Χρηματοδότηση 620.000 ευρώ για μελέτες που αφορούν την άρδευση σε Σιταγρούς και Αργυρούπολη

0
972

Μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών

Η ένταξη του έργου του Δήμου Προσοτσάνης με τίτλο «Μελέτη εγγειοβελτιωτικών έργων οικισμών Σιταγρών και Αργυρούπολης, Δήμου Προσοτσάνης» στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» αποφασίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Η εκπόνηση μελέτης για την οποία προβλέπεται δημόσια δαπάνη 620.000 ευρώ περιλαμβάνει μελέτη για την αξιοποίηση 27 υφιστάμενων γεωτρήσεων, που βρίσκονται στη Δημοτική Ενότητα Σιταγρών του Δήμου Προσοτσάνης. Στο αντικείμενο της μελέτης περιλαμβάνονται: ο σχεδιασμός των αρδευτικών δικτύων, των αγωγών προσαγωγής, του αντλιοστασίου διανομής και της δεξαμενής αποθήκευσης – αναρρύθμισης για την άρδευση αγροτεμαχίων των οικισμών Σιταγρών και Αργυρούπολης. Επίσης, θα μελετηθεί και η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων αντλιοστασίων των γεωτρήσεων. Ακόμη, περιλαμβάνεται η εκτέλεση των απαιτούμενων ερευνητικών εργασιών και η εκπόνηση των αντίστοιχων υποστηρικτικών μελετών, όπως τοπογραφικής, γεωτεχνικής, περιβαλλοντικής και γεωργοτεχνικής.
Ο Δήμος Προσοτσάνης έχει υποβάλει για ένταξη στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” προτάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 11.859.804 ευρώ. Οι προτάσεις αυτές αφορούν την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Καλλιθέας προϋπολογισμού 935.000 ευρώ και τις παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις υποδομές διαχείρισης υδάτων και λυμάτων του Δήμου Προσοτσάνης, που αφορούν:
-την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης και εξοικονόμησης ενέργειας στα δίκτυα ύδρευσης του Δήμου Προσοτσάνης προϋπολογισμού 1.812.880 ευρώ,
-την αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών ενέργειας (Α.Π.Ε.) για βελτίωση ενεργειακής αυτονομίας στις υποδομές του Δήμου Προσοτσάνης προϋπολογισμού 1.054.000 ευρώ και
-τη διασύνδεση Φωτοβολταϊκού Σταθμού με το Εθνικό Σύστημα Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας προϋπολογισμού 130.200 ευρώ.

Επίσης στις προτάσεις περιλαμβάνονται:
-η αγροτική οδοποιία με προϋπολογισμό 2.155.000 ευρώ.
-η μελέτη εγγειοβελτιωτικών έργων οικισμών Σιταγρών και Αργυρούπολης, Δήμου Προσοτσάνης προϋπολογισμού 1.176.943 ευρώ και επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης 620.000 ευρώ.
-η συντήρηση του δημοτικού ανοικτού αθλητικού χώρου και των σχολικών μονάδων του Δήμου Προσοτσάνης με προϋπολογισμό 487.515 ευρώ, που περιλαμβάνει τη συντήρηση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Προσοτσάνης και τη διαμόρφωση του αύλειου χώρου και ανάλογες εργασίες στο Δημοτικό σχολείο Φωτολίβους και την συντήρηση και επισκευή του δημοτικού ανοικτού γηπέδου καλαθοσφαίρισης της Κοινότητας Αργυρούπολης.

Ακόμα, στις προτάσεις που κατέθεσε ο Δήμος Προσοτσάνης στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται:
-η προμήθεια μέσων για την χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων και τη μεταφορά στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων προϋπολογισμού 772.600 ευρώ.
-η προμήθεια δυο ηλεκτροκίνητων επιβατικών αυτοκινήτων με προϋπολογισμό 96.472 ευρώ.
-το έργο του ψηφιακού μετασχηματισμού του Δήμου Προσοτσάνης με προϋπολογισμό 450.000 ευρώ και
-η προμήθεια και εγκατάσταση ψηφιακών υδρομετρητών και ολοκληρωμένου συστήματος τηλεμετρίας προϋπολογισμού 2.789.194 ευρώ.
Σ

ημειώνεται ότι στην πρόσφατη επίσκεψη του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα στη Δράμα, έγινε γνωστό από τον ίδιο, ότι θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα ανακοινώσεις για νέες χρηματοδοτήσεις έργων τόσο στον Δήμο Προσοτσάνης, όσο και στους δήμους Νευροκοπίου και Παρανεστίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ