«Δεν θέλουν κομματικές στηρίξεις»

Έντονες αντιδράσεις και στη Δράμα από τις παρατάξεις που λέει ότι θα στηρίξει το κυβερνών κόμμα

0
1202

Ισχυρές αντιδράσεις δημιούργησε προχθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ η οποία αναφέρεται στην πρόθεση του κυβερνώντος κόμματος να στηρίξει πέντε δημοτικούς συνδυασμούς συνολικά στην ΠΕ Δράμας για τις εκλογές της 26ης Μαΐου.

Οι πέντε συνδυασμοί που αναφέρει ότι στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Δράμα εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες σε έντονο ύφος καθιστούν απόλυτα σαφές ότι ουδέποτε ζήτησαν ή επεδίωξαν κομματικές στηρίξεις από τον ΣΥΡΙΖΑ ή οποιοδήποτε άλλο κόμμα αφήνοντας να εννοηθεί ότι η αναφορά του κυβερνώντος κόμματος στους συνδυασμούς τους είναι αυθαίρετη και σημειώνοντας ότι η αυτοδιοικητική τους προσπάθεια δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τα πολιτικά κόμματα. Οι πέντε συνδυασμοί οι οποίοι αναφέρονται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι στον Δήμο Δοξάτου ο Πρωτοποριακός Ενωτικός Συνδυασμός με επικεφαλής τον Θέμη Ζεκερίδη, στον Δήμο Δράμας Δράμας η παράταξη Πόλη και Ζωή με επικεφαλής τον Κυριάκο Χαρακίδη, στον Δήμο Κάτω Νευροκοπίου η παράταξη Κίνηση Νέων με επικεφαλής τον Γιάννης Κυριακίδη, στον Δήμο Παρανεστίου η παράταξη Ανοιχτοί Ορίζοντες με επικεφαλής την Αλίκη Σωτηριάδου και στον Δήμο Προσοτσάνης η παράταξη Δημοτική Συνεργασία με επικεφαλής τον Άγγελο Λύσσελη.

Οι ανακοινώσεις διαμαρτυρίας
Σε επιστολή του προς τον γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο υποψήφιος Δήμαρχος Δοξάτου Θεμιστοκλής Ζεκερίδης αναφέρει για το ίδιο θέμα: «Αξιότιμε Κύριε Σκουρλέτη, παρά την προσεκτική διατύπωση της ανακοίνωσής σας, η οποία ατυχώς έχει αναπαραχθεί ήδη από πλείστα όσα μέσα ευρείας ενημέρωσης (Μ.Ε.Ε.), θεωρώ ότι έπρεπε να ερωτηθώ για τη χρήση του ονόματός μου στους καταλόγους των υποψηφίων δημάρχων που ανακοινώσατε ότι υποστηρίζετε, πράγμα που δεν έγινε. Επειδή πάντα διαλαλώ σε όλους τους τόνους ότι δεν έχω καμία σχέση με κόμματα, και έτσι από τη δήλωσή σας φαίνομαι ανακόλουθος, παρακαλώ άμεσα να αποσυρθεί το όνομά μου «Ζεκερίδης Θεμιστοκλής» και ο συνδυασμός μας «Πρωτοποριακος Ενωτικός Συνδιασμός» από τους καταλόγους σας, γιατί ΠΟΤΕ δεν συζητήσαμε, ΠΟΤΕ δεν ζητήσαμε ΤΙΠΟΤΑ από σας, και ΔΕΝ είναι αληθές ότι συμβάλλατε δήθεν στην δημιουργία του συνδυασμού μας στο δήμο Δοξάτου”.
Αντίστοιχα σε ανακοίνωσή της για το ίδιο θέμα η παράταξη Πόλη+Ζωή με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο τον Κυριάκο Χαρακίδη για τον Δήμο της Δράμας, αναφέρει: Σε όσους, προσπαθώντας να κρύψουν την ανεπάρκειά τους, επενδύουν στο διχασμό των Δραμινών, απαντούμε με το σύνθημα μας.”Όλοι μαζί χτίζουμε τη Δράμα του αύριο”. Η παράταξή μας, ΠΟΛΗ + ΖΩΗ, ήταν, είναι και θα είναι ανεξάρτητη και πολυσυλλεκτική. Δεν ζητήσαμε την στήριξη κανενός κόμματος, αλλά σεβόμαστε τη θεσμική τους λειτουργία. Τα κόμματα αποφασίζουν, ενεργούν και κρίνονται στις εθνικές εκλογές και στις ευρωεκλογές. Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες, μην ξεχνάτε ότι στις δημοτικές εκλογές ψηφίζουμε για τον τόπο μας. Ψηφίζουμε για τη Δράμα μας και για τα παιδιά μας. Κάθε πρόθεση υποστήριξής μας από πρόσωπα και συλλογικότητες που απορρέει από τη θετική αποτίμηση του έργου μας και την εμπιστοσύνη στην παράταξή μας, στο πρόγραμμά μας και στο πρόσωπό του Κυριάκου Χαρακίδη, είναι τιμή για εμάς. Καλούμε, λοιπόν, όλους τους Δραμινούς και τις Δραμινές να βαδίσουμε μαζί στο δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου. Πέρα από κόμματα και χρώματα η Δράμα μάς ενώνει. Μας ενώνει ο Κυριάκος Χαρακίδης.Ο Δήμαρχος όλων των Δραμινών”.
Σε ανάλογο ύφος είναι η ανακοίνωση της παράταξης “Ανοιχτοί Ορίζοντες Δημιουργίας Ενότητας Συνέπειας” του Δήμου Παρανεστίου στην οποία επικεφαλής και υποψήφια Δήμαρχος είναι η κ. Αλίκη Σωτηριάδου. Η κ. Σωτηριάδου σε ανακοίνωσή της για το ίδιο θέμα αναφέρει: ΑΡΝΟΥΜΑΙ κατηγορηματικά οποιαδήποτε στήριξη από κόμματα ΚΑΙ σε αυτές τις δημοτικές εκλογές. Σε όλη την αυτοδιοικητική μου πορεία ζήτησα μόνο την εμπιστοσύνη και τη στήριξη των συνδημοτών μου. Αυτή είναι πάγια θέση και αρχή όλων των συναδέλφων που από το 2002 έως σήμερα συμπορεύονται στο συνδυασμό “ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ”
Απόσπασμα από προεκλογική μου ομιλία το 2014:
«Πέρασε καιρός για να έρθει η στιγμή που θα δικαίωνε την επιλογή μου να κατέρχομαι ανεξάρτητη στις εκλογές. Στο παρελθόν κατηγορήθηκα για αυτή την επιλογή μου. Σήμερα εκείνοι που με κατηγορούσαν γι’ αυτό, επιλέγουν την αρχή που πάντα πίστευα: ότι η Αυτοδιοίκηση πρέπει να λειτουργεί ανεξάρτητα από δεσμεύσεις και κόμματα.Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι χώρος που μπορούν και πρέπει να κατέρχονται υποψηφιότητες ανεξάρτητες από κομματικούς μηχανισμούς. Τα κριτήρια που πρέπει να επικρατούν είναι η προσωπικότητα των υποψηφίων, η ενεργή τους ενασχόληση με τα τοπικά ζητήματα, οι δυνάμεις και οι δυνατότητές τους να κινητοποιήσουν τις δυνάμεις της κοινωνίας»
Έτσι, τολμηρά ανεξάρτητοι, ξεκινήσαμε το 2002, σε μια εποχή που όλοι επιζητούσαν τη στήριξη των κομμάτων. ΄Ετσι ανεξάρτητοι συνεχίζουμε να πορευόμαστε. Αυτή είναι η απάντησή μας προς κάθε πλευρά που για δικούς της λόγους προέβηκε (χωρίς καν να γνωρίζει το όνομα του συνδυασμού μας) ή θα τολμήσει να προβεί σε ανακοίνωση στήριξης που ουδέποτε ζητήθηκε είτε εκμεταλλεύεται τέτοιες αυθαίρετες ανακοινώσεις προσπαθώντας να αποπροσανατολίσει τον κυρίαρχο λαό”.
Ακόμη, η παράταξη «Δημοτική Συνεργασία» με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο τον Άγγελο Λύσσελη στο Δήμο Προσοτσάνης σε ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζει ότι είναι μία ανεξάρτητη πολυσυλλεκτική παράταξη και συμπληρώνει: “Στο ψηφοδέλτιο μας συμμετέχουν άτομα καταξιωμένα στην κοινωνία από όλους τους κομματικούς χώρους. Για το λόγο αυτό δε ζητήσαμε τη στήριξη κανενός κόμματος. Ανεξάρτητοι ξεκινήσαμε, Ανεξάρτητοι πορευόμαστε και Ανεξάρτητοι θα νικήσουμε!!!”.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ