Δαπάνες για αγορές έργων τέχνης και τεχνολογικού εξοπλισμού σχεδιάζει η ΔΕΚΠΟΤΑ λίγο πριν κλείσει

0
2359

– Υπερψηφίστηκε στην Οικονομική Επιτροπή το σχέδιο δράσης και ο προϋπολογισμός της δημοτικής επιχείρησης που κλείνει τον Μάρτιο
– Μιλούν στα «Χ» οι κύριοι Μ. Μλεκάνης και Αλ. Τσιαμπούσης

Υπερψηφίστηκε με τις ψήφους των δημοτικών συμβούλων της Δημοτικής Αρχής, η κατάρτιση και ψήφιση του Ετήσιου Σχεδίου Δράσης της Δ.Ε.Κ.ΠΟ.Τ.Α. του οικονομικού έτους 2021, όπως και η κατάρτιση και ψήφιση προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2021.Τα δυο θέματα καταψήφισαν στην Οικονομική Επιτροπή, οι δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης, δηλαδή η παράταξη «Πόλη+Ζωή» και η παράταξη «Project Δράμα 2020». Η συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής έγινε με τηλεδιάσκεψη το πρωί της Πέμπτης.

Μ. Μλεκάνης: «Δεν μπορεί η ΔΕΚΠΟΤΑ που θα κλείσει σε ένα μήνα να αγοράζει πίνακες ζωγραφικής και ηλεκτρονικούς υπολογιστές»
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πόλη+Ζωή» κ. Μ. Μλεκάνης, επεσήμανε: «Kαταψηφίσαμε το σχέδιο δράσης και τον προϋπολογισμό της ΔΕΚΠΟΤΑ γιατί είχαν σχεδιασμό και δαπάνες που δεν δικαιολογούνται για μια επιχείρηση που έχει αποφασιστεί να κλείσει μέσα σε ένα μήνα. Δεν μπορεί η ΔΕΚΠΟΤΑ που θα κλείσει σε ένα μήνα να αγοράζει πίνακες ζωγραφικής και ηλεκτρονικούς υπολογιστές και να κάνει διάφορες τέτοιου είδους δαπάνες». Σχετικά με τον λόγο που η ΔΕΚΠΟΤΑ θέλει να προχωρήσει σε τέτοιες δαπάνες ο κ. Μλεκάνης διευκρινίζει ότι, «πιθανόν να υπάρχουν υποσχέσεις και δεσμεύσεις σε διάφορους ανθρώπους και θέλουν να τις κλείσουν ή έχουν κάνει πρόχειρα και επιπόλαια έναν προϋπολογισμό και έβαλαν σε αυτόν διάφορες δαπάνες που μάλλον δεν θα πραγματοποιηθούν. Θεωρώ απίθανο μετά τη συζήτηση που έγινε να προχωρήσουν σε αυτές τις δαπάνες. Το σχέδιο δράσης θα έπρεπε να γίνει με το σκεπτικό ότι η ΔΕΚΠΟΤΑ θα λειτουργήσει το πολύ μέχρι τέλη Μαρτίου. Εμείς καταψηφίζοντας τα δυο θέματα είπαμε ότι το μόνο που έχει να κάνει η ΔΕΚΠΟΤΑ από σήμερα μέχρι τέλη Μαρτίου που θα κλείσει είναι να πληρώσει τις οφειλές που έχει από προηγούμενα έτη σε διάφορους προμηθευτές και επιχειρήσεις. Αν αυτό δε γίνει, οι οφειλές αυτές θα καθυστερήσουν πάρα πολύ να πληρωθούν. Γιατί η λύση και εκκαθάριση θα πάρει πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα».

Αλ. Τσιαμπούσης: «Πώς από τη μία πλευρά η Δημοτική Αρχή, μέσω του Δημάρχου, έχει πει ότι θα συμφωνήσει στο κλείσιμο της ΔΕΚΠΟΤΑ και από την άλλη ο πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που ανήκουν στη Δημοτική Αρχή, ψηφίζουν ένα τέτοιο σχέδιο δράσης και τον αντίστοιχο προϋπολογισμό»
Μιλώντας στα «Χ» για τους λόγους που καταψήφισε τα δυο θέματα η παράταξη του, ο επικεφαλής της παράταξης Project Δράμα 2020, κ. Αλ. Τσιαμπούσης, επεσήμανε: «Το ερώτημα που τέθηκε στην Οικονομική Επιτροπή είναι, πώς είναι δυνατόν ένα σχέδιο δράσης να περιέχει πολιτιστικές εκδηλώσεις, αγορά πινάκων, εκδόσεις κλπ όταν η ΔΕΚΠΟΤΑ οδεύει προς κλείσιμο. Έθεσα λοιπόν δυο θέματα. Το πρώτο έχει να κάνει με τον προϋπολογισμό. Εάν δηλαδή τα ποσά που υπάρχουν από πέρσι ως ταμειακά διαθέσιμα φθάνουν για να αποπληρωθούν οι υποχρεώσεις της επιχείρησης ώστε με το κλείσιμο να έχουν εξοφληθεί όλοι οι προμηθευτές. Μου είπαν ότι τα ποσά αυτά υπάρχουν. Το άλλο θέμα που έθεσα είναι ότι δεν αντιλαμβάνομαι πώς από τη μία πλευρά η Δημοτική Αρχή, μέσω του Δημάρχου, έχει πει ότι θα συμφωνήσει στο κλείσιμο της ΔΕΚΠΟΤΑ και από την άλλη ο πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που ανήκουν στη Δημοτική Αρχή, ψηφίσουν ένα τέτοιο σχέδιο δράσης και έναν προϋπολογισμό ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν δείχνει μια επιχείρηση που πάει για κλείσιμο. Πρόκειται για μια πολιτική διχογνωμία προφανώς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ