«Χρησιμοποιήστε ηλεκτρικά ποδήλατα για μετακινήσεις»

0
6114

Μια “έξυπνη” και φιλική προς το περιβάλλον πρόταση από τον Δήμο της Δράμας.

Να προτρέψει τους πολίτες στην χρήση ποδηλάτου και συγκεκριμένα ηλεκτρικού ποδηλάτου για τις μετακινήσεις μέσα στην πόλη θα επιχειρήσει ο Δήμος Δράμας, καθώς εξετάζει να υποβάλλει πρόταση για χρηματοδότηση επιδεικτικής δράσης προώθησης ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων στην πόλη της Δράμας στο πλαίσιο σχετικής πρότασης του Πράσινου Ταμείου με τίτλο “Καινοτόμες δράσεις με τους πολίτες”.

Ειδικότερα ο Δήμος Δράμας στοχεύει σε σύμπραξη με την ΑΜΚΕ “Οψόμεθα εις Φιλίππους” για την υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης που περιλαμβάνει την αγορά ηλεκτρικών ποδηλάτων και προωθεί την μετατροπή των συμβατικών ποδηλάτων σε ηλεκτρικά για τις μετακινήσεις εντός πόλης.
Στόχος είναι η προώθηση και εδραίωση του ηλεκτρικού ποδηλάτου από τους πολίτες της Δράμας προκειμένου αυτοί να εξυπηρετούν ανάγκες της καθημερινότητας μετακινούμενοι με ηλεκτρικά ποδήλατα. Για τον σκοπό αυτό προβλέπεται η αγορά δέκα αστικών ηλεκτρικών ποδηλάτων και πέντε συμβατικών με συστήματα μετατροπής σε ηλεκτρικά και τις αντίστοιχες μπαταρίες. Αυτά τα ποδήλατα θα χρησιμοποιηθούν για επίδειξη και προώθηση της ιδέας του ηλεκτρικού ποδηλάτου, για τις μετακινήσεις κατοίκων της περιοχής και επισκεπτών μέσα στη Δράμα. Επόμενο βήμα είναι αυτά τα δέκα ηλεκτρικά ποδήλατα να διατεθούν για χρήση της Δημοτικής Αστυνομίας. Τα υπόλοιπα πέντε θα χρησιμοποιηθούν από τον Δήμο Δράμας προκειμένου να γίνει επίδειξη σε μαθητές των σχολείων.
Η προσπάθεια αυτή θα στηριχθεί και απο το Εργαστηριακό Κέντρο του 1ου ΕΠΑΛ Δράμας όπου μερίδα των μαθητών που εκπαιδεύεται σε ανάλογες ειδικότητες εκπαιδεύεται και στην μετατροπή οχημάτων σε ηλεκτρικά.
Απώτερος στόχος αυτής της προσπάθειας του Δήμου Δράμας είναι η συμβολή του στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής προωθώντας τις πρακτικές όπως η χρήση του ηλεκτρικού ποδηλάτου, ώς αναγκαίες και όχι προεραιτικές. Τα ηλεκτρικά ποδήλατα καταναλώνουν ενέργεια 150 φορές λιγότερη από αυτή των αυτοκινήτων για την ίδια απόσταση. Αυτό σημαίνει μείωση των εκπομπών αερίων και ανάδειξη του ποδηλάτου ώς μέσου μεταφοράς.
Ο προϋπολογισμός του έργου θα είναι 50.000 ευρώ και από αυτόν ο προϋπολογισμός του Δήμου Δράμας θα είναι 20.000 ευρώ για την αγορά των από ηλεκτρικών και των πέντε συμβατικών ποδηλάτων (με μηχανισμό μετατροπής). Ο προϋπολογισμός της ΑΜΚΕ “Οψόμεθα εις Φιλίππους” θα είναι 30.000 ευρώ και αφορά τις δράσεις δημοσιότητας και προβολής της ιδέας χρήσης ηλεκτρικών ποδηλάτων για τις καθημερινές μετακινήσεις. Παράλληλα στο πλαίσιο του έργου θα γίνουν infodays και καμπάνιες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ θα χρησιμοποιηθούν ενημερωτικά και εκπαιδευτικά βίντεο για προβολή. Στόχος είναι επίσης να προταθούν πολιτικές και δράσεις που θα μπορούσαν μελλοντικά να χρησιμοποιηθούν από τον Δήμο Δράμας στην κατεύθυνση πολιτικής προστασίας του περιβάλλοντος.
Το συνολικό έργο χρηματοδοτείται κατά 100% από το Πράσινο Ταμείο και προθεσμία κατάθεσης της σχετικής πρότασης είναι
Μια “έξυπνη” και φιλική προς το περιβάλλον πρόταση από τον Δήμο της Δράμας:
«Χρησιμοποιείστε ηλεκτρικά ποδήλατα για μετακινήσεις»η 14η Φεβρουαρίου. Την πρόταση που ετοίμασε το τμήμα Προγραμματισμού του Δήμου Δράμας θα τεθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας από τον Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού κ. Μιχάλη Τάσσου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!