Διευρύνεται το δίκτυο βυθιζόμενων κάδων στην πόλη της Δράμας

0
20233

Χρ. Κυριακίδης: «Θα λύσουν τα προβλήματα αισθητικής αλλά και δυσάρεστων οσμών που υπήρχαν με τους συμβατικούς κάδους»

Συνεχίζεται η τοποθέτηση των 8 συστημάτων βυθιζόμενων κάδων στον Δήμο της Δράμας, με στόχο να βελτιωθεί η διαχείριση των απορριμμάτων αλλά και η αισθητική του περιβάλλοντος. Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Δράμας, κ. Χρήστος Κυριακίδης, δήλωσε χθες στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ότι έχουν ήδη κατασκευαστεί οι βάσεις για τα 7 από τα 8 συστήματα, με τα πιο πρόσφατα στο σημείο των «Πέντε δρόμων» και την οδό Γαληνού και την πλατεία Ιερολοχιτών, επί της οδού Ιουστινιανού.
Το τελευταίο από τα 8 συστήματα θα τοποθετηθεί στην οδό Κύπρου, όπου οι εργασίες κατασκευής της υπόβασης θα αρχίσουν από τον εργολάβο την ερχόμενη Δευτέρα. Επίσης άλλα δυο συστήματα βυθιζόμενων κάδων τοποθετήθηκαν στη διασταύρωση των οδών Κύπρου με Βίτσι στην περιοχή του Υπεραστικού ΚΤΕΛ και στην περιοχή της παρέμβασης του ΒΑΑ επί της 19ης Μαΐου. Τη Δευτέρα ο Δήμος Δράμας θα παραλάβει δυο ακόμη από τα 8 συστήματα βυθιζόμενων κάδων που θα τοποθετηθούν στην οδό Εθνικής Αμύνης και στην οδό Γαληνού, στους Πέντε δρόμους. Η εγκατάσταση του συνόλου των 8 βυθιζόμενων κάδων θα έχει ολοκληρωθεί σε έναν μήνα περίπου.
Χθες Πέμπτη, άρχισε η αποκατάσταση του χώρου του συστήματος βυθιζόμενων κάδων που τοποθετήθηκε στην πλατεία Αθανασιάδη, ενόψει και των εκδηλώσεων μνήμης για τη Σφαγή της Δράμας, που θα διεξαχθούν την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου. Στο σημείο αυτό θα γίνει πλήρης αποκατάσταση από τις εργασίες που προηγήθηκαν. Θα ακολουθήσει η ηλεκτροδότηση του συστήματος από τη ΔΕΗ ώστε να τεθεί σε λειτουργία και να απομακρυνθούν οι συμβατικοί πράσινοι κάδοι που υπάρχουν δίπλα στο μνημείο.
«Τα συστήματα βυθιζόμενων κάδων που τοποθετούνται θα λύσουν προβλήματα αισθητικής αλλά και δυσάρεστων οσμών, που υπήρχαν με τους συμβατικούς κάδους. Ειδικά στην πλατεία Αθανασιάδη που αποτελεί έναν πολυσύχναστο χώρο, όπου θα λειτουργήσουν τρεις βυθιζόμενοι κάδοι, που θα εξαλείψουν το θέμα των οσμών που υπήρχε κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες» όπως διευκρινίζει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Δράμας κ. Χρήστος Κυριακίδης.
Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της ανακύκλωσης και ειδικότερα το κομμάτι της ανακύκλωσης ιματισμού, αυτή τη στιγμή στα όρια του Δήμου Δράμας υπάρχουν 30 κάδοι ανακύκλωσης ιματισμού, από τους οποίους οι 28 εντός της πόλης και δύο στις κοινότητες Χωριστής και Ξηροποτάμου αντίστοιχα. Η ανακύκλωση ιματισμού φαίνεται ότι εξελίσσεται πολύ ικανοποιητικά, αν κρίνει κανείς από τις ποσότητες ανακυκλώσιμων που συγκεντρώνονται. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε έξι μήνες από την έναρξη της λειτουργίας των 20 πρώτων κάδων ανακύκλωσης ιματισμού (από τον Ιούνιο μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2020) είχαν συγκεντρωθεί 40 τόνοι ιματισμού για ανακύκλωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ