Διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν

-Δ. Τενεκετζής: «Ο Βασίλης είναι ένα φωτεινό παράδειγμα για τους νέους και σήμερα» -Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η τελετή βράβευσης των διακριθέντων στον ετήσιο διαγωνισμό «Βασίλης Ξανθόπουλος»

0
244

Ο Σύλλογος Θετικών Επιστημόνων Δράμας, ο Δήμος Δράμας, η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, την ΕΛΜΕ Δράμας και το ΕΚΦΕ Δράμας πραγματοποίησαν χθες Κυριακή 6 Απριλίου, στο αμφιθέατρο του 1ου Λυκείου Δράμας, τον ετήσιο διαγωνισμό στα Μαθηματικά και τη Φυσική, στη μνήμη του αδικοχαμένου Δραμινού καθηγητή Πανεπιστημίου Κρήτης, Βασίλη Ξανθόπουλου.
Η απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου. Στην εκδήλωση ήταν κύριος ομιλητής ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Michigan, Δημοσθένης Τενεκετζής που ήταν συνάδερφος και αδερφικός φίλος του Βασίλη Ξανθόπουλου. Ο κ. Τενεκετζής που αναφέρθηκε στο θέμα «Τεχνολογία και κοινωνία» είναι και αυτός που χορηγεί κάθε χρόνο το βραβείο για το καλύτερο γραπτό του διαγωνισμού από όλες τις τάξεις.
Όπως δήλωσε στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Θετικών Επιστημόνων Δράμας, Μίλτος Βαβουλίδης, ο διαγωνισμός ήταν και φέτος επιτυχημένος με τη συμμετοχή περίπου 60 μαθητών και αρκετά καλά γραπτά. Πολλά παιδιά εξέφρασαν την άποψη ότι τα θέματα ήταν βατά. «Είδαμε ότι είχαμε βαθμολογίες επάνω από τη βάση. Σε κάποιες τάξεις υπήρχαν και κάποια θέματα λίγο πιο δύσκολα. Για πρώτη χρονιά είδαμε μαθητές να φεύγουν
μετά το πρώτο δίωρο, δηλαδή το πάλεψαν μέχρι τέλους» τόνισε. Ο κ. Βαβουλίδης είπε ότι ο διαγωνισμός βοηθά τα παιδιά να ελέγξουν τις δυνάμεις τους και να εκτιμήσουν πόσο ψηλά μπορούν να φθάσουν. «Εμείς εκ των υστέρων βλέπουμε ότι τα παιδιά που διακρίνονται στο διαγωνισμό έχουν επιτυχίες και στις πανελλήνιες» ανέφερε.

Αναλυτικά στην έντυπη έκδοση των «Χ»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!