Διεθνείς συμμετοχές για το ICTED 2025

-Θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Παιδείας Ελλάδας και Κύπρου και του Υπουργείου Εσωτερικών του τομέα Μακεδονίας και Θράκης -To επιστημονικό συνέδριο για την εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στη Δράμα από 9 – 11 Μαΐου

0
390

Ολοκληρώθηκε η φάση αξιολόγησης των εργασιών του διεθνούς συνεδρίου ICTED 2025 «Εκπαίδευση και Επαγγελματική Ανάπτυξη Εκπαιδευτικών για μια Ελλάδα και Κύπρο της Καινοτομίας, της Προόδου και της Αλληλεγγύης:
Η μεταρρύθμιση που πρέπει να γίνει», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Δράμα, από τις 9 ως τις 11 Μαΐου του 2025. «Το συνέδριο ICTED 2025 αποτελεί ένα δυναμικό βήμα διαλόγου και συνεργασίας, με τη συμμετοχή Πανεπιστημίων από την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό, θεσμικών εταίρων, φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συλλόγων, οργανώσεων, μελών της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής κοινότητας, πολιτών και εθελοντών», όπως είπε χθες μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του, Σπύρος Κιουλάνης.
Στο συνέδριο, στο οποίο θα γίνουν στρογγυλές τράπεζες, βιωματικά εργαστήρια και κεντρικές ομιλίες, θα παρουσιαστούν περίπου 180 εισηγήσεις. Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί εντός των επομένων ημερών, όπως είπε ο κ. Κιουλάνης, σημειώνοντας ότι το συνέδριο θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Παιδείας Ελλάδας και Κύπρου και του Υπουργείου Εσωτερικών του τομέα Μακεδονίας και Θράκης. Πρόσθεσε ότι στο συνέδριο συμμετέχουν, συνολικά 27 πανεπιστημιακά τμήματα.
Το συνέδριο αφορά την επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών σε επίπεδο σπουδών και την μετέπειτα πορεία τους. Πρόκειται για ένα συνέδριο με πανελλαδικό αλλά και διεθνή χαρακτήρα αφού συμμετέχουν σε αυτό και πανεπιστημιακά τμήματα της Κύπρου, το παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης και μια Παιδαγωγική Σχολή από τη Σερβία. Η διεξαγωγή του συνεδρίου στη Δράμα που δεν διαθέτει πανεπιστημιακές έδρες, αποτελεί ένα ακόμη ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που αξίζει να σημειωθεί.
Πρέπει να τονιστεί ότι το συνέδριο αποτελεί καρπό συνεργασίας μεταξύ του Επιστημονικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Εκπαιδευτικός Κύκλος», της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, καθώς και εκπαιδευτικών οργανισμών και θεσμικών εταίρων τόσο από την Ελλάδα και την Κύπρο όσο και από άλλες χώρες του εξωτερικού.
Το συνέδριο απευθύνεται σε ερευνητές/τριες, διδάσκοντες/σες, μεταπτυχιακούς/ές διδακτορικούς φοιτητές/τριες των Παιδαγωγικών Τμημάτων των ελληνικών και κυπριακών ΑΕΙ, σε εκπαιδευτικούς και στελέχη της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και σε ομογενείς πανεπιστημιακούς με διδακτικό και ερευνητικό ενδιαφέρον για την εκπαίδευση και επαγγελματική εξέλιξη των εκπαιδευτικών Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν παράλληλα και εκδρομές και ξεναγήσεις των συνέδρων, σε αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής.
Η τελετή έναρξης θα γίνει την Παρασκευή 9 Μαΐου στις 18.00 στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Ωδείο της Δράμας. Εκεί θα γίνει και η απονομή των βραβείων του 13ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης «Γρηγόρης Πεντζίκης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!