Διακρίθηκε και στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αστρονομίας ο Δραμινός μαθητής Πρόδρομος Φωτιάδης

0
5387

Πήρε το 2ο βραβείο και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας τον Αύγουστο


Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος διοργάνωσαν φέτος τον 27ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής για το σχολικό έτος 2021–2022, με στόχο την εκτενέστερη ενασχόληση και των μαθητών στην επιστήμη της Αστρονομίας, της Αστροφυσικής και της Διαστημικής αλλά και την εξοικείωσή τους με τις πρόσφατες ανακαλύψεις των τεχνητών δορυφόρων και άλλων παρατηρητηρίων και την επιβράβευση της διερευνητικής προσπάθειάς τους.
Ο διαγωνισμός Αστρονομίας διεξάγεται αφενός μεν στα Λύκεια και αφετέρου στα Γυμνάσια της χώρας, με άλλη θεματολογία. Οι φάσεις του διαγωνισμού είναι τρεις για τα Γυμνάσια και τρεις για τα Λύκεια, ενώ και στις τρεις φάσεις του διαγωνισμού που απευθύνονται στους μαθητές Λυκείου, εκτός από γνώσεις Αστρονομίας, χρειάζονται και στοιχειώδεις γνώσεις Μαθηματικών και Φυσικής.
Στην τρίτη φάση του φετινού 27ου διαγωνισμού που φέρει το όνομα “Πτολεμαίος” και έγινε το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Ιουλίου, ο μαθητής των Λυκειακών Τάξεων Νικηφόρου Πρόδρομος Φωτιάδης, που έχει ήδη μέχρι σήμερα αρκετές διακρίσεις στους διαγωνισμούς μαθηματικών, πήρε και το 2ο βραβείο και Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αστρονομίας. Κατατάσσεται λοιπόν στους πέντε πρώτους του διαγωνισμού που θα αποτελέσουν την Ολυμπιακή Ομάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής και θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην 15η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας-Αστροφυσικής, 14-21 Αυγούστου 2022. Ο ίδιος μαθητής θα συμμετάσχει και στην Διεθνή Ολυμπιάδα Μαθηματικών του Όσλο της Νορβηγίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ