Διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών σήμερα στο διοικητήριο

0
4903

Κυρίαρχο αίτημα η άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων, λέει στα «Χ» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας κ. Λ. Αρτεμιάδης


Συγκέντρωση στο διοικητήριο και παράσταση διαμαρτυρίας στις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας ζητώντας την άμεση μονιμοποίηση των συναδέλφων τους οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας. Η διαμαρτυρία διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) Ν. Δράμας και την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Δράμας.
Ο κ. Λάζαρος Αρτεμιάδης, πρόεδρος του Σ.Ε.Π.Ε Ν. Δράμας, μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας είπε ότι οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα συμμετάσχουν στην στάση εργασίας που κήρυξε η Δ.Ο.Ε με την ΟΛΜΕ για τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου ή τις 3 πρώτες ώρες του απογευματινού κύκλου. Το κυρίαρχο ζήτημα που θέτουν οι εκπαιδευτικοί αυτή την περίοδο είναι αυτό της άμεσης μονιμοποίησης των νεοδιόριστων συναδέρφων τους, που θα έπρεπε να έχουν ήδη μονιμοποιηθεί και να βγουν οι διαπιστωτικές πράξεις, όπως εξήγησε. Ο κ. Αρτεμιάδης είπε επίσης ότι ενώ αυτό έχει ήδη γίνει σε κάποιους νομούς στην Ελλάδα, στους υπόλοιπους δεν προχωρά με αποτέλεσμα να υπάρχει καθυστέρηση και ομηρία των εκπαιδευτικών. Ειδικότερα για τη Δράμα είπε ότι μόνο στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση της Δράμας εκτιμάται ότι υπάρχουν περίπου 25 εκπαιδευτικοί αυτής της κατηγορίας, ενώ πανελλαδικά (επίσης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση) υπάρχουν 5500 εκπαιδευτικοί αυτής της κατηγορίας.
Το δεύτερο ζήτημα που θέτουν οι εκπαιδευτικοί με την συγκεκριμένη κινητοποίηση είναι η διευθέτηση των μισθολογικών εκκρεμοτήτων που αφορούν τον κλάδο τους, ζήτημα που είχαν θέσει και στην απεργιακή κινητοποίηση της 9ης Νοεμβρίου, στην οποία σημειώθηκε αρκετά μεγάλη συμμετοχή. Όπως ανέφερε ο κ. Αρτεμιάδης, οι εκπαιδευτικοί είναι κομμάτι της κοινωνίας που δεν έχει δει αυξήσεις στους μισθούς εδώ και χρόνια. Προσέθεσε ότι: “Aντίθετα μέχρι το 2015 υπήρξαν μειώσεις μισθών με τα μνημόνια. Το 2015 έγινε ένα μισθολόγιο που πάγωσε για μια διετία τα μισθολογικά κλιμάκια και από τότε μέχρι και σήμερα, διευθετήθηκε μόνο το ξεκλείδωμα των μισθολογικών κλιμακίων».
Πιο συγκεκριμένα οι εκπαιδευτικοί ζητούν μέσω της κινητοποίησης τα εξής: Άμεση καταβολή δώρου Χριστουγέννων, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, αυξήσεις στους μισθούς μας, απόδοση του Μισθολογικού Κλιμακίου 2016 – 2017, αφορολόγητο στις 12.000€ με προσαύξηση 3.000€ για κάθε παιδί. Τερματισμό της εργασιακής ομηρίας. Άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιορισμένων που συμπληρώνουν τη διετία χωρίς επιπλέον προϋποθέσεις. Εξίσωση του ωραρίου των Νηπιαγωγών και των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε ολιγοθέσια Δημοτικά με αυτό των υπόλοιπων εκπαιδευτικών. Κατάργηση των νόμων 4692/20, 4823/21 και όλο το πλαίσιο που οδηγεί στην κατηγοριοποίηση των σχολείων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ