Διαγωνισμός για νέους βυθιζόμενους κάδους από τον Δήμο Δράμας

0
2023

Θα τοποθετηθούν στην περιοχή της 19ης Μαΐου

Σε διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την προμήθεια συστημάτων υπόγειων κάδων με προϋπολογισμό 168.000 ευρώ προχώρησε ο Δήμος Δράμας.

Η προμήθεια αφορά οκτώ πλήρη συστήματα τριών υπόγειων κάδων συλλογής απορριμμάτων 1.100 λίτρων με απορρίμματα, ανακυκλώσιμα ή όχι. Το έργο είναι ενταγμένο στην αναβάθμιση της βιώσιμης διαχείρισης των Αστικών Στερεών Απορριμμάτων και έχει στόχο, συν τοις άλλοις, να βελτιώσει αισθητικά και όχι μόνο το περιβάλλον της πόλης.
Βασικός σκοπός του Δήμου Δράμας είναι η διεύρυνση του δικτύου βυθιζόμενων κάδων όπου αποθηκεύονται προσωρινά τα απορρίμματα. Είναι εξάλλου κοινή η πεποίθηση ότι η συγκέντρωση των απορριμμάτων σε υπέργειους κάδους παρουσιάζει σοβαρά μειονεκτήματα,
τα οποία έχουν σχέση τόσο με την εικόνα των απορριμμάτων στα πεζοδρόμια όσο και την δυσοσμία που πολλές φορές δημιουργείται. Στην κατεύθυνση αυτή η εγκατάσταση υπόγειων κάδων αποτελεί σαφώς μια σύγχρονη απάντηση.
Πρόκειται για τη συνέχεια των αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Δράμας που λήφθηκε τις προηγούμενες ημέρες και αφορούσε νέα δημοπράτηση των 8 βυθιζόμενων κάδων οι οποίοι θα τοποθετηθούν στην οδό 19ης Μαΐου και γύρω από αυτήν. Η τοποθέτηση των βυθιζόμενων κάδων βελτιώνει την αισθητική του περιβάλλοντος χώρου χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα δυσοσμίας. Οι δημότες χρησιμοποιούν αρκετά συχνά τους βυθιζόμενους κάδους που ήδη έχουν τοποθετηθεί στην πόλη και έχει αποδειχθεί ότι η χρήση τους είναι ουσιαστική τον τομέα της καθαριότητας αν και πρέπει να πούμε ότι απαιτούν περισσότερο χρόνο κατά την αποκομιδή των απορριμμάτων, όπως έχει εξηγήσει στα “Χ” σε δηλώσεις του τις προηγούμενες ημέρες ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Χρήστος Κυριακίδης.
Όπως είχε πει ο κ. Κυριακίδης, η προσπάθεια που γίνεται από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Δράμας είναι συνεχής παρότι τα προβλήματα έλλειψης προσωπικού είναι σημαντικά. Το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα αυτή την στιγμή είναι η απουσία των εργαζομένων από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, μεγάλος αριθμός εκ των οποίων διατίθεται στον τομέα της Καθαριότητας. Στο Δήμο της Δράμας οι τελευταίοι εργαζόμενοι που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στο πλαίσιο της κοινωφελούς εργασίας αποχώρησαν τον Φεβρουάριο. Από τότε ο Δήμος έχει απομείνει με ελάχιστο προσωπικό στον τομέα της Καθαριότητας. Η καθυστέρηση που παρατηρείται στην έναρξη του νέου προγράμματος δημιουργεί περαιτέρω εμπόδια στον συγκεκριμένο τομέα αν και η προσπάθεια που γίνεται με το υπάρχον προσωπικό είναι συνεχής και αδιάλειπτη.Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας όσο και συνολικά ο Δήμος Δράμας, θεωρούν ότι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για την διατήρηση της καθαριότητας εντός της πόλης και των κοινοτήτων της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ