Δαυίδ Κουντσούλια: «Αν συνέχιζε το πρωτάθλημα ο Άρης Φωτολίβους, θα διεκδικούσε με αξιώσεις την παραμονή του στην κατηγορία»

0
2554
Με τη φανέλα του Αγ. Αθανασίου (2016)

Συνέντευξη με τον ποδοσφαιριστή του Άρη Φωτολίβους Δαυίδ Κουντσούλια

Στα «Χ» μίλησε ο επιθετικός του Άρη Φωτολίβους Δαυίδ Κουντσούλια, ένας ποδοσφαιριστής με μεγάλη εμπειρία και πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του.
Ο Δαυίδ Κουντσούλια αγωνίζεται στο χώρο της επίθεσης και έχει αγωνιστεί σε πολλές ομάδες όπως: Ακρίτα Ν. Κρώμνης, Ξηροπόταμο, Αργυρούπολη, Φτελιά, Ν. Αμισό, Φωτολίβος και Σιταγρούς. Είναι ένας ποιοτικός και ταχυδύναμος ποδοσφαιριστής με χάρισμα στο σκοράρισμα κάτι που τον έκανε κάθε καλοκαίρι να είναι περιζήτητος και να έχει αρκετές προτάσεις.
Στα «Χ» μίλησε για την φετινή πορεία του Άρη Φωτολίβους, για το φαινόμενο των τελευταίων ετών το Φωτολίβος να διεκδικεί την σωτηρία του και να τα καταφέρνει κυριολεκτικά στο παρά πέντε, για τον προπονητή του Μιχάλη Μαχαιρίδη, για το ποιος είναι ο αγαπημένος του προπονητής, για την επιστροφή του Ακρίτα Ν. Κρώμνης και για το αν επέστρεφε ξανά στους Κίτρινους και πολλά ακόμη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Δύο λόγια για την φετινή πορεία του Άρη Φωτολίβους
Η βαθμολογική θέση που είχε η ομάδα την στιγμή που σταμάτησε το πρωτάθλημα σίγουρα δεν ήταν καλή. Τις τελευταίες αγωνιστικές ο Άρης Φωτολίβους πήρε κάποιους σημαντικούς βαθμούς και πιστεύω ότι αν συνέχιζε το πρωτάθλημα θα διεκδικούσαμε με αξιώσεις την σωτηρία μας.

Πιστεύεις ότι αυτό που γίνεται με την ομάδα, να προσπαθεί να σωθεί την τελευταία στιγμή οφείλεται στο κακό σχεδιασμό του καλοκαιριού, ή σε άλλους παράγοντες;
Αυτό δεν μπορώ να το γνωρίζω διότι στην ομάδα πήγα τον Γενάρη, πιστεύω όμως ότι κάτι δεν πήγε καλά από την αρχή και αυτό φαίνεται κιόλας.

Πως είναι ως προπονητής ο Μιχάλης Μαχαιρίδης;
Με το Μιχάλη Μαχαιρίδη είμαστε αρκετά χρόνια φίλοι, παρόλα αυτά είναι η πρώτη φορά που συνεργαζόμαστε. Από αυτά που γνωρίζω και από άλλους παλιούς συμπαίκτες μου που μου έχουν πει είναι ένας καλός προπονητής που ξέρει από ποδόσφαιρο και από αυτό που είδα 1,5 μήνα που ήμουν στην ομάδα έχω και εγώ θετική άποψη για τον κ. Μαχαιρίδη.

Γνωρίζω ότι ξεκίνησες ποδοσφαιρικά από τον Ακρίτα Ν. Κρώμνης. Πώς βλέπεις την επιστροφή της ομάδας στην Α’ ΕΠΣ ύστερα από 11 χρόνια;
Η αλήθεια είναι ότι δεν ξεκίνησα από τον Ακρίτα Ν. Κρώμνης αλλά έπαιξα αρκετά χρόνια. Να πω την αλήθεια χάρηκα πολύ, αλλά πιστεύω ότι άργησε κιόλας να βρεθεί η ομάδα του Ακρίτα στην Α’ ΕΠΣ καθώς είναι μια ιστορική ομάδα του δραμινού ποδοσφαίρου και κακός ήταν τόσα χρόνια στην χαμηλή κατηγορία.

Σκέφτεσαι στο μέλλον να επιστρέψεις στην ομάδα του Ακρίτα;
Γιατί όχι; Θα ήθελα να γυρίσω στην ομάδα του Ακρίτα, καθώς είναι μια ιστορική ομάδα και πλέον με μια σταθερή διοίκηση.

Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή στην ποδοσφαιρική σου πορεία μέχρι τώρα και ποια η χειρότερη;
Η καλύτερη ποδοσφαιρική στιγμή μου ήταν στην Φτελιά, όταν και πήραμε το πρωτάθλημα στην Α2. Είχαμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα ένα πάρα πολύ καλό κλίμα και έτσι καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Η χειρότερη πιστεύω ήταν η περσινή καθώς δεν μπορούσα να παρακολουθήσω τις προπονήσεις λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων με αποτέλεσμα να αγωνιστώ σε ελάχιστα παιχνίδια.

Όλοι ποδοσφαιριστές έχουν κάποιο προπονητή πρότυπο, που πέρασαν καλές στιγμές μαζί του και είχαν ίδια φιλοσοφία. Ποιος προπονητής από αυτούς που έχεις συνεργαστεί αποτελεί για εσένα πρότυπο;
Έχω αλλάξει πάρα πολλούς προπονητές και με τους περισσότερους έχω άριστες σχέσεις και είναι πολύ καλοί προπονητές. Αυτόν που θα ξεχωρίσω και πιστεύω ότι έχει μέλλον σαν προπονητής καθώς είναι πολύ διαβασμένος, είναι ο Μιχάλης Τσοκακτσίδης.

Πώς βλέπεις την κατάσταση στο δραμινό ποδόσφαιρο; Πού βρισκόμαστε σε σχέση με άλλους νομούς;
Δεν έχουμε μεγάλη διαφορά με τους άλλους νομούς, αλλά το δραμινό ποδόσφαιρο όσο πάει χειροτερεύει και έχει χάσει την αίγλη που είχε τα προηγούμενα χρόνια.

Υπάρχει ταλέντο στο δραμινό ποδόσφαιρο;
Σίγουρα υπάρχει ταλέντο, αλλά για να παίξεις ποδόσφαιρο χρειάζεται θέληση και αρκετές θυσίες, όπως επίσης να δουλεύεις καθημερινά. Αν έχει αυτά τα στοιχεία ένα νέο παιδί μπορεί να διακριθεί ως ποδοσφαιριστής και να έχει και συνέχεια.

Οι Δραμινοί προπονητές αξιοποιούν τα δραμινά ταλέντα;
Οι προπονητές πιστεύω ότι προσπαθούν να προωθήσουν τους ποδοσφαιριστές δίνοντας τους τις ευκαιρίες που τους αναλογούν, από εκεί και πέρα είναι στο χέρι των παικτών να αρπάξουν την ευκαιρία και να προσπαθούν δύο φορές από τον προπονητή τους ώστε να τον κάνουν να χαρεί για την ευκαιρία που τους έδωσε.

Πώς βλέπεις το επίπεδο των δραμινών προπονητών συνολικά;
Πιστεύω ότι είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο. Οι προπονητές που ασχολούνται με το δραμινό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια είναι εργατικοί, διαβάζουν, παρακολουθούν αρκετά σεμινάρια και προσπαθούν καθημερινά να εξελίσσονται. Πιστεύω ότι είναι σε καλό επίπεδο.

Πώς πέρασες όλη αυτή την περιπέτεια με τον κορωνοϊό; Σου λείπει η ενεργός δράση;
Ήταν δύσκολη όλη αυτή η κατάσταση με τον κορωνοϊό. Το καλό είναι ότι σιγά-σιγά τελειώνει και επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Η ενεργός δράση μου έλειψε πάρα πολύ καθώς έχω να παίξω ποδόσφαιρο 2,5 μήνες και είναι κάτι το οποίο με στεναχωρεί. Εύχομαι γρήγορη επιστροφή στα γήπεδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ