Διεκόπη την Κυριακή η κυκλοφορία μεταξύ Δράμας – Σερρών

Ζημιές από έντονες βροχοπτώσεις και χαλαζόπτωση στον κάμπο της Αλιστράτης

0
2213

Καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες που βρίσκονται στην περιοχή μεταξύ Δράμας και Σερρών και πιο συγκεκριμένα στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις γύρω από την περιοχή της Αλιστράτης, προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση και η χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή το απόγευμα της Κυριακής 2 Ιουνίου.

Οι αρχικές πληροφορίες που έκαναν λόγω για σοβαρές ζημιές σε χωριά που ανήκουν στα όρια του Νομού Δράμας δηλαδή στο Φωτολίβος, στην Αργυρούπολη, στον Μεγαλόκαμπο, τους Σιταγρούς τα Κουδούνια και την Μαυρολεύκη δεν επιβεβαιώθηκαν ωστόσο οι ζημιές ήταν υπαρκτές και σε έκταση εξαιτίας της χαλαζόπτωσης και της θύελλας στα χωριά που βρίσκονται πλησίον της Αλιστράτης από την πλευρά του Νομού Σερρών, όπως έλεγαν χθες στα ΧΡΟΝΙΚΑ γεωπόνοι που έχουν γνώση των θεμάτων της περιοχής.
Στις περιοχές όπου επιβεβαιώθηκαν οι εκτεταμένες ζημιές μετά τα όρια των νομών Δράμας και Σερρών, οι παραγωγοί εξέφρασαν την ανάγκη να γίνει εκτίμηση ζημιών από τον αρμόδιο φορέα, δηλαδή τον ΕΛΓΑ προκειμένου να τύχουν αποζημιώσεων το επόμενο διάστημα. Οι καταστροφές που εντοπίζονται κυρίως στον κάμπο της Αλιστράτης περιλαμβάνουν ζημιές και στο αγροτικό οδικό δίκτυο της περιοχής. Μάλιστα εξαιτίας της έντασης των καιρικών φαινομένων δημιουργήθηκαν και πλημμύρες απο τις οποίες μετατοπίστηκαν φερτές ύλες και στο εθνικό οδικό δίκτυο μεταξύ Δράμας και Σερρών όπου η κυκλοφορία διεκόπη και πολλοί οδηγοί προσπάθησαν να ακολουθήσουν παράλληλες διαδρομές προκειμένου να συνεχίσουν την πορεία τους. Από την ένταση των βροχοπτώσεων υπήρξαν ζημιές σε ένα μεγάλο μέρος του κάμπου ενώ προβλήματα προκάλεσε και το χαλάζι που έπεσε στις καλλιέργειες.
Από την πλευρά του Δήμου της Νέας Ζίχνης υπήρξαν αναφορές για καταστροφές από την κακοκαιρία σε μία έκταση περίπου 4000 στρεμμάτων ενώ χθες Δευτέρα επρόκειτο να γίνει στην περιοχή επίσκεψη από στελέχη του ΕΛΓΑ ώστε να γίνει εκτίμηση των ζημιών και να διαπιστωθεί η έκταση του προβλήματος στους παραγωγούς.
Όπως έλεγαν χθες στα ΧΡΟΝΙΚΑ, παραγωγοί που γνωρίζουν την περιοχή, πρόβλημα φαίνεται ότι υπήρξε στην στραγγιστική διώρυγα μετά την γέφυρα του Αγγίτη προς την Αλιστράτη όπου η βροχή ήταν καταρρακτώδης τις απογευματινές ώρες της Κυριακής και ο όγκος του νερού δημιούργησε εκτεταμένα πλημμυρικά προβλήματα. Οι ίδιες καιρικές συνθήκες εξάλλου ήταν αυτές που οδήγησαν και σε διακοπή της κυκλοφορίας στο εθνικό οδικό δίκτυο της περιοχής και κατά συνέπεια δημιούργησαν ταλαιπωρία για τους διερχόμενους οδηγούς για περίπου δυο ώρες…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ