Δήμος Δράμας: Ενημερωτική Ημερίδα για τη Στρατηγική Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Δράμας και τη Μελέτη Οράματος για την πόλη

0
544

Έχοντας ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των πολυεπίπεδων και πολυσύνθετων παρεμβάσεων που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Δράμας, ο Δήμος Δράμας πραγματοποιεί ημερίδα ενημέρωσης – παρουσίασης των αποτελεσμάτων του έργου, την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023, στις 10:00 το πρωί, στην Αθήνα, στο Ξενοδοχείο ATHINAIS – Αίθουσα ‘LEONTIUS’.
Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Δράμας, κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, ενώ, στη συνέχεια, οι εισηγητές που θα συμμετέχουν θα αναπτύξουν παραμέτρους του έργου, εστιάζοντας σε σημεία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος. Συγκεκριμένα: η κ. Αικ. Ιωσηφίδου, Περιβαλλοντολόγος MSc – Προϊσταμένη Τμήματος Προγραμματισμού, Ανάπτυξης & Οργάνωσης του Δήμου Δράμας, θα πραγματοποιήσει αποτίμηση της υλοποίησης του έργου, ο κ. Ι. Κιοσσές, Τοπογράφος Μηχανικός MSc – Δ/ντης Τεχνικών Υπηρεσιών Δ.Δ. θα εστιάσει στις παρεμβάσεις βιοκλιματικής αναβάθμισης δημοσίων χώρων που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του έργου, ο κ. Στ. Γεωργιάδης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας – Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων & Εξωστρέφειας της ΚΕΕΕ θα δώσει έμφαση στην καινοτομία που προωθείται μέσω της Δομής Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Επιμελητηρίου Δράμας, ενώ οι κ.κ. Δ. Καραμπατζάκης – Πρ. Δημ. Συμβουλίου Δ.Δ. και Μιχ. Τάσσου –στην κοινή τους εισήγηση θα παρουσιάσουν την Αστική Ατζέντα του Δήμου Δράμας και τα έργα της. Στο πάνελ των ομιλητών θα συμμετέχουν, ακόμα, εκπρόσωπος της ομάδας μελετητών της Raycap S.A. και ο Καθηγητής Παν. Πειραιά κ. Άγγ. Κότιος, ο οποίος θα αναφερθεί στη νέα ΣΒΑΑ Δ. Δράμας για την προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2021-2027.
Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι του Υπουργείου Εσωτερικών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιοι για τη διαχείριση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, καθώς και opinion leaders και ετεροδημότες με καταγωγή από τον Δήμο Δράμας.
Μετά την ολοκλήρωση των εισηγήσεων, οι ομιλητές θα είναι στη διάθεση του κοινού για ερωτήσεις και συζήτηση, ενώ θα ακολουθήσει ελαφρύ γεύμα.

Σημειώνεται ότι η εφαρμογή της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Δράμας είναι το αποτέλεσμα λεπτομερούς σχεδιασμού και μεθοδικής εργασίας του Δήμου Δράμας σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Δράμας, το Επιμελητήριο Δράμας, το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, την Ένωση Κυριών Δράμας και την Αναπτυξιακής Δράμας Α.Ε., με στόχο την ανάδειξη της διακριτής ταυτότητας της πόλης και τη λειτουργική σύνδεση όλων εκείνων των στοιχείων που θα την καταστήσουν Βιώσιμη και Ανθεκτική πόλη.
Τα έργα της Στρατηγικής, που ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2017 και ολοκληρώνονται στο τέλος του τρέχοντος έτους, υλοποιούνται στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 2014-2020», μέσω συγχρηματοδότησης από πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχουν εγκεκριμένο προϋπολογισμό ύψους 8.406.438,06 €.
Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του υποέργου 1 με τίτλο: «Δράσεις Δημοσιότητας και Επικοινωνίας της ΣΒΑΑ Δήμο Δράμας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!