Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου: «Φέτος πετύχαμε το επίδομα θέρμανσης να χορηγείται, λαμβάνοντας υπόψη τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή της χώρας»

0
2015

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου, κ. Κυριακίδης, σχετικά με το γεγονός ότι για πρώτη φορά φέτος το επίδομα θέρμανσης θα χορηγηθεί στους κατοίκους της περιοχής με βάση τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν αναφέρει: «Το Κάτω Νευροκόπι είναι η ακριτική γωνιά της Ελλάδος, όπου κάθε χειμώνα παρουσιάζεται το φαινόμενο του παρατεταμένου πολικού ψύχους, με τις συνήθεις θερμοκρασίες να κυμαίνονται από -10 έως -25, έχοντας ως συνέπεια να αυξάνεται δραματικά το κόστος επιβίωσης ανά οικογένεια.
Φέτος ενώ εξασφαλίστηκαν 600.000 ευρώ από τον κυβερνητικό Βουλευτή κ. Κων/νο Μπλούχο, προκειμένου να χορηγηθούν από το Δασαρχείο καυσόξυλα με έκπτωση 50% όπως κάθε χρόνο, αυτό δεν έγινε.

Για πρώτη φορά το Δασαρχείο δεν είχε διαθέσιμη την απαιτούμενη ποσότητα καυσόξυλων, απορροφώντας έτσι μόνο το ποσό των 300.000 ευρώ για τους εξής λόγους:
• Η δημιουργία των συνεταιρισμών ΔΑΣΕ ήταν μια από τις βασικές αιτίες που καθυστέρησαν οι υλοτόμοι να μπουν στα βουνά (δεν εξασφαλίστηκε η απαιτούμενη ποσότητα)
• ο αριθμός των υλοτόμων μειώθηκε δραματικά, λόγω της μείωσης της αμοιβής τους ανά χωρικό την τελευταία δεκαετία
• το κλείσιμο των υπηρεσιών λόγω του κορωνοϊού

Στη συνέχεια η Δημοτική Αρχή πρότεινε στην κυβέρνηση, μέσω του κ. Μπλούχου, την ενσωμάτωση του Νευροκοπίου στο επίδομα θέρμανσης, με κριτήρια έτσι ώστε να εξυπηρετηθεί το σύνολο των κατοίκων του Νευροκοπίου.

Τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας είναι:
• Για πρώτη φορά επιδοτούνται περιοχές της Ελλάδος αναλογικά με τις θερμοκρασίες που παρουσιάζουν
• Εκτός του πετρελαίου, επιδοτείται το ξύλο και το πέλλετ για τις κοινότητες μέχρι 2500 κατοίκους
• Οι ειδικές κατηγορίες (συνταξιούχοι ΟΓΑ, άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ κλπ.) φέτος θα επωφεληθούν διπλά.
Σημειώνουμε ότι οι δικαιούχοι θα πραγματοποιήσουν την διαδικασία επιδότησης όπως με το επίδομα πετρελαίου».

Ο Δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου κ. Κυριακίδης δήλωσε:
«Φέτος πετύχαμε το επίδομα θέρμανσης να χορηγείται, λαμβάνοντας υπόψη τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή της χώρας. Θα αξιολογηθούν τα αποτελέσματα του επιδόματος και θα καταγραφούν οι περιπτώσεις για τις οποίες κάποιοι πολίτες μένουν έξω από αυτό, λόγω εισοδηματικών κριτηρίων. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι το επίδομα θέρμανσης να παγιωθεί και να χορηγείται έγκαιρα στους κατοίκους του Δήμου μας. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κυβερνητικό Βουλευτή για την στήριξη αλλά και όλους τους αρμόδιους φορείς που έδειξαν την ευαισθησία και την αναγνώριση που η περιοχή μας αξίζει!»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ