«Δεν υπάρχει Κραχτίδη χωρίς ΚΑΟΔ»

Μείζων θέμα για τους ανθρώπους της ομάδας το ζήτημα της παραμονής στο γήπεδο

0
3164

Ο πρόεδρος του ΚΑΟΔ Άκης Γρηγοριάδης, ο παλαίμαχος παίκτης της ομάδας Στάθης Κεραμιτσόπουλος και ο Τάσος Δρασίδης προπονητής μπάσκετ, παρέθεσαν χθες Τρίτη συνέντευξη τύπου στο γήπεδο Κραχτίδη, καταθέτοντας την απορία της διοίκησης, αλλά και των ανθρώπων και των φίλων του ΚΑΟΔ για την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να μετακινήσει την ομάδα από το γήπεδο Κραχτίδης, στέλνοντάς την για προπονήσεις και αγώνες στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο.

Τόσο ο κ. Γρηγοριάδης όσο και οι κύριοι Δρασίδης και Κεραμιτσόπουλος, είπαν ότι η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Δράμας κα Τόλιου και η Δημοτική Αρχή λανθασμένα προχώρησαν σε αυτή την απόφαση είτε από κακή πληροφόρηση είτε από έλλειψη ενημέρωσης. Επίσης είπαν ότι δεν θα ήθελαν να πιστέψουν ότι η κίνηση αυτή μπορεί να σχετίζεται με την πολιτική και τις εκλογές. Μιλώντας αρχικά ο κ. Γρηγοριάδης αναφέρθηκε στο σκεπτικό που εξέφρασε προ ημερών η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού περί προβλημάτων στις κοινές προπονήσεις των ομάδων χάντμπολ και μπάσκετ στο γήπεδο Κραχτίδη. Είπε ότι οι ομάδες μπάσκετ και χάντμπολ συνυπάρχουν στο ίδιο γήπεδο και λειτουργούν αρμονικά τα τελευταία 20 χρόνια. Σημείωσε εμμέσως πλην σαφώς ότι οι ζημιές που υπήρξαν στο δάπεδο δεν μπορεί να κοστίζουν 15.000 ευρώ, ενώ για τα προβλήματα στο ταμπλό της μίας μπασκέτας εντός του γηπέδου που είχε αναφέρει η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, ο κ. Γρηγοριάδης τόνισε ότι δεν ευθύνεται ο ΚΑΟΔ.
Θύμισε ότι στην ομάδα ανήκει μεγάλο μέρος του εξοπλισμού του γηπέδου όπως για παράδειγμα τα ηλεκτρονικά ταμπλό. Σημείωσε ότι αυτόν τον εξοπλισμό καλώς τον χρησιμοποιούν και άλλες ομάδες και ότι ο ΚΑΟΔ δεν έφερε ποτέ αντίρρηση σε αυτό. Ο πρόεδρος της ομάδας επίσης είπε ότι τα προβλήματα με τις φθορές στο γήπεδο δεν δημιουργήθηκαν τώρα και ότι θα έπρεπε μέχρι σήμερα να είχαν αποκατασταθεί από τον Δήμο Δράμας αλλά αυτό δεν έγινε. Ανάμεσα σε άλλα τόνισε ότι το γήπεδο Κραχτίδης είναι η παραδοσιακή έδρα της ομάδας από την δημιουργία του γηπέδου μέχρι σήμερα.
Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου τονίστηκε ότι ο ΚΑΟΔ είναι ιστορική ομάδα για την πόλη και η δεύτερη σε ποσοστά δημοφιλίας και πιο γνωστή στην Ελλάδα μετά την ομάδα της Δόξας άρα δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως ομάδα μικρότερων αξιώσεων σε σχέση με τις ομάδες του χάντμπολ επειδή αυτή την στιγμή παίζει σε χαμηλότερη κατηγορία.
Ειπώθηκε ακόμη ότι γίνεται αυτή την στιγμή σημαντική προσπάθεια επανάκαμψης της ομάδας με στόχο να επανέλθει στα μεγάλα σαλόνια του μπάσκετ στην επόμενη διετία. Ακόμη από την πλευρά του προέδρου του ΚΑΟΔ επισημάνθηκε ότι το ενδεχόμενο μετακίνησης της ομάδας στο κλειστό Γυμναστήριο και η πιθανή αποχώρηση από το Κραχτίδης, συν τοις άλλοις θα επιφέρει οικονομική ζημιά. Ανέφερε συγκεκριμένα στην συνέντευξη τύπου ότι το 30% των χορηγών της ομάδας βλέπει αρνητικά την μεταφορά των αγώνων του ΚΑΟΔ στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο.
Στην διάρκεια της συνέντευξης τύπου υπονοήθηκε ότι υπήρξαν πιέσεις ή παρεμβάσεις που οδήγησαν την Δημοτική Αρχή στην απόφαση μετακίνησης του ΚΑΟΔ από το Κραχτίδης και ότι οι διαπιστώσεις των προβλημάτων συνύπαρξης των ομάδων μπάσκετ και χάντμπολ στον ίδιο χώρο δεν έχουν πραγματική βάση. Ωστόσο οι άνθρωποι του ΚΑΟΔ παρότι πιέστηκαν από τους εκπροσώπους των τοπικών μέσων να γίνουν πιο συγκεκριμένοι και να μιλήσουν καταθέτοντας συγκεκριμένα ονόματα που μπορεί να εμπλέκονται στο παραπάνω σενάριο δεν έγιναν πιο σαφείς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ