Διαγωνισμός ύψους 45.880 ευρώ για την οπτικοακουστική κάλυψη της Ονειρούπολης

0
4092

Αλ. Τσιαμπούσης: «Τα χρήματα να δοθούν για αγορά tablets για τους μαθητές που τα έχουν ανάγκη για τηλεκπαίδευση»

Σε δημοπράτηση με συνοπτικό διαγωνισμό για την οπτικοακουστική και φωτιστική κάλυψη της Ονειρούπολης προϋπολογισμού 45.880 ευρώ αποφάσισε να προχωρήσει ο Δήμος Δράμας.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής όπου λήφθηκε η κατά πλειοψηφία απόφαση μειοψήφησε ο επικεφαλής της παράταξης «Project» κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης ψηφίζοντας «όχι», στην κατεύθυνση των θέσεων που εξέφρασε και στο Δημοτικό Συμβούλιο η παράταξή του. Είπε ότι: «δεν θα πρέπει να γίνει καμία εκδήλωση με το όνομα Ονειρούπολη φέτος και θα πρέπει να μην ξοδευτούν τόσα πολλά λεφτά. Ο συγκεκριμένος συνοπτικός διαγωνισμός, μάλιστα, δεν είναι από αυτούς που ακόμη και να μη γίνει η Ονειρούπολη θα μείνει για τις επόμενες χρονιές. Θεωρούμε ότι δεν θα γίνει Ονειρούπολη και προτείνουμε αυτά τα χρήματα να διατεθούν για αγορά tablets που θα δοθούν σε μαθητές που έχουν ανάγκη, προκειμένου να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση».
Το έργο που θα δημοπρατηθεί για τις ανάγκες της Ονειρούπολης αφορά τον εξοπλισμό για τη λειτουργία της μεγάλης σκηνής αλλά και την ηχητική εγκατάσταση στους δρόμους της πόλης και συγκεκριμένα στην πλατεία Ελευθερίας, τη Γ. Παπανδρέου και τις οδούς Σκρα, Βενιζέλου, Εθνικής Αμύνης, Σμύρνης, Δραγούμη και Ζερβού. Επίσης, περιλαμβάνει εγκατάσταση κινούμενων φωτιστικών σωμάτων επάνω στις υπάρχουσες κολώνες φωτισμού σε 6 τουλάχιστον σημεία επί της οδού Εθνικής Αμύνης.
Η τέλεση της φετινής Ονειρούπολης είχε αποφασιστεί κατά πλειοψηφία στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δράμας και ο χρόνος διεξαγωγής της ορίστηκε ότι θα είναι το διάστημα από 11 Δεκεμβρίου έως 3 Ιανουαρίου. Ο δε προϋπολογισμός για την τέλεσή της ανέρχεται σε 174.000 ευρώ, ενώ ένα μεγάλο ποσό από αυτά τα χρήματα και συγκεκριμένα 49.600 ευρώ θα δαπανηθούν για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη της ιστοσελίδας της Ονειρούπολης.
Στο πλαίσιο των ίδιων αποφάσεων, η Ονειρούπολη θα διεξαχθεί με επίκεντρο την πλατεία Ελευθερίας όπου θα στηθεί σκηνικό με την ονομασία «Η γειτονιά των αστεριών». Η πλατεία θα γεμίσει με αστέρια διαφόρων μορφών και διαστάσεων και θα υπάρχει ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα στολίζει τον χώρο. Θα υπάρχει επίσης μια τεράστια γιγαντοοθόνη που θα προβάλλει μηνύματα, ευχές και στιγμές από τη διαδρομή της Ονειρούπολης στον χρόνο και παράλληλα θα προβάλλονται πολλές καθημερινές προσφορές με τον εμπορικό κόσμο της πόλης να συμμετέχει σε αυτό. Στον Δημοτικό Κήπο που θα στολιστεί με γιορτινό διάκοσμο θα τοποθετηθεί ένα διώροφο κτίριο, στη θέση που επί χρόνια ήταν το σπίτι του Αϊ-Βασίλη. Θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στη δημιουργία ιστοσελίδας της Ονειρούπολης που από φέτος θα είναι διαδραστική με πολλές εκπλήξεις για όσους την επισκεφτούν. Επίσης φέτος πολλά σημεία του εμπορικού κέντρου θα στολιστούν και θα διακοσμηθούν γιορτινά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ