Διημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού το Σαββατοκύριακο για τους μαθητές

Ολοκληρώθηκαν οι πανελλαδικές. Ικανοποιητικές διαφαίνονται οι προοπτικές για τους δραμινούς υποψηφιους

0
2447

Με ικανοποιητικές προοπτικές για τους υποψηφίους της Δράμας όπως όλα δείχνουν έκλεισε η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων με το μάθημα της Βιολογίας. Οι περισσότεροι μαθητές στην Δράμα ολοκλήρωσαν την διαδικασία των εξετάσεων ικανοποιημένοι.

Η Βιολογία είναι ένα μάθημα στο οποίο τα παιδιά έχουν καλές επιδόσεις, αλλά για τις πολύ υψηλές σχολές που επιλέγουν ένας βαθμός κάτω του 18,5 στην Βιολογία είναι απαγορευτικός σημειώνει μεταξύ άλλων μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο πρόεδρος του Συλλόγου Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Δράμας κ. Γιάννης Γαζάνης συμπληρώνοντας ότι “υπήρχαν κάποια ερωτήματα στο τρίτο θέμα που ήταν κάπως πιο δύσκολα. Στα μαθήματα που προηγήθηκαν στην θεωρητική κατεύθυνση ήταν όλα εύκολα, όπως πολύ εύκολα ήταν και στην κατεύθυνση οικονομίας και πληροφορικής με εξαίρεση την οικονομία. Σε ότι αφορά την θετική κατεύθυνση τα θέματα ήταν πολύ εύκολα εκτός από την Φυσική (που είχαν να μπουν τόσο δύσκολα θέματα από το 2015) και την Χημεία. Σε άλλα μαθήματα ωστόσο όπως στα μαθηματικά τα θέματα ήταν πιο εύκολα από τα προηγούμενα χρόνια”
Σε περίπου δυο εβδομάδες θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων οπότε οι μαθητές θα μπορούν να υπολογίσουν τα μόριά τους και να ακολουθήσει η φάση της συμπλήρωσης των μηχανογραφικών δελτίων.
Ο Σύλλογος Καθηγητών Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μ.Ε., Ν. Δράμας πάντως προκειμένου να διευκολύνει τους υποψηφίους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στις επιλογές τους συνδιοργανώνει με το Δήμο Δράμας «Διημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού» με θέμα «Επιλέγω Σπουδές και Επάγγελμα, Συμπληρώνω έξυπνα το Μηχανογραφικό μου» το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019 στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας.
Το Σάββατο 22/06, κατα τις ώρες 18:00 έως 21:00, θα πραγματοποιηθεί στην μεγάλη αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Δράμας ομιλία από τον κ. Γεώργιο Γατούδη, Σύμβουλο Σταδιοδρομίας της εταιρείας EMPLOY και μέλος της συγγραφικής ομάδας της σειράς οδηγών Σπουδών «ΕΠΙΛΕΓΩ Σπουδές & Επάγγελμα» από τις Εκδόσεις Πατάκη. Ο κ. Γατούδης θα ενημερώσει τους μαθητές και τους γονείς για όλες τις νέες αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στο σύστημα εισαγωγής, για όλα τα νέα δεδομένα αναφορικά με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, αλλά και τη νέα κατανομή των σχολών στα 4 επιστημονικά πεδία, βοηθώντας στην έξυπνη επιλογή ομάδας προσανατολισμού. Επίσης, θα παρέχει αναλυτική ενημέρωση για τις σχολές και τα επαγγελματικά δικαιώματα των τμημάτων του μηχανογραφικού, λύνοντας απορίες και σε ειδικά δεδομένα, όπως είναι οι Ειδικές Κατηγορίες Υποψηφίων, οι Μετεγγραφές, οι Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, το Μηχανογραφικό Κύπρου κ.ά. Τέλος, μέσα από πρωτοποριακές έρευνες, θα συζητηθούν οι σύγχρονες τάσεις της αγοράς εργασίας, τα επαγγέλματα του μέλλοντος και θα παρουσιαστούν καινοτόμες ειδικότητες και εξειδικεύσεις.
Την Κυριακή, 23/06 κατα τις ώρες 11:00 έως 14:00 οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν με επαγγελματίες από την πόλη της Δράμας, σχετικά με τη φοίτηση στις αντίστοιχες σχολές και την άσκηση των επαγγελμάτων. Το πρόγραμμα της ομιλίας των διαφόρων επαγγελματιών θα αναρτηθεί στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας.
Με την συγκεκριμένη διημερίδα ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μ.Ε., Ν. Δράμας και ο Δήμος Δράμας ευελπιστούν ότι θα βοηθήσουν τους μαθητές να ενημερωθούν σωστά, ώστε να κάνουν τις σωστές επιλογές σχολών στη συμπλήρωση των μηχανογραφικών τους δελτίων. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ