Δήμος Δοξάτου: Τα λόγια γίνονται πράξη – Επιβεβαιώνεται ακόμη μία φορά

0
177

Η Διοίκηση αυτή αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των δημοτών έθεσε ως ένα βασικό ζήτημα την ανέγερση νέου γυμνασίου λυκείου στο Καλαμπάκι.
Από τις πρώτες επαφές μας με τους αρμόδιους Υπουργούς αναδείξαμε σαν μέγιστη προτεραιότητα την ικανοποίηση αυτού του αιτήματος και στον προγραμματισμό μας για τα έργα του Δήμου μας στο πρόγραμμα χρηματοδότησης του Υπουργείου Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης» το κατατάξαμε πρώτο.
Η εμμονή μας για την πραγματοποίηση αυτού του στόχου και η συστηματική και επίμονη προσπάθεια της Τεχνικής Υπηρεσίας, η οποία εκπόνησε τις απαραίτητες και αναγκαίες για τη χρηματοδότηση μελέτες, έφεραν σαν αποτέλεσμα την έγκριση της χρηματοδότησης του έργου της κατεδάφισης του παλαιού και ανέγερσης του νέου κτηριακού συγκροτήματος με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές.
Στη συνέχεια, η Τεχνική Υπηρεσία, η Οικονομική Υπηρεσία και το Τμήμα Προγραμματισμού ολοκλήρωσαν τις διαδικασίες που έπρεπε να ακολουθηθούν ώστε να δημοπρατηθεί το έργο.
Παρά τα εμπόδια που «άγνωστοι» προσπάθησαν να βάλουν με καταγγελίες και προσφυγές σε Ανώτατα Όργανα του Δημοσίου (σχετικά έγγραφα είναι διαθέσιμα) και παρά την αμφισβήτηση που κάποιοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν στους δημότες μας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράφουμε σήμερα τη σύμβαση πραγμάτωσης του έργου.
Το συντονισμό των υπηρεσιών για όλες αυτές τις ενέργειες είχε η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Προγραμματισμού κα Παπαζώτου Κυριακή, η οποία πιστεύοντας στην τελική επιτυχία της προσπάθειας αδιαφόρησε για ότι κατά καιρούς λεγόταν ή γινόταν με σκοπό την αμφισβήτηση ή και την παρεμπόδιση πραγματοποίησης του έργου.
Για την πραγματοποίηση αυτού του τόσο δύσκολου για έναν μικρό δήμο εγχειρήματος, συνέβαλαν ιδιαίτερα όλες οι υπηρεσίες του Δήμου.
Επίσης, το σύνολο των αντιδημάρχων (Καραμπακάλης, Μπερμπερίδης, Λουλούδης και Κιτσουκάκης) συνέβαλαν στην επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος και συντόνισαν με επιτυχία την προσπάθεια αδειάσματος του κτηρίου από χρήσιμα υλικά που μπορούν να αξιοποιηθούν.
Και επειδή φτάσαμε ως εδώ, τώρα θα συζητάνε πότε θα ολοκληρωθεί. Άποψή μας είναι πως ότι καλό ξεκινάει ολοκληρώνεται.
Στην προσπάθειά μας αυτή, υπήρξαν αρωγοί ο τοπικός βουλευτής της ΝΔ κ. Μπλούχος Κωνσταντίνος και ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Στυλιανός Πέτσας, ο οποίος υποστήριξε με θέρμη την πρότασή μας.
Ακούραστοι υποστηρικτές στάθηκαν και οι Πρόεδροι των χωριών και η πλειονότητα των τοπικών συμβούλων.
Αξιοσημείωτη ήταν και η συμβολή των δημοτικών συμβούλων που υποστήριξαν αυτή την προσπάθεια.

Ο Δήμαρχος Δοξάτου
Θεμιστοκλής Ζεκερίδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ