Διήμερο καταλήψεων προηγήθηκε στην Δράμα

0
1471

Διήμερο καταλήψεων προηγήθηκε την Τετάρτη και την Πέμπτη σε σχολικές μονάδες της Δράμας, με στόχο τόσο την διαμαρτυρία για την συμφωνία των Πρεσπών όσο και για λειτουργικά θέματα των σχολείων όπως η θέρμανση.

Οι μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου της Δράμας πραγματοποίησαν διαμαρτυρία την Τετάρτη κάνοντας κατάληψη μιας ημέρας στο σχολείο τους για τα προβλήματα θέρμανσης που αντιμετωπίζουν στις αίθουσες με αποτέλεσμα να είναι δυσκολότερες οι συνθήκες διδασκαλίας, θέμα για το οποίο έλαβαν την υπόσχεση ότι θα επιλυθεί.
Οι μαθητές του 4ου Γενικού Λυκείου της Δράμας πραγματοποίησαν κατάληψη τόσο την Τετάρτη όσο και την Πέμπτη με στόχο την διαμαρτυρία για την πολυσυζητημένη συμφωνία που υπογράφηκε στις Πρέσπες και αφορά το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.
Για την συμφωνία των Πρεσπών εξάλλου εξέφρασαν την διαμαρτυρία τους και οι μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου της Δράμας την Πέμπτη πραγματοποιώντας κατάληψη στο σχολείο τους που συστεγάζεται στο ίδιο κτιριακό συγκρότημα με το 4ο Γενικό Λύκειο.
Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών είχαν πραγματοποιηθεί και προηγούμενες καταλήψεις στην Δράμα όπως άλλωστε και στην υπόλοιπη χώρα από τους μαθητές των σχολείων. Στην Δράμα στα τέλη Νοεμβρίου είχαν πραγματοποιήσει κατάληψη περισσότερα από 19 σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ τότε είχαν πραγματοποιηθεί και πορείες σε αρκετούς δρόμους της πόλης με πανό και συνθήματα όπως “Η Μακεδονία είναι Ελληνική” και άλλα.
Το θέμα που βρίσκεται πάλι στην επικαιρότητα λόγω της συζήτησης της συμφωνίας στο ελληνικό κοινοβούλιο ώθησε όπως όλα δείχνουν τους μαθητές να ξαναπάρουν τον δρόμο των καταλήψεων εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην συμφωνία.
Στην μαθητική κοινότητα γενικότερα πάντως, απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Κυριακής 20 Ιανουαρίου, η Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, αναφερόμενη και στο θέμα των κινητοποιήσεων από την μαθητική κοινότητα. Στο κάλεσμά της η Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας αναφέρει τα εξής:
“Ελληνίδες μαθήτριες, Έλληνες μαθητές,
Εσείς που με τις κινητοποιήσεις σας πριν δυο μήνες διατρανώσατε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης την αγνή σας αγάπη για την Ελλάδα,Εσείς που αποδείξατε ότι είστε ικανοί να πιάσετε στα χέρια σας τις τύχες αυτού του τόπου και να αναδείξετε όπως της πρέπει αυτή την «όμορφη και παράξενη πατρίδα»,Εσείς που μας κάνατε τους Πανέλληνες να συγκινηθούμε και να νιώσουμε περήφανοι για το ότι η φύτρα αυτού του έθνους δεν μπορεί ποτέ να εκλείψει, αλλά περνάει από γενιά σε γενιά και μεγαλουργεί,Προς εσάς, αγαπητά μας παιδιά, απευθυνόμαστε, την άνοιξη της ζωής και του τόπου μας, και υποκλινόμενοι μπροστά στην αγνότητα των αισθημάτων και του δυναμισμού σας,Σας καλούμε:Δώστε μας την πνοή σας, την αύρα σας, τον παλμό σας,Πιάστε τον ρυθμό για την πατρίδα μας, τη Μακεδονία μας, και δώστε τον σε όλους τους Έλληνες,την ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 και ώρα 2 μ.μ. στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ.Πιάστε το τραγούδι, τον χορό για τη λεβεντιά και τη χάρη της φυλής μας, και όλοι μαζί ας το φωνάξουμε:• Αυτός ο τόπος είναι «καταδικασμένος» από την ιστορία να μεγαλουργεί πάντοτε και παντού• Το Φως που μια φορά για πάντα έλαμψε σ’ αυτήν εδώ τη γη δεν πρόκειται ποτέ να σβήσει• Η ιστορία που γράφτηκε από τις θυσίες και τα αίματα των ηρώων δεν ξεγράφεται. Δώστε μας το σύνθημα, δώστε σε όλη τη γη το σύνθημα: Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!Θα είμαστε όλοι εκεί, πιασμένοι χέρι-χέρι, με μπροστάρηδες ΕΣΑΣ!
Επιτροπή Aγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας Παμμακεδονική ΗΠΑΠανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλογών Μακεδόνων Παμμακεδονικες Ενώσεις Υφηλίου”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ