Δεν φθάνουν… οι δικαστικοί αντιπρόσωποι

Από σήμερα τα ψηφοδέλτια μεταφέρονται στα εκλογικά τμήματα της ΠΕ Δράμας

0
3015

Αν εξαιρέσει κανείς τον μη επαρκή αριθμό δικαστικών αντιπροσώπων λόγω του πολλαπλάσιου αριθμού αιθουσών των εκλογικών τμημάτων και τις αλλαγές στην ανακοίνωση των σταυρών των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων μετά την λήξη της ψηφοφορίας της Κυριακής η προετοιμασία και η διεξαγωγή των εκλογών της 26ης Μαΐου στην Δράμα δεν φαίνονται κάποια άλλα, τουλάχιστον σημαντικά, προβλήματα.

Από σήμερα Πέμπτη οι σάκοι με το εκλογικό υλικό, δηλαδή τα ψηφοδέλτια, τους φακέλους και τις καταστάσεις θα βρίσκονται στα σχολεία της ΠΕ Δράμας που θα φιλοξενήσουν τα εκλογικά τμήματα όπου θα διανεμηθούν από τους δήμους. Ήδη μέχρι και χθες το μεσημέρι είχαν καταθέσει τα ψηφοδέλτιά τους στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας 38 από τα 40 κόμματα που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών στις ευρωεκλογές. Τα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών διαφοροποιούνται από τα υπόλοιπα των αυτοδιοικητικών εκλογών ως προς το χρώμα τους που είναι ανοικτό μπλε σε αντίθεση με τα υπόλοιπα που είναι λευκού χρώματος.
Ο μικρός αριθμός δικαστικών αντιπροσώπων που καταγράφεται λόγω του πολλαπλάσιου αριθμού αιθουσών που θα φιλοξενήσουν τα εκλογικά τμήματα, έχει ωθήσει την πολιτεία να ορίσει πέρα από τους νομικούς, και προϊσταμένους των υπηρεσιών της ΠΕ Δράμας, ως δικαστικούς αντιπροσώπους ή αναπληρωτές δικαστικών αντιπροσώπων. Για την ενημέρωση των δικαστικών αντιπροσώπων μάλιστα θα πραγματοποιηθούν δυο σεμινάρια την Πέμπτη και την Παρασκευή στο δικαστικό μέγαρο στην αίθουσα του Πολυμελούς.
Κατά την ημέρα της ψηφοφορίας και μετά το κλείσιμο της κάλπης θα λειτουργήσει σε αίθουσα της ΠΕ Δράμας ειδικό τμήμα για τους δημοσιογράφους και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ. Η καταγραφή των αποτελεσμάτων και των σταυρών θα γίνει σε ειδική αίθουσα της ΠΕ Δράμας όπου θα βρίσκονται τουλάχιστον 10 στελέχη του τμήματος πληροφορικής της υπηρεσίας.
Στην ιστοσελίδα της ΠΕ Δράμας θα αναρτώνται αφού καταγραφούν τα αποτελέσματα των παρατάξεων δημοτικών και των περιφερειακών εκλογών όπως και των ευρωεκλογών. Στα αποτελέσματα που θα γνωστοποιούν οι υπηρεσίες της ΠΕ Δράμας μέσω της ιστοσελίδας της θα περιλαμβάνονται και οι σταυροί των υποψηφίων των περιφερειακών εκλογών και των ευρωεκλογών. Οι σταυροί των υποψηφίων για τις δημοτικές εκλογές δεν θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΠΕ Δράμας αλλά θα γνωστοποιηθούν από το πρωτοδικείο. Η διαδικασία της γνωστοποίησης των σταυρών προτίμησης, των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων θα είναι περισσότερο χρονοβόρα και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες δεν αποκλείεται να απαιτήσει και 2 ή και 3 ημέρες μέχρι να ολοκληρωθεί.
Η πολυπλοκότητα των εκλογών της 26ης Μαΐου έχει κάνει τις αρχές να φοβούνται την ύπαρξη προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν κατά την διαδικασία της ψηφοφορίας ή και της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων, παρόλα αυτά εκφράζουν την ελπίδα να ολοκληρωθούν οι εκλογικές διαδικασίες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Θυμίζουμε ότι σε αυτές τις εκλογές οι ψηφοφόροι θα πρέπει να ρίξουν ψηφοδέλτια σε τέσσερις διαφορετικές κάλπες, ψηφίζοντας για δημοτικές, κοινοτικές, περιφερειακές εκλογές και ευρωεκλογές.
Τα εκλογικά τμήματα θα είναι χωρισμένα σε δύο αίθουσες. Στην μία θα υπάρχουν οι δυο κάλπες για τις δημοτικές και τις κοινοτικές εκλογές αντίστοιχα. Στην δεύτερη αίθουσα θα υπάρχουν επίσης δυο κάλπες, αυτή των περιφερειακών εκλογών και των ευρωεκλογών…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!