Δίμηνη η αναμονή για παθολόγο στο Νοσοκομείο

0
3433

Τι απαντά στα «Χ» η διοικήτρια του Νοσοκομείου Δράμας.

Τουλάχιστον δυο μήνες θα πρέπει να περιμένουν όσοι πρέπει να κλείσουν αυτή τη στιγμή ραντεβού με παθολόγο στο Νοσοκομείο της Δράμας. Αυτή τουλάχιστον είναι η ενημέρωση που έλαβαν από το τηλεφωνικό κέντρο που ασχολείται με τα ιατρικά ραντεβού πολίτες που προσπάθησαν να εξυπηρετηθούν από ιατρό παθολόγο τις προηγούμενες ημέρες.
Το δίμηνο που απαιτείται μέχρι την εξυπηρέτηση των πολιτών, που φτάνει μέχρι το τέλος Οκτώβρη, δεν μπορεί να θεωρηθεί λογικό ούτε για όσους αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας και χρειάζονται ιατρική φροντίδα ούτε για εκείνους που χρειάζονται να εξασφαλίσουν απαραίτητα πιστοποιητικά. Αυτή ήταν η ενημέρωση που υπήρξε από πολίτες προς τα “Χ”. Τα “Χ”, λοιπόν, απευθύνθηκαν στη διοίκηση του Νοσοκομείου της Δράμας, προκειμένου να εξακριβώσουν εάν όντως έτσι έχει η κατάσταση και αν όντως υφίσταται αυτή η δίμηνη αναμονή για τα ραντεβού με τους παθολόγους. Ρωτήσαμε την διοικήτρια του Νοσοκομείου της Δράμας κ. Θ. Καρατζόγλου εάν χρειάζεται να περάσουν δύο μήνες αναμονής για τα συγκεκριμένα ραντεβού. Η απάντηση που λάβαμε ήταν η εξής:
«Το θέμα μας είναι ότι λειτουργούμε στο 75% των δυνάμεων σε σχέση με την περσινή χρονιά. Αντιλαμβάνεστε ότι κατά περίπτωση σε κάποια ιατρεία ο χρόνος αναμονής να είναι λίγο μεγαλύτερος από αυτόν που ίσως να είχατε κατά νου ότι ισχύει. Ανάλογα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και με το αν θα μας δώσει τη δυνατότητα να αυξήσουμε τον αριθμό των ασθενών που βλέπουμε στα ιατρεία μας, να αυξήσουμε δηλαδή τον αριθμό των ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία, τότε προφανώς θα μειωθεί κάπως ο χρόνος αναμονής. Να έχετε υπόψη σας ότι στα ιατρεία η προσέλευση είναι πολύ μεγάλη αυτό το διάστημα, γιατί πρέπει να εξυπηρετήσουμε άτομα που πρέπει να πάρουν άμεσα κάποιο πιστοποιητικό είτε για διορισμό, είτε για να μπουν στις σχολές στις οποίες εισήχθησαν. Οπότε αντιλαμβάνεστε ότι ίσως να υπάρχει κάποια μικρή καθυστέρηση. Παρόλα αυτά, ο μεγάλος χρόνος που απαιτείται για τα ραντεβού δεν οφείλεται σε αυτό. Τους εξυπηρετούμε υπεράριθμα, αλλά αυτή την ώρα λειτουργούν σύμφωνα με τις οδηγίες.»
Σε άλλη ερώτηση σχετικά με το αν θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση η διοικήτρια του Νοσοκομείου Δράμας απάντησε: «Υποθέτω πως ναι, εκτός αν με κάποιο τρόπο δεν έχουμε τόσα αιτήματα για ραντεβού. Δηλαδή, έχει να κάνει και με το πόσοι θέλουν να εξεταστούν στο αντίστοιχο ιατρείο. Η ενημέρωση που έχω από το παθολογικό ιατρείο είναι ότι η αναμονή είναι περίπου στους δυο μήνες»
Όταν ρωτήσαμε την διοικήτρια του Νοσοκομείου για την επικείμενη αποχώρηση δύο ιατρών παθολόγων και αν αυτό θα επιβαρύνει περισσότερο την κατάσταση (με βάση όσα έκανε γνωστά πρόσφατα σε δημόσια ομιλία της η πρόεδρος των Ιατρών του Νοσοκομείου κ. Κιόρτεβε, ότι δυο εν ενεργεία μόνιμοι παθολόγοι έχουν υποβάλει την παραίτηση τους) η διοικήτρια του Νοσοκομείου Δράμας απάντησε «Ρωτήστε με κάτι συγκεκριμένο, δεν μπορώ να μιλήσω επί θεωρητικών σεναρίων. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Θα το δούμε όταν θα αποχωρήσουν και θα σας πω…»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ