ η οποία κάλεσε τους εργαζόμενους του κλάδου σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 12:30 έξω από το Υπουργείο Υγείας.
Η στάση εργασίας στο Νοσοκομείο της Δράμας αφορά περίπου 15 τραυματιοφορείς που εργάζονται στο Νοσοκομείο της Δράμας και οι οποίοι, όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου καλύπτουν οριακά τις ανάγκες που υπάρχουν με την βοήθεια του έκτακτου προσωπικού και των εργαζομένων της κοινωφελούς εργασίας. Το έκτακτο προσωπικό αφορά τέσσερις συμβασιούχους, δυο επικουρικούς και δυο εργαζόμενους του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας. Οι τελευταίοι θα εργαστούν μέχρι το τέλος της χρονιάς μετά την παράταξη που εγκρίθηκε για την ισχύ των συμβάσεών τους. Ταυτόχρονα έχουν προκηρυχθεί μόνο δυο θέσεις τραυματιοφορέων που ως αριθμός δεν καλύπτει τις υπάρχουσες ανάγκες σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΓΝ Δράμας. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι λόγω της στάσης εργασίας δεν θα γίνεται πιθανώς η μεταφορά των ασθενών και προς τα χειρουργεία αλλά θα εξυπηρετούνται μόνο τα περιστατικά που έχουν επείγοντα χαρακτήρα.
Σε ότι αφορά τα προβλήματα βελτίωσης των υποδομών και του εξοπλισμού που προβάλλονται από τους τραυματιοφορείς, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει ακόμη προχωρήσει αν και έχει εγκριθεί για χρηματοδότηση με το ποσό τους 1 εκ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ, η αλλαγή των κλινών του Νοσοκομείου, όπως αναφέρουν οι άνθρωποι του Σωματείου των Εργαζομένων.
Το πρωί της Πέμπτης πάντως έχει προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί συνάντηση του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου της Δράμας με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος έχει διατελέσει και ως υπουργός Υγείας. Η συνάντηση θα γίνει στον χώρο του Νοσοκομείου της Δράμας και προγραμματίσθηκε μετά από πρωτοβουλία του πρώην Υπουργού, ο οποίος θα βρίσκεται την Πέμπτη στην Δράμα στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψής του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ