Δαμ. Καγγελίδης: «Ήρθε η ώρα να απαιτήσουμε αυτά τα οποία δικαιούμαστε»

0
284

Με πλήθος κόσμου στο Δημοτικό Ωδείο έγινε η κεντρική πολιτική ομιλία του Δ. Καγγελίδη


 

 

Με πλήθος κόσμου παρά τον βροχερό καιρό, πραγματοποιήθηκε στην μεγάλη αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Δράμας την Κυριακή 14 Μαΐου η κεντρική πολιτική ομιλία του κ. Δαμιανού Καγγελίδη, υποψηφίου βουλευτή Δράμας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. Την εκδήλωση παρακολούθησαν δεκάδες φίλοι και στελέχη του ΠΑΣΟΚ ενώ παραβρέθηκαν και πολλοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης από τους δήμους του Νομού Δράμας.
Την εκδήλωση άνοιξε παρουσιάζοντας τον Δαμιανό Καγγελίδη ο κ. Κώστας Χρυσόγονος, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, πρώην ευρωβουλευτής, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος Βουλευτής Επικρατείας. Ενώ χαιρετισμό απέστειλε ο κ. Γιώργος Τρελλόπουλος Αγγειοχειρουργός, μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Διευθυντής Ε.Σ.Υ. Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παπανικολάου
Ο κ. Χρυσόγονος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη σχέση εκτίμησης που ανέπτυξε με τον Δαμιανό Καγγελίδη μέσα από τις διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ αλλά και τον συνεχάρη καθώς πολύ πρόσφατα έγινε πατέρας. Πρόσθεσε ότι η πολιτική και το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται τη νέα γενιά και την ανανέωση των προσώπων που φέρνει μαζί της και την ανανέωση των ιδεών. Χαρακτήρισε τον Δαμιανό Καγγελίδη ως μια λαμπρή περίπτωση νέου ανθρώπου με διαδρομή στον κοινωνικό χώρο, που έχει καταθέσει τα διαπιστευτήριά του και μέσα από την άσκηση του επαγγέλματός του ως γιατρός αλλά και μέσα από την κοινωνική του δράση στον αθλητικό χώρο. Άρα, όπως είπε συγκεντρώνει όλα τα εχέγγυα που δίνουν ελπίδα για τον καινούργιο ιστορικό κύκλο που ξεκινά από τις εκλογές που θα γίνουν την Κυριακή 21 Μαΐου. Ο ίδιος είπε ότι στις εκλογικές αναμετρήσεις που έρχονται στα επόμενα χρόνια το ΠΑΣΟΚ κάτω από την ηγεσία του Νίκου Ανδρουλάκη θα επιστρέψει στη φυσική του θέση, δηλαδή του κόμματος που διεκδικεί την εξουσία. Πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εκείνος ο πολιτικός φορέας που έχει τη δυναμική να μπορέσει να αποκαθηλώσει τη Δεξιά από την εξουσία και να διαλύσει τον σφιχτό εναγκαλισμό του συστήματος εξουσίας Μητσοτάκη με το κράτος και το παρακράτος των υποκλοπών και της διαπλοκής.
Αμέσως μετά σε κλίμα ενθουσιασμού και χειροκροτημάτων άρχισε την ομιλία του το κ. Δαμιανός Καγγελίδης ο οποίος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του τα Κύργια όπου μεγάλωσε ως παιδί πολύτεκνης οικογένειας. Μίλησε για την επαγγελματική του πορεία και την εισαγωγή του στην Οδοντιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης την ενασχόλησή του με τον συνδικαλισμό και την πολιτική αλλά και για την οικογένειά του σήμερα, την σύζυγό του Ευαγγελία Βρακά, κόρη της δικηγόρου Έλλης Διβανίδου Βρακά και του αείμνηστου χειρουργού Ξένου Βρακά.
Ο κ. Καγγελίδης είπε ότι αποφάσισε να συστρατευθεί με το ΠΑΣΟΚ για δυο λόγους. Καταρχάς επειδή ασπάζεται τις αρχές της σοσιαλδημοκρατίας που προώθησε μεταρρυθμίσεις σε όλο τον κόσμο για τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα δικαιώματα των εργαζομένων, των γυναικών και όλων των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Ο δεύτερος λόγος όπως είπε είναι ότι το ΠΑΣΟΚ υπήρξε η παράταξη η οποία έκανε πράξη στη χώρα μας τις αρχές της σοσιαλδημοκρατίας που υπήρξε διαχρονικά ο προστάτης των αδυνάτων και αναδιένειμε τον πλούτο. Αναφέρθηκε στην επιρροή της σοσιαλδημοκρατίας και τη στήριξή της στο φεμινιστικό κίνημα και στα δικαιώματα των γυναικών. Μίλησε για τον ιστορικό ηγέτη του ΠΑΣΟΚ τον Ανδρέα Παπανδρέου, λέγοντας ότι κατάφερε να κάνει πράξη τα οράματα και τις προσδοκίες του ελληνικού λαού, σημειώνοντας ότι η πραγματική δημοκρατία στη χώρα ήρθε το 1981. Μίλησε για την δημιουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας επί Παρασκευά Αυγερινού και Γιώργου Γεννηματά που έδωσε πρόσβαση σε όλους τους πολίτες σε υψηλού επιπέδου υγειονομική περίθαλψη.
Ο κ. Καγγελίδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Κωνσταντίνο Σημίτη που κατάφερε να βάλει την Ελλάδα στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επί της πρωθυπουργίας του οποίου μπήκε η Κύπρος στην ΕΕ. Αλλά μίλησε και για τον Γιώργο Παπανδρέου που παρέλαβε καμένη γη από τη ΝΔ, αλλά παρά τις αντίξοες συνθήκες κατάφερε να κάνει σημαντικές μεταρρυθμίσεις όπως η προστασία της πρώτης κατοικίας (Νόμος Κατσέλη) και η δημιουργία της Διαύγειας. Πρόσθεσε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ο πρώτος που συγκρούστηκε με τα οργανωμένα συμφέροντα και τις φαρμακευτικές εταιρείες, που τον πολέμησαν λυσσαλέα.
Αναφερόμενος στην σημερινή πραγματικότητα μίλησε για τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που είχε πολύ δυσμενείς συνέπειες για τον τόπο και με υπερφορολόγηση που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Μίλησε επίσης και για ανηλεή πόλεμο που δέχθηκε η μεσαία τάξη από τις κυβερνήσεις της «αριστεροδεξιάς», σημειώνοντας ότι η πρώτη πραγματικά αριστερή κυβέρνηση στη χώρα ήταν αυτή που κυβέρνησε πρώτη φορά το 1981.
Μιλώντας για τη σημερινή κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, είπε ότι ευαγγελιζόταν ότι ήταν φιλελεύθερος αλλά στην πράξη αποδείχθηκε ακριβώς το αντίθετο. Κατηγορούσε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τα επιδόματα, αλλά όχι απλά συνέχισε αυτή την πολιτική αλλά την ενίσχυσε” τόνισε. Ανέφερε ότι η κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα που βιώνουμε σήμερα δεν προσθέτει τίποτα στην ελληνική οικονομία.
Ο κ. Καγγελίδης μιλώντας μεταξύ άλλων και για την κατάσταση στη Δράμα τόνισε ότι είναι αποκομμένη από την οδική Εγνατία, αλλά και από τη νέα Σιδηροδρομική Εγνατία. Σημείωσε ότι έγιναν πολλά λάθη κυρίως από τους εκπροσώπους της συντηρητικής παράταξης που είχαν την τύχη της Δράμας στα χέρια τους. Είπε ότι η Δράμα δεν πρέπει πλέον μόνο να διεκδικεί αλλά να απαιτεί όλα αυτά που της έχουν στερηθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια. Πρέπει όπως είπε να υπάρξει δίκαιη κατανομή πόρων στην περιφέρεια και σύνδεση της Δράμας με τα μεγάλα έργα υποδομής. Παράλληλα, τόνισε, ότι πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέας στο Νομό. Μίλησε μεταξύ άλλων για την ανάγκη ανάπτυξης του εναλλακτικού τουρισμού στο νομό. Είπε ότι ο Νομός μας έχει υποφέρει πάρα πολύ και στο παρελθόν από τη μετανάστευση. Χαρακτήρισε ωρολογιακή βόμβα το δημογραφικό και επεσήμανε: «Ήρθε η ώρα να απαιτήσουμε αυτά τα οποία δικαιούμαστε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ