Δίκτυο αερίου 111 χιλιομέτρων στην πόλη της Δράμας και 60 χιλιομέτρων στην πόλη της Καβάλας

0
1525
O πρόεδρος του ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Παυλίδης

Ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Μακεδονίας απαντάει στα «Χ»

«Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο» είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» για την εγκατάσταση τού δικτύου φυσικού αερίου στη Δράμα και την Καβάλα, ο πρόεδρος τού ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Παυλίδης, σημειώνοντας ότι το έργο ανοίγει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης για την περιοχή.
Στο πλαίσιο της κατασκευής του δικτύου φυσικού αερίου, την περασμένη Τετάρτη έγινε συνάντηση των μελών του ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας με τον πρόεδρο της ΔΕΔΑ κ. Βασίλη Κοτρώνη. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τεχνικά ζητήματα που αφορούν το έργο, όπως είπε ο κ. Παυλίδης, και αποφασίστηκε να ακολουθήσει και τηλεδιάσκεψη με τους μηχανικούς στις 20 Οκτωβρίου. Στην τηλεδιάσκεψη θα τεθούν ζητήματα που σχετίζονται με το θεσμικό πλαίσιο που προβλέπεται για τις τεχνικές μελέτες εσωτερικών εγκαταστάσεων, με τους κανόνες για τις παλιές πολυκατοικίες και τον τρόπο που θα μπορούν να συνδεθούν καθώς και τις απαραίτητες ενέργειες πρέπει να γίνουν. Επίσης στην τηλεδιάσκεψη θα τεθούν θέματα που αφορούν τις οικοδομές που είναι παλιότερες από το 2010 και δεν έχουν μελέτες, όπως και διάφορα ζητήματα που έχουν τεθεί από τους μηχανικούς.
Όπως είπε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Μακεδονίας στα «Χ», η Δράμα έχει ήδη φυσικό αέριο σε διάφορες δομές αλλά πλέον θα έχει και τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει οικιακούς καταναλωτές. Πρόσθεσε ότι: «Λόγω της προεργασίας που προηγήθηκε η Δράμα είναι πιο μπροστά από την Καβάλα, σε ότι αφορά τα νούμερα. Για τη Δράμα ο πρόεδρος της ΔΕΔΑ δήλωσε ότι πρόκειται να κατασκευαστεί δίκτυο 111 χιλιομέτρων και 60 χιλιομέτρων στην πόλη της Καβάλας».
O κ. Παυλίδης είπε ότι η κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη την οποία πρέπει να αγκαλιάσουμε όλοι. Εξήγησε ότι το σύστημα της ΔΕΔΑ είναι πελατοκεντρικό, άρα αν ο κόσμος ανταποκριθεί και προκύψει μεγάλη ζήτηση τα νούμερα στη δεύτερη φάση, μετά το 2023, θα αυξηθούν κατά πολύ.
Σε ό,τι αφορά το ενδιαφέρον της ΔΕΔΑ για τη Βόρειο Ελλάδα αξίζει να σημειωθεί ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ κ. Μάριος Τσάκας έχει δηλώσει ότι «κεντρική θέση στη στρατηγική ανάπτυξης της ΔΕΔΑ έχει η Βόρεια Ελλάδα καθώς ενώ η εταιρεία μας εδρεύει στην Αθήνα η «καρδιά» και η «ψυχή» της βρίσκεται στη Μακεδονία και τη Θράκη». Επίσης έχει τονίσει ότι στη Βόρειο Ελλάδα υλοποιείται περίπου το 70% του επενδυτικού προγράμματος της ΔΕΔΑ -του μεγαλύτερου project επέκτασης δικτύων διανομής φυσικού αερίου που «τρέχει» αυτή την περίοδο στην Ευρώπη. Η εταιρεία θα υλοποιήσει, επίσης, ένα έργο στρατηγικής σημασίας: έναν νέο αγωγό φυσικού αερίου κατά μήκος του κάθετου άξονα του Έβρου που θα εκτείνεται από την περιοχή των Κήπων μέχρι την Ορεστιάδα προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στο φυσικό αέριο το Σουφλί και το Διδυμότειχο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!