Δημήτρης Παπαδημούλης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ φαβορί για την πρωτιά»

Υπο ισχυρά μέτρα ασφαλείας έγινε η επίσκεψη των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Δράμα

0
2099

To Σάββατο 20 Απριλίου επισκέφθηκαν τη Δράμα, οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και Προοδευτικής Συμμαχίας Δημήτρης Παπαδημούλης ( Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου), Γιάννης Μουζάλας (πρ. Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής) και Στέργιος Καλπάκης (Γραμματέας ΚΕ ΔΗΜΑΡ). Την ίδια ημέρα επισκέφθηκαν το Κέντρο Ανοιχτής Φιλοξενίας Προσφύγων ΒΙ.ΠΕ Δράμας και παραχώρησαν για τις ευρωεκλογές συνέντευξη στο HYDRAMA GRAND HOTEL. Λίγο αργότερα είχαν συνάντηση στον ίδιο χώρο με το ΕΒΕ Δράμας και κτηνοτροφικούς συλλόγους του Νομού.

Στις 7.30 το απόγευμα του Σαββάτου συμμετείχαν στην πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ και την προγραμματισμένη ομιλία στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας που έγινε υπο την προστασία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που ενισχύθηκαν και από αστυνομικούς που μεταφέρθηκαν από άλλες πόλεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι είχαν αποκλειστεί όλοι οι δρόμοι γύρω από το Δημοτικό Ωδείο πολύ πριν την πραγματοποίηση της πολιτικής εκδήλωσης με διπλές και τριπλές σειρές προσωπικού της αστυνομίας ενώ η πρόσβαση στο Ωδείο για τους πολίτες γινόταν κάτω απο αυστηρό έλεγχο.
Παράλληλα κατά την διάρκεια της ομιλίας συγκεντρώθηκε σε απόσταση 200 περίπου μέτρων από το Δημοτικό Ωδείο ομάδα πολιτών που κρατώντας πανό με τον ήλιο της Βεργίνας και φωνάζοντας συνθήματα, διαμαρτυρήθηκε για την συμφωνία των Πρεσπών και την εξέλιξη που έχει πάρει η χρήση του όρου “Μακεδονία”. Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας δεν έλειψαν οι φραστικές εντάσεις και οι αποδοκιμασίες προς τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ όταν κατέφθασαν στον χώρο της πολιτικής εκδήλωσης, ωστόσο δεν δημιουργήθηκαν περαιτέρω επεισόδια.
Μιλώντας στα Μέσα Ενημέρωσης οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του “ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία” εστίασαν περισσότερο στη σημασία των ευρωεκλογών για το μέλλον της Ευρώπης και των πολιτών της, όπως και στην εκτίμησή τους ότι δημιουργείται ένα δεξιό μέτωπο που στηρίζεται και από ακροδεξιές δυνάμεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο αναφερόμενη στο Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα. Απο την άλλη πλευρά μίλησαν και για την ανάγκη δημιουργίας μιας προοδευτικής πλειοψηφίας στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο που θα οδηγήσει σε θετικότερες αποφάσεις για την Ελλάδα και τους πολίτες της ΕΕ γενικότερα.
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε μεταξύ άλλων ότι οι ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου έχουν εξαιρετική σημασία για το μέλλον της Ευρώπης και για το μέλλον της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη. Χαρακτήρισε τις επικείμενες εκλογές ως τις πλέον πολιτικές και πολοτικές στην ιστορία των ελληνικών ευρωεκλογών. Εκτίμησε ότι το άθροισμα των ποσοστών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα είναι πολύ υψηλότερο από τα ποσοστά που κατέγραψαν τα δυο κόμματα το 2014. Εξήγησε ότι θα είναι μεγαλύτερη και η συμμετοχή των πολιτών διότι συμπίπτουν με τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και επειδή έχουν να στηθούν πολιτικές κάλπες από τον Σεπτέμβριο του 2015. Πρόσθεσε ακόμη ότι οι ευρωεκλογές θα επηρεάσουν καθοριστικά και τους επόμενους λίγους μήνες μέχρι τις εθνικές εκλογές του Φθινοπώρου… Είπε ότι σήμερα η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πολύ πιο θετική από ότι όταν εκλέχθηκε ο ίδιος αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, λέγοντας ότι άρχισε η επούλωση των πληγών από την περίοδο των μνημονίων και έχει αυξηθεί ο γεωπολιτικός ρόλος της χώρας και η άσκηση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας έχει καταφέρει να βγάλει την Ελλάδα από τα “κίτρινα πρωτοσέλιδα” της Bild…Ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι μαζί με τους συνυποψήφιους του μπορεί να συμβάλλει στους στόχους που έχουν μπει για την επόμενη πενταετία και σχετίζονται με την διεύρυνση της προοδευτικής συμμαχίας που έχει οικοδομηθεί στην Ευρώπη, χάρη στην οποία όπως είπε η κυβέρνηση μπόρεσε να πετύχει στηρίξεις ώστε να πετύχει όσα πέτυχε μέχρι σήμερα…
Είπε επίσης, ότι ξεχωρίζει έναν από τους στόχους της επόμενης περιόδου, που είναι η αποτροπή της εκλογής του ανθέλληνα, όπως τον χαρακτήρισε, Βέμπερ, στην προεδρία της Κομισιόν, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι ο κ. Βέμπερ είναι ο πρώτος που μίλησε για Grexit και αν γίνει πρόεδρος της Κομισιόν αυτό θα σημάνει ένα εφιαλτικό σενάριο για τον ελληνικό λαό, δηλαδή περικοπές για διάφορες επαγγελματικές ομάδες και για τομείς όπως οι υποδομές, η κοινωνική πολιτική και το προσφυγικό.” Όποιος ψηφίζει ΝΔ στις ευρωεκλογές, ψηφίζει Βέμπερ” είπε με νόημα ο κ. Παπαδημούλης. Κατέληξε λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι η ανάπτυξη ενός ευρύτερου μετώπου και παράλληλα στρατηγική επιλογή που δοκιμάζεται για πρώτη φορά στις ευρωεκλογές αλλά έχει μεγαλύτερο ορίζοντα. Είπε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι φαβορί για την πρωτιά.
Ο Στέργιος Καλπάκης δήλωσε μεταξύ άλλων στους εκπροσώπους των ΜΜΕ ότι έχει περάσει η αντίληψη στην ελληνική κοινωνία, ότι η ψήφος στις ευρωεκλογές είναι χαλαρή. Εξήγησε ότι η ψήφος στις ευρωεκλογές και ιδιαίτερα την συγκεκριμένη συγκυρία είναι πολύ κρίσιμη διότι ψηφίζονται οι συσχετισμοί στο επόμενο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, το οποίο λαμβάνει το 80% των αποφάσεων που αφορούν την ΕΕ και επηρεάζει την καθημερινότητα όλων των ευρωπαίων πολιτών και των Ελλήνων. Μίλησε για το δίλημμα μεταξύ Δεξιάς -Ακροδεξιάς και δυνάμεων της προόδου της οικολογίας και της σοσιαλδημοκρατίας που όπως υποστήριξε εκφράζονται στην Ελλάδα αυτή την στιγμή από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.
Είπε ότι η συμμετοχή του στο ευρωψηφοδέλτιο σηματοδοτεί την συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ σε αυτή την κοινή προσπάθεια. Απεύθυνε κάλεσμα συμμετοχής των νέων ανθρώπων στην ψηφοφορία και ζήτησε να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ και την Προοδευτική Συμμαχία για να δοθεί προτεραιότητα στους εργαζόμενους, στους πολίτες και σε όσους βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό με κοινωνικό πρόσημο…
Ο Γιάννης Μουζάλας, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην σημασία των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου λέγοντας ότι είναι οι πλέον κρίσιμες που έχουν γίνει στην ΕΕ διότι ένα πολύ μεγάλο κύμα ακροδεξιάς επελαύνει ενάντια στα λαϊκά δικαιώματα και την εργασία, αλλά ακόμη χειρότερο είναι το γεγονός ότι ένα μεγάλο κομμάτι από τα κόμματα που απαρτίζουν το Λαϊκό Κόμμα έχει ενστερνιστεί τον ακροδεξιό λόγο και την ακροδεξιά πρακτική, διευκρινίζοντας ότι η ΝΔ είναι ένα από αυτά τα κόμματα. “Πέρα από τα ιδεολογικά χαρακτηριστικά που έχει αυτή η επέλαση, κρύβεται το εγχείρημα των νέων μειώσεων των εισοδημάτων των ευρωπαίων, νέες μειώσεις στους μισθούς, νέες μειώσεις στο κοινωνικό κράτος κλπ”, αυτό είναι κάτι που πρέπει να αντιπαλέψουμε πρόσθεσε ο κ. Μουζάλας τονίζοντας ότι η καθημερινότητα των πολιτών θα είναι ανάλογη με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Σημείωσε δε με νόημα ότι ο κ. Βέμπερ o οποίος είναι υποστηρικτής του Grexit και τον οποίο, όπως είπε, θαυμάζει ο κ. Μητσοτάκης, θα ξεκινήσει την εκστρατεία του από την Ελλάδα…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ